Bornova’da park hamlesi
Bornova Belediyesi, bir yandan ilçeye yeni parklar kazandırıp yeşil alanları arttırırken bir yandan da mevcut parkları yenilemeye devam ediyor. Evka-3 Mahallesi 124 Sokak’taki park da bu kapsamda yenilenerek vatandaşların kullanımına sunuldu. İlçedeki park sayısını 2018 yılı sonuna kadar 541’e çıkarmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, toplam yeşil alan miktarını da 4 milyon 124 bin metrekareye çıkaracak. Bornova’da kişi başına 9.34 metrekare yeşil alan düşüyor.
Bornova Belediyesi, çocukların özgürce koşup oynayabilmesi için ilçeye yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya, mevcut parkları da yenilemeye devam ediyor. Bu kapsamda Evka-3 Mahallesi, 124 Sokak’ta bulunan park tamamen yenilendi.
Çocuk oyun alanında özel düzenleme
Yenileme çalışmaları kapsamında, çocuk oyun alanındaki kum havuzu iptal edilerek kauçuk ile kaplandı. Doğa ile içiçe zeytin ağaçlarının arasında yer alan parkta kullanılan kauçuk kaplama, 2-5 yaş arası çocukların motor becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacak renkler ve şekillerle tasarlandı. Sayısı arttırılan banklarla parkta daha çok yetişkin için dinlenme alanları da oluşturuldu. Yaklaşık 750 metrekare alana sahip parkın 350 metrekaresi yürüyüş ve dinlenme alanlarından, 380 metrekarelik bölümü ise zemini kauçuk kaplama olan oyun alanından oluşuyor.
Kişi başına 9.34 metrekare yeşil alan
Bornova Belediyesi, ilçedeki 526 parkı 2018 yılında 541’e çıkaracak. 2018 yılı sonunda Bornova’daki park ve yeşil alan miktarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki alanlarla birlikte 4 milyon 124 bin metrekareye çıkmış olacak. Bornova Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 9.34 metrekare olduğu Bornova’da 2018 yılı sonunda 50 parktaki tadilat ve yenileme çalışmalarını tamamlamış olacak.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yenileme çalışmalarının vatandaşların daha iyi bir çevrede, yeşil ile içiçe yaşaması için yapıldığını belirterek, “Parklarımızın bakımlarını düzenli olarak yaparken bir yandan da iyileştirilmesi gereken parklarımızı ele alıyoruz. Bu kapsamda 2018 yılında toplam 50 parkımızı yenileyeceğiz. İlçemize yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmak için de aralıksız çalışıyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak’ın mahallelerine nefes aldıran Cep Park Projesi...
Konak’ta mahallelerin yeşil alan ve park ihtiyacına yönelik hayata geçirilen Cep Park Projesi...
Alternatif Park Konserleri, müziğin ritmini parklara taşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki kültür ve sanat etkinliklerini farklı noktalara taşımak...
Bornova’da ulaşım hamlesi
Bornova Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü büyük ulaşım hamlesi kapsamında bugüne kadar...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...