Bornovalı pazarcılar viyadük altına karşı
Bornova’nın çağdaş koşullardaki pazarları yeterli
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Bornova sınırları içinde bulunan viyadük altlarında pazaryeri kurulması taleplerine Bornovalı pazarcılardan itiraz geldi. Bornova’da çağdaş koşullarda yeterli pazaryeri olduğunu vurgulayan pazarcılar, “Biz bu pazarlardan memnunuz. Özellikle de Bornova’nın merkezinde yeni pazaryerine hiç ihtiyaç yok. Böyle bir girişim bizim işlerimizi baltalamaktan başka hiçbir işe yaramaz” dedi.
Özkanlar Pazaryerini’nin Bornova Merkez’deki viyadüklerin altına taşınması projesine pazarcılar itiraz etti. Bornovalı pazarcılar kendilerinin görüşü alınmadan böyle bir girişimde bulunulmasının son derece yanlış olacağına dikkat çekti.
Bornova’da pazaryeri sorunu yok
Bornova Merkez pazaryerinde toplanan pazarcılar şöyle konuştu: “Bornova Belediyesi pazaryeri projelerini kendi arsaları üzerinde projelendirerek konuya çözüm üretti. Biz ve vatandaşlara çağdaş koşullarda alışveriş imkanları sunuldu. Atatürk Mahallesi’nin ikinci pazaryerinin temeli atıldı ve kısa süre sonra açılışı yapılacak. İnönü Mahallesi pazaryeri projesi tamamlandı. Yeşilova Pazaryeri projelendirme süreci de devam ediyor. Bornova’da pazaryeri sorunu yok. Başka ilçelerdeki pazaryeri sorununu Bornova’da çözmek hiç doğru bir karar olmaz. Bu karar bizim işlerimize balta vurmaktan başka bir işe yaramaz. Her ilçenin pazaryeri sorunu o ilçenin içinde çözülmeli”
Pazarcılar istemiyor
Yaşar Kaya: Bornova Pazar yerinde tezgahım var. Bornova’da açık pazar kalmadı. Kapalı pazaryerleri yapıldı. Bunların her ilçede yapılması lazım. Şimdi Bornova’ya gelirse buradaki esnaf mağdur olur. Biz istemiyoruz. Her Pazar kendi ilçesinde çözülmeli. Biz Bornova’da bir pazar daha istemiyoruz.
Turhan Akbulut: Bornova Pazarı’nda bile iş yetersiz. Viyadüğün altına bir Pazar taşınırsa işler daha da düşer. Taşınırsa biz de mağdur oluruz. Başka ilçelerdeki esnaf mağduriyetleri Bornova’da çözülemez.
Hidayet Gürbüz: Bize yakın yeni pazaryeri açılırsa bizim işlerimiz çok düşer. Esnaf olarak mağdur oluruz. Biz Bornova esnafı olarak yeni bir pazaryerini kesinlikle istemiyoruz.
Yusuf Erdem: Bornova’da pazara ihtiyaç yok. Bizim Bornova pazaryerine bu kadar yakın bir yerde pazara gerek yok. Bizim pazarlarımız herkes için yeterli. Özkanlar pazaryeri için bize yakın olmayan başka bir yer düşünülmeli.
Zeliha Taşkın: Viyadük altlarına yeni bir pazar gelirse bizim işlerimiz tamamen düşer. Yeni pazara hiç ihtiyaç yok. Bornova’da modern koşullarda pazarlarımız zaten var.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası
Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...
Buca ve Aliağa'da çıkan yangınlar kontrol altına alındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü...
Buca Onat Tüneli’nin viyadük yolu 7 Mayıs’ta açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile Bornova’yı kesintisiz birbirine bağlayacak Buca Onat...
GÜNDEM Haberleri
TümüYENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...
İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...
Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...
YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...
Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...
Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...
Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....
Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi
TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...
Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...
Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...
Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...
BASINA VE KAMUOYUNA Arınma, Liyakatla Başlar Mücadele...
Çok uzun yıllardır büyük bir inançla, hiçbir karşılık beklemeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne...
Erdoğan'dan 'çerçeve yasa' değerlendirmesi: 'Millî birlik...
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda "Türkiye’yi terör tehdidinden...
Özgür Özel'den 'çerçeve yasa'ya ilk tepki: 'Tutumumuz...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 'sürecin' yol haritası sayılan çerçeve kanun teklifinin...
Başkan Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı
CHP’den ayrılan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı.
İzmir Esnafının Sesi Ankara’da yankılandı….
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, Ankara’da yaptığı...