Bu hastane “mutluluk” üretiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi yönetimi, güne zinde başlamak isteyen personeli için “sabah sporu” seansları başlattı.
Spor sırasında salgılanan endorfin (mutluluk) hormonu, hem verimliliği hem de güleryüzü artırdı. Başhekim Serdar Pedükcoşkun, “Spor sayesinde gergin ve stresli yaşamdan kendimizi uzaklaştırıyoruz. Sabah gözünü ovuşturarak gelenlerin yüzünde bir anda gülümse oluyor” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, yine örnek olacak bir uygulamaya imza attı. “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözünden yola çıkan Eşrefpaşa Hastanesi yönetimi, Başhekim Serdar Pedükcoşkun ve Başhekim Yardımcısı Özlem Özdemir Yılmaz öncülüğünde sabah sporu uygulamasına başladı. Germe ve gevşetme hareketlerinden oluşan egzersiz seansı hastane personeli tarafından büyük ilgiyle karşılandı.
15 dakika spor, gün boyu verim
Mesai saati öncesinde hastane bahçesinde toplanan çalışanlar, Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Özlem Özdemir Yılmaz eşliğinde spor yapıyor. Personelin sabah sporuna hastalar da odalarından eşlik ediyor. Egzersizler sayesinde salgılanan endorfin hormonu nedeniyle güne daha mutlu ve zinde başlayan çalışanlar, 15 dakika süren sabah seansını kaçırmıyor. Başhekim Pedükcoşkun da spor seanslarında çalışanlarını yalnız bırakmıyor.
Katılım her gün artıyor
Uygulamanın kısa sürede faydasını gördüklerini ifade eden Başhekim Pedükcoşkun, “Kravatımı ceketimi çıkarıp ben de spora katılıyorum. Önemli olan, bu gergin ve stresli yaşamdan kendimizi uzaklaştırmak. Bir arada bir şeyler yapabilmek. Sabah gözünü ovuşturarak gelenlerin yüzünde bir anda gülümse oluyor. 15 dakikalık egzersizden sonra gevşeyerek güne çok daha iyi başlıyorlar. Arzu ederek katılıyorlar ve her geçen gün sayımız daha da artıyor” dedi.
Spor kıyafetine gerek yok!
15 dakikalık egzersizlerin mutluluk hormonu olarak bilinen endorfin salgılanmasına yardımcı olduğu belirten Fizik Tedavi Uzmanı Yılmaz ise şunları söyledi:
“Haftada 3 gün 10-15 dakika germe ve esneme egzersizleri ile kasları güçlendirmek için izometrik egzersizler yapıyoruz. Arkadaşlarımız seansın başında biraz zorlanıyor ama bittiğinde esnediklerini ve gevşediklerini hissediyorlar. Mesleğimiz stresli ortamda. Spor sayesinde kaslarda gelişme olurken salgılanan endorfin hormonu da mutluluk veriyor. Çalışanlarımızın her geçen gün ilgisi artıyor. Bu egzersizlerin bir avantajı da özel spor araç ve gereçleri gerektirmemesi. Örneğin ben etek ve topuklu ayakkabıyla egzersiz yapabiliyorum.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’in sihirli elleri kent için üretiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin yeni nesil çöp potalarından oturma gruplarına, piknik...
Konak’tan Türkiye’ye örnek hizmet: 1 yılda 8 ‘mutluluk’...
Konak’ın ülkeye örnek sosyal belediyecilik hizmeti ‘Mutluluk Kahveleri’nin ilkinin açılışının...
İzmir Bozyaka’ya 400 yataklı yeni hastane
İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan Kul Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Bozyaka Eğitim ve...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...