BTK’de yeni dönem: Başkanlık görevine Koçyiğit getirildi
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nda başkanlık değişti. Daha önce Kurul üyesi olan Mehmet Koçyiğit, Resmî Gazete’de yayımlanan kararla yeni başkan oldu.

Ankara’da bulunan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) başkanlık değişikliği gerçekleşti. 31 Ağustos 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile BTK Başkanlığı görevine Kurul üyesi Mehmet Koçyiğit atandı. Aynı kararla Kurul üyeliklerine de dört yeni isim getirildi. Böylece elektronik haberleşme, internet ve iletişim sektörlerinde düzenleme ve denetleme görevlerini yürüten kurumun üst yönetiminde yeni dönem başladı. Atama, önceki Başkan Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun sekiz yıllık görev süresini tamamlamasının ardından gerçekleşti. Karar, BTK’nın karar organı olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun yeni başkan ve üyelerini de belirlemiş oldu.
Resmî Gazete’de atama kararı yayımlandı
31 Ağustos 2026 tarihli ve 33356 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2026/274 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile BTK’nın başkanlık ve kurul üyeliklerine ilişkin yeni görev dağılımı belirlendi. Karar, 30 Ağustos 2026 tarihinde imzalandı ve bir gün sonra Resmî Gazete’de yayımlanarak kamuoyuna duyuruldu.
Karara göre daha önce BTK Kurul üyeliği görevini sürdüren Mehmet Koçyiğit, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı olarak görevlendirildi. Böylece Koçyiğit, kurumun karar organında üyelik görevinden başkanlık görevine geçti.
BTK’nın kurumsal yapısına göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, kurumun karar organı konumunda bulunuyor. Kurul biri başkan olmak üzere toplam yedi üyeden oluşuyor ve Kurul Başkanı aynı zamanda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı olarak görev yapıyor.
BTK Kuruluna dört yeni üye
Başkanlık değişikliğiyle birlikte Kurul üyeliklerinde de yeni bir yapılanmaya gidildi. Kararla BTK Kurul üyeliklerine Batuhan Mumcu, Enes Çakmak, Celalettin Dinçer ve Liman Peker atandı.
Yeni üyeler arasında kamu yönetiminde farklı görevlerde bulunan isimler yer alıyor. Batuhan Mumcu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevini yürütürken BTK Kurul üyeliğine atandı. Enes Çakmak ise Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaparken BTK üyeliğine getirildi.
Aynı atama kararında DHMİ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı için de değişikliğe gidildi. Kurumda Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Fatih Çakmak, DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.
Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun görev süresi tamamlandı
BTK’daki başkanlık değişikliğinin arka planında Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun görev süresinin sona ermesi bulunuyor. BTK tarafından 18 Ağustos 2026’da yapılan açıklamada Karagözoğlu’nun sekiz yıllık başkanlık görevini tamamladığı duyurulmuştu.
Karagözoğlu, 2018 yılında başladığı BTK Başkanlığı görevini sekiz yıl sürdürdü. Kurumun açıklamasında bu dönemde 5G ihalesi, fiber altyapı, veri merkezleri ve yerli teknolojiler gibi alanlarda çalışmalar yürütüldüğü belirtildi. Ayrıca görev süresinin pandemi, deprem ve yangın gibi farklı kriz dönemlerine de denk geldiği ifade edildi.
Bu gelişmenin ardından Resmî Gazete’de yayımlanan yeni kararla Mehmet Koçyiğit BTK’nın yeni başkanı oldu. Böylece kurumun başkanlık görevindeki değişiklik resmiyet kazanmış oldu.
Mehmet Koçyiğit hangi görevde bulunuyordu?
Mehmet Koçyiğit, başkanlık görevine atanmasından önce Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu üyesi olarak görev yapıyordu. Yeni kararla birlikte Kurul içerisindeki görevi değişerek başkanlık sorumluluğunu üstlendi.
Koçyiğit’in yeni görevi, elektronik haberleşme ve internet sektörünün düzenlenmesi açısından önemli bir kamu görevini kapsıyor. BTK; elektronik haberleşme sektörünün düzenlenmesi ve denetlenmesi, tüketici haklarının korunması, iletişim altyapısının geliştirilmesi ve sektöre ilişkin çeşitli düzenlemelerin uygulanması gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.
Kurumun önümüzdeki dönemde 5G, fiber altyapı, güvenli internet, dijital teknolojiler ve elektronik haberleşme sektörüne ilişkin düzenlemeler gibi başlıklarda çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor. Ancak yeni başkanlık dönemine ilişkin ayrıca açıklanmış bir yol haritası bulunmadığı için, Koçyiğit’in önceliklerine ilişkin kesin değerlendirme yapmak için yeni açıklamaların beklenmesi gerekiyor.
Yeni yönetimle süreç nasıl ilerleyecek?
31 Ağustos tarihli atama kararıyla birlikte BTK’nın başkan ve kurul üyeleri bakımından yeni yönetim yapısı belirlenmiş oldu. Mehmet Koçyiğit başkanlığındaki Kurul, kurumun düzenleme ve denetleme faaliyetlerinde karar alma görevini sürdürecek.
Yeni dönemde alınacak kararların özellikle elektronik haberleşme hizmetleri, internet sektörü, iletişim altyapısı ve dijital teknolojiler açısından doğrudan veya dolaylı etkileri bulunabilecek. Bununla birlikte, atamanın ardından hangi alanların önceliklendirileceği konusunda yapılacak resmî açıklamalar yeni yönetimin çalışma başlıklarını daha net ortaya koyacak.
Resmî Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte atama süreci tamamlanırken, BTK’da yeni başkanlık dönemi de başlamış oldu.
Benzer Haberler
ONUR YİĞİT: “HİZMET ANLAMINDA DAHA DA HIRSLANDIM”
İçişleri Bakanlığı tarafından görevine iade edilen Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, bugün...
'Siyasete katılım ve dönüşler hukuki güvenceye bağlanmalı'
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, 'Terörsüz Türkiye' süreci kapsamında...
Trump'ın araçları Ankara'ya getirildi
Ankara'da 7-8 Temmuz'da düzenlenecek 36. NATO Zirvesi öncesi ABD Başkanı Donald Trump'ın...
GÜNDEM Haberleri
TümüSanayi Üretimi Temmuzda Geriledi: TÜİK Verileri Açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Verilere...
İklim Krizi: Ağustos Ayı Sıcaklık Rekorlarıyla Tarihe Geçti
Dünya genelinde küresel sıcaklık artışı kritik sınırları zorlamaya devam ederken, geride...
YENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...
Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...