BIST 100 14.113,12 %0,72 Altın 6.860,70 ₺/gr %0,55 Bitcoin $79.332 %0,69 Dolar 48,44 ₺ %0,00 Euro 56,33 ₺ %0,15 Sterlin 65,61 ₺ %0,23 Gümüş 102,46 ₺/gr %0,65 Ethereum $2.486,00 %0,52 İsviçre Frangı 59,88 ₺ %0,10 Kanada Doları 35,04 ₺ %0,09 Avustralya Doları 34,97 ₺ %0,19 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,90 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,00 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,54 Çin Yuanı 7,22 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Bornova'dan otomatik çevre koruması

Bornova'dan otomatik çevre koruması

Bornova Belediyesi çevrenin korunmasına yönelik projelerine atıkmatik sistemini de ekledi. İlçenin 7 ayrı noktasına yerleştirilen ve kartlı sistemle çalışan atıkmatiklere pet ve cam şişe ile metal içecek kutularını atan vatandaşlar her biri için ayrı ayrı puan kazanıyor. Biriken puanlar atıkmatik ekranından takip ediliyor. Belirlenen puanlara ulaşanlar bisiklet, basketbol topu, futbol topu, dart, scrable hediyelerinin sahibi olacak.

0Yorumlar
Bornova'dan otomatik çevre koruması



Bornova Belediyesi çevrenin korunmasına yönelik projelerine atıkmatik sistemini de ekledi. Atıkların doğaya verdiği zararı en az düzeye indirmek için kaynağında ayrı toplamadan, atık türlerine özel geri dönüşüm kutularının ilçenin her yerine yerleştirilmesine kadar pek çok hizmeti sunan Bornova Belediyesi’nin atıkları ayrı toplamayı özendiren yeni uygulaması büyük ilgi gördü. Bornova Belediyesi’nin ilçenin 7 ayrı noktasına kurduğu atıkmatik sistemi etkin bir şekilde kullanılıyor.

Atıkmatikler, Kazım Dirik Mahallesi Muhtarlığı yanı, Kızlar Kahvesi yanı, BELGEM yanı, Çamdibi Pazaryeri girişi, Altındağ Kültür Merkezi önü, Naldöken Kültür Merkezi önü ve Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı’na kuruldu. Kartlı sistemle çalışan atıkmatikler içine atılan her pet şişe ve cam şişe için 1 puan, metal içecek kutuları için de 2 puan kazandırıyor.

Vatandaşlar puan kazanabilmek için gerekli olan “Çevre Dostu Kartı” Bornova Belediyesi’nin Ergene Mahallesi 2 Sokak’taki Ek Hizmet Binası’nda bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden ücretsiz olarak alabiliyor. 750 puan biriktiğinde futbol topu, 1000 puan biriktiğinde basketbol topu, 1250 puan biriktiğinde dart, 3500 puan biriktiğinde scrable, 20.000 puan biriktiğinde de bisiklet hediyesine hak kazanılıyor. Bu puanları biriktiren vatandaşlar hediyelerini Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak teslim alabilecek. Bu arada vatandaşlar atık pillerini de atıkmatiklere atabiliyor. Piller puan kazandırmıyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çevreye zarar veren atıkların ayrı toplanmasını teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek, “Atıkmatiklerin de bu amaca hizmet edeceğini düşünüyorum. Özellikle çocuklarımızın anne babalarına da örnek olarak pet şişe, cam şişe, metal içecek kutusu gibi doğada kaybolması yüzyıllar süren atıkları atıkmatiklere atarak çevrenin korunmasına katkıda bulunacaklarına inanıyorum. Kısa süre önce başlattığımız sisteme olan ilgi bizi çok sevindirdi” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...

Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...

21 saat önce

Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...

Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...

21 saat önce

Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...

21 saat önce

Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi

Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

1 gün önce

Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki

Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...

1 gün önce

Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...

1 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...

Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...

1 gün önce

Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...

1 gün önce

İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...

Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...

2 gün önce

Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...

3 gün önce

Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki

Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...

3 gün önce

Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti

Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...

3 gün önce