BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.659,59 ₺/gr %0,01 Bitcoin $65.042 %0,20 Dolar 47,71 ₺ %0,03 Euro 55,19 ₺ %0,05 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,67 ₺/gr %0,10 Ethereum $1.918,23 %0,09 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,10 Kanada Doları 34,21 ₺ %0,03 Avustralya Doları 33,71 ₺ %0,06 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 12,99 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,03 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,03
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Bu kermes can dostları için!

Bu kermes can dostları için!

Karabağlar Kent Konseyi Ekolojik Denge ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu’nun, geliri sokak hayvanları için kullanılacak “Sokaktaki Hayvanlarımızın Yanındayız” adlı kermes, törenle açıldı.

0Yorumlar
Bu kermes can dostları için!

Kermeste hayvan mamaları için uygulanan yüzde 18 KDV oranının kalkması için de imza toplanırken ilk imzayı Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu verdi.

Poligon’daki Barış Selçuk Parkı’nda düzenlenen kermese, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, Çalışma Grubu Lideri Fatma Şimşek ve grup üyeleri, stk üyeleri, kadın engelli mahalle meclisleri,kadın emeği çalışma semt merkezleri, engelli anne çalışma grupları, kadın girişimciler ve başkan yardımcıları ile çok sayıda hayvansever vatandaş katıldı.

Kermesin açılışında konuşan Başkan Selvitopu, sokak hayvanlarının kentleşmeden sonra sıkıntıları olduğunu ve kendi başlarına yaşam mücadelesini sürdürmeye çalıştıklarını belirterek “Son dönemde ekonomideki değişmeler bile onların yaşam şartlarını zorlaştırdı. Hangi koşulda olursak olalım dilleri olmayan dertlerini anlatmayan bu canlılara belediye olarak elimizden gelen yardımı göstermeye çalışıyoruz. Özellikle pandemi döneminde sokak hayvanlarını aç kalmaması için ilgili kurumlarla işbirliği yaparak onların aç kalmamalarını sağladık. Şimdi de gıda yardımlarımız devam ediyor” dedi.

Hayvan hakları yasasında yeni düzenlemelerin mutlaka yapılması gerektiğinin önemine de vurgu yapan Başkan Selvitopu “Yaşam hakkı her canlının olduğu gibi bizim için de kutsaldır. Onların yaşam haklarının devam etmesini sağlamak da biz insanların görevidir. Belediye olarak İzmir’de en güçlü şekilde hayvanların tedavisi, kısırlaştırılması gibi hizmetleri yapmaktayız. Özellikle hayvan popülasyonu için kısırlaştırmalara da önem veriyoruz” diye konuştu.

Kermesin başarılı geçmesini dileyen Başkan Selvitopu, emekleri nedeniyle düzenleyen kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı da sokak hayvanları aç kalmaz gibi bir düşüncenin doğru olmadığını belirterek “Onların da dışarıdan desteğe çok ihtiyacı var. Mamalar çok pahalandı. Dışarıya bırakılan hayvanlar görüyoruz. Bir çok şeyde KDV oranı 0 iken bu mamadaki KDV oranı neye göre belirleniyor bilmiyorum. Sokak Hayvanlarına uygulanan yüzde 18 KDV oranının kaldırılması için imza kampanyasına başlıyoruz” dedi. Ağrı ayrıca gerek bu tesisler, gerekse kermese katkıları nedeniyle Başkan Selvitopu ve belediye çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

Karabağlar Kent Konseyi Ekolojik Denge ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu Lideri Fatma Şimşek de, pazar akşamına kadar açık kalacak kermesin gelirlerinin, sokaktaki can dostlarımız yararına kullanılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu hayvan mamalarına uygulanan yüzde 18 KDV oranının kaldırılması için ilk imzayı attı. Selvitopu daha sonra kermesteki stantları tek tek gezdi ve toplu fotoğraf çektirdi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...

Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

15 saat önce

Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi

TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...

15 saat önce

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...

Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...

15 saat önce

Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...

1 gün önce

BASINA VE KAMUOYUNA Arınma, Liyakatla Başlar Mücadele...

Çok uzun yıllardır büyük bir inançla, hiçbir karşılık beklemeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne...

2 gün önce

Erdoğan'dan 'çerçeve yasa' değerlendirmesi: 'Millî birlik...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda "Türkiye’yi terör tehdidinden...

4 gün önce

Özgür Özel'den 'çerçeve yasa'ya ilk tepki: 'Tutumumuz...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 'sürecin' yol haritası sayılan çerçeve kanun teklifinin...

4 gün önce

Başkan Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı

CHP’den ayrılan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı.

4 gün önce

İzmir Esnafının Sesi Ankara’da yankılandı….

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, Ankara’da yaptığı...

4 gün önce

Ahbap Soruşturmasında Çarpıcı İddia: Paralar Peşin,...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Ahbaplar Suç Örgütü” soruşturmasında dördüncü dalga...

12 gün önce

İstanbul'daki Okullarda Yeni Dönem! Vali Davut Gül...

İstanbul Valiliği, İstanbul Valisi Davut Gül'ün imzasıyla okullarda mescit açılması hususunda 39...

12 gün önce

Uğur Mumcu Dosyası Raftan İniyor! 33 Yıllık Suikastta...

24 Ocak 1993'te suikasta uğrayan gazeteci Uğur Mumcu'nun failleri hala bulunamadı.

12 gün önce