Bornova'da Zafer Bayramı coşkusu
Bornova Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Çamdibi'nde başladı.
Bornovalı sanatçı Gamze Matracı hemşehrilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Konser öncesi gerçekleşen kortej yürüyüşünde de coşku hakimdi. Vatandaşların coşkusuna Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile birlikte CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da eşlik etti.
Bornova Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Çamdibi'nde başladı. Kurtuluş Savaşı ve Türk Tarihi'nin en önemli zaferlerinden olan Büyük Taarruz'un 97. yılına özel olarak düzenlenen etkinlik, kortej yürüyüşü ile başladı. Vatandaşlar ellerindeki Türk Bayrakları ile Burak Reis Caddesi'nin kırmızı - beyaza boyadı. Onların coşkusuna CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven ve İyi Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak da ortak oldu. Bando eşliğindeki yürüyüş renkli anlara sahne oldu. Kortejdekilere esnaf ve balkonlarındaki vatandaşlar da eşlik etti.
Atatürk Parkı'nda muhteşem gece
Kortej yürüyüşünün son bulduğu Çambibi Atatürk Parkı'nda Çamdibili Sanatçı Gamze Matracı hayranları ile buluştu. Balkan Orkestrası'nın eşlik ettiği sevilen sanatçı birbirinden güzel şarkıları ile unutulmaz bir gece yaşattı. Konser alanı dolduran binlerce Bornovalı İzmir Marşı'nı hep bir ağızdan söyledi.
Büyük Önderimize borçluyuz
Vatan uğruna göğüslerini siper eden tüm şehit ve gazileri şükran ve minnetle anan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Bu ülkede, bu topraklarda ezan susmadıysa, bayrak inmediyse, yüce Türk milleti onuruyla, şerefiyle hala dimdik ayakta, kendi Cumhuriyeti'nin çatısı altında varlığını sürdürebiliyorsa bunu en başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına borçludur" dedi.
Bu coşkuyu her yıl yaşayalım
30 Ağustos gibi önemli tarihi bir zaferin yıldönümünü bir geceye sığdırmak istemediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "Bu kutlamaları her yıl coşkuyla yapalım. Özgürlük ve bağımsızlığımıza sahip çıkalım. Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatalım." diye konuştu.
Bornova Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bugün Bornova Merkez'de devam edecek. Opera Sanatçısı Hakan Aysev, Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda vereceği çok özel konser ile Bornovalıların karşısında olacak. Ünlü Sanatçı, saat 20.30'da başlayacak konserde Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve marşlarla kurtuluş günlerinin heyecanını yaşatacak. Konser öncesinde İş Bankası Viyadükleri altından Bornova Cumhuriyet Meydanı'na kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı’ndan 30 Ağustos...
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar İlçe...
ZAFER PARTİSİ KARABAĞLAR’DAN 30 AĞUSTOS’TA ESNAFA BAYRAK...
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar’daki...
Buca’da 30 Ağustos coşkusu doruğa çıktı
Buca’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü, Zafer Yürüyüşü, zeybek gösterisi ve 3....
GÜNDEM Haberleri
TümüYENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...
Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...