BIST 100 11.220,37 %3,08 Altın 6.440,17 ₺/gr %0,24 Bitcoin $81.225 %3,82 Dolar 49,74 ₺ %0,16 Euro 55,91 ₺ %0,06 Sterlin 66,73 ₺ %0,09 Gümüş 87,35 ₺/gr %0,16 Ethereum $2.381,60 %4,14 İsviçre Frangı 60,66 ₺ %0,27 Kanada Doları 35,52 ₺ %0,24 Avustralya Doları 34,91 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,54 ₺ %0,16 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,45 ₺ %0,16
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM "Bu alçaklar yaptıklarının hesabını verecektir"

"Bu alçaklar yaptıklarının hesabını verecektir"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "3 askerimiz alçakça ve hunharca şehit edildi. Failleri tespit etmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz" diye konuştu.

0Yorumlar
"Bu alçaklar yaptıklarının hesabını verecektir"

Davutoğlu, "Yüksekova’dan gelen acı haberle acıya gğark olduk. Biraz önce Genelkurmay Başkanımızla, İçişlere Bakanımızla görüştüm. Üç kahramanımız, üç Mehmetçiğimiz, çarşıya indiğinde kendilerini takip eden alçaklar tarafından şehit edildi. Bütün emniyet güçlerimiz olayın peşindeler. Bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyoruz. Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyen iç ve dış mihraklar tarafından nasıl çalışıldığının açıkça ortaya çıkmasıdır. Özellikle bölgedeki vatandaşlarımızın Bingöl’deki saldırının ardından bu saldırıda da, çarşıda esnafla birlikteyken askerlerimizin şehit edilmesidir. Biz her zaman milli birliğimizi korumak, adaleti tecelli ettirmek için de her türlü çaba gösterilecek. Bu katiller, bu alçaklar yaptıklarının hesabını verecektir. Kimse halkımızın, can güvenliğine, birlik ve beraberliğini bozmaya kalkışmasın. Çözüm süreci bizim için asırlardır birlikte yaşamış halkımız arasında Tesis etme sürecidir. Herhangi bir şekilde o vahşilere taviz vermek değildir. Esas muhatabımız, o bölgede yaşayan halkımızdır. Ama bu alçakça saldırıları yapanlara karşı da her türlü tedbiri alırız. Bugün yapılan saldırıda yüzlerinin maskelenmiş olması da, maskenin basit bir araç değil, suç işlemeye yönelik bir unsur olduğu görülüyor" dedi.

İMRALI’YLA GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ YALAN

İmralı’da herhangi bir sekretarya kurulmasına yönelik bir görüşme yapılamayacağını söyleyen Başbakan Davutoğlu şöyle devam etti: "Bu hunharca saldırılar son bulmalıdır. Bu konuda hiçbir talep, bizim tarafımızdan kabul görmüş değildir. Bu samimiyet sınavdan geçmedikçe, kimse  barıştan söz etmemelidir. Kılıçdaroğlu, geçen gün yaptığı bir açıklamada, Öcalan’ın benimle görüştüğü anlamında böyle ihanet içeren bir açıklama yaptı. Hiç kimse böyle bir açıklama yapma hakkına sahip değildir. Bizim Öcalan’la görüştüğümüzü iddia etmek, ne kadar sorumsuz davranıldığının da bir göstergesidir.

Irak unsurunun asli unsuru olan Peşmergeler, hem de Suriye’nin diğer cephelerinde savaşan Özgür Suriye Ordusu’nun Kobani’ye geçişine kolaylık sağlayacağını ifade etmiştir. Ancak PYD böyle bir geçişi istemedi. Kobani’de istenen başka bir şey. Kobani’de bir üs yapmak istiyor. Biz bunu söyledik. Şu ana kadar Kobani’ye hiçbir geçiş olmamıştır. Ancak uluslar arası kamuoyu Türkiye’nin iyi niyetini görmüştür. Türkiye’nin ne kadar tutarlı bir politika yürüttüğü ortaya konulmuş oldu. Terör unsurları hariç, Kobani’ye gitmek isteyenlere Türkiye gerekli kolaylı göstereceğini ortaya koymuştur. Fakat şimdiye kadar herhangi bir geçiş olmamıştır."

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği Cumhuriyet resepsiyona gitmeyeceğini açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Davutoğlu, şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu’nun kirli zihniyetinin yansımasıdır. Kılıçdaroğlu, kendi partisinin geçmişini bilmiyor. Sayın Erdoğan, doğrudan halkımız tarafından seçildi ama Kılıçdaroğlu’nun partisi, darbecileri destekleyen bir partidir. Çankaya Köşkü’nü kirletenler, 27 Mayıs’ı destekleyenlerdir. Çankaya Köşkü tarihte birkaç kere kirlenmişse, en büyük kirlenmesi, o 27 Mayıs’ta yaşanmıştır. Darbeyi selamlayan partidir. Bir de 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta Çankaya kirlenmiştir. O geçmişe baksın, ondan sonra halkımızın tertemiz oylarıyla seçilmiş sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği resepsiyonun kirliliğini konuşsun. Aslında sayın Erdoğan’ın vereceği resepsiyona gitmek, demokrasiyi taçlandırmaktır. Halkın görüşüne saygı duyan tüm CHP’lilere sesleniyorum, 27 Mayıs sabahı Çankaya Köşkü’nde ne oldu? O gece CHP ne yaptı? Halk iradesiyle seçilen Başbakan rahmetli Başbakan Menderes, Zorlu, Polatkan idam edilmiştir. Onların idam sehpalarında CHP’nin ayak izleri vardır."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

3 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

3 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

3 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

3 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

7 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

7 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

7 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

7 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

7 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

8 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

9 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

9 gün önce