BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM ‘Bu temel umuda atıldı’

‘Bu temel umuda atıldı’

Buca Belediyesi Kompost ve Solucan Gübre Tesisi’nin temeli atıldı

0Yorumlar
‘Bu temel umuda atıldı’

Buca Belediyesi bir ilke daha imza atıyor. Bir belediye tarafından yapılan ve bünyesinde sadece engelli vatandaşların istihdam edileceği ve çevreci kimliğiyle ön plana çıkan Buca Belediyesi Kompost ve Solucan Gübre Tesisi’nin ilk harcı dökülüp, temeli atıldı. Buca Belediyesi ve Ege Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (EGETEKO) işbirliği ile hayata geçirilecek Tesis,  engelli istihdamının yanı sıra geri dönüşüm ve Buca’nın yeşil doğasının canlandırılmasında kullanılacak gübre üretimini sağlayacak.

Buca Belediyesi’nin Kaynaklar’da atıl durumda bulunan 9830 metrekare alanda projelendirdiği ve bir belediye tarafından yapılan sadece engelli vatandaşların istihdam edileceği Kompost ve Solucan Gübre Tesisi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Dursun Değirmenci, Otokent Başkanı Fevzi Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

Umudun temeli atıldı

Kaynaklar Mahallesi Muhtarı Erhan Şen, ‘bir taşla beş kuş vuracağız’ diye tanımladığı tesisi Buca’ya kazandırdığı için Buca Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’ya teşekkür etti.  Ege Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (EGETEKO) işbirliği ile hayata geçirilecek Tesis’in temel atma töreninde konuşan Kooperatif Başkanı Tülay Yenici ise “Burada azim ve hayata tutunma çabası var. Bu sade bir temel atma töreni değil, engellilere desteğin temeli, umudun temeli atılıyor” diye konuştu.

15 engelli Bucalı 5 yılda emekli

Davetlilerin coşkulu alkışlarıyla sahneye gelen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise konuşmasına ekonomi, çevre ve istihdam açısından büyük anlam ve değerler taşıyan bir tesisin temelini atmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı. Korumalı İşyeri niteliğindeki tesiste Buca’da oturan zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşların istihdam edileceğini ifade eden Başkan Piriştina, tesiste çalışacak 15 engelli vatandaşın 5 yıl çalıştıktan sonra emekli olabileceğini açıkladı. Tesisin kapasitesini ve istihdam oranını ileriki dönemlerde arttırabileceklerini de belirten Başkan Piriştina, inşaatı 90 gün içinde tamamlayarak böylesine önemli bir tesisi Buca’ya kazandıracaklarını müjdeledi.

 En kaliteli gübre üretilecek

Doğaya saygılı kimyasal içermeyen kompost ve solucan gübre üretimi yapılacak tesisin, pazarlardan toplanan organik atıkların geri dönüştürülmesi ile ekonomiye katkı sağlarken, üretilen gübrenin tarım alanlarında ve Buca’nın yeşil alanlarının kullanılacağını aktaran Başkan Piriştina, “Tesiste Buca pazarlarından toplanan sebze ve meyve atıkları ile solucan gübresi üretimi, park ve bahçelerden toplanan budama ve çim atıkları ile de kompost gübre üretimi yapılacak. Üretilen gübre piyasanın en kaliteli gübresi niteliğinde olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina davetlilerle birlikte Buca Belediyesi Kompost ve Solucan Gübre Tesisi’nin temelini attı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce