BIST 100 11.547,89 %4,76 Altın 6.508,18 ₺/gr %3,24 Bitcoin - %1,15 Dolar 50,03 ₺ %0,05 Euro 56,37 ₺ %0,66 Sterlin 67,51 ₺ %0,58 Gümüş 83,95 ₺/gr %5,10 Ethereum $2.310,62 %1,87 İsviçre Frangı 61,33 ₺ %0,68 Kanada Doları 35,87 ₺ %0,47 Avustralya Doları 35,11 ₺ %0,80 Suudi Riyali 13,33 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,63 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,59 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Buca Belediyesi’nden atık ilaçlara karşı çevreci proje

Buca Belediyesi’nden atık ilaçlara karşı çevreci proje

Buca Belediyesi, atık ilaçlar nedeniyle oluşan doğa kirliliğine dur demek için atık ilaç toplama projesi başlattı.

0Yorumlar
Buca Belediyesi’nden atık ilaçlara karşı çevreci proje

ÇEKOOP işbirliğiyle düzenlenen proje kapsamında vatandaşların kullanmadıkları veya tarihi geçen ilaçları atabilmeleri için Buca’daki eczanelere Atık İlaç Toplama Noktaları yerleştirdi. Projenin ilk adımını atan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, vatandaşlara çevre kirliliğine karşı işbirliği çağrısı yaptı.

Hayata geçirdiği çevre projeleriyle farkındalık yaratan Buca Belediyesi, atık ilaçlar nedeniyle oluşan çevre kirliliğini önlemek için geri dönüşüm projesi başlattı.

Buca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) işbirliğinde başlatılan proje kapsamında, Buca’daki ÇEKOOP üyesi 18 eczaneye atık ilaç toplama noktaları yerleştirildi.

Buca Belediyesi’nden atık ilaçlara karşı çevreci proje

ATIK İLAÇLAR ÇÖPE DEĞİL TOPLAMA NOKTASINA 
Proje sayesinde vatandaşlar, eczanelerdeki kutulara evlerinde kullanmadığı ya da bir kısmı kullanılmış, kalanı kullanılmamış ve kullanılmayacak olan ilaçları atabilecek.  Evlerdeki ilaçların yanı sıra hastanelerde, eczanelerde miadı dolmuş ilaçlar bu noktalarda depolanacak. Depolanan ilaçlar doğru şekilde imha edilerek çevreyi ve insan sağlığını doğrudan olumsuz etkilemesinin önüne geçilecek.

İLK ADIMI BAŞKAN KILIÇ ATTI 

Projenin ilk adımını ise Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç attı. Buca’da konumlandırılan eczaneleri ziyaret eden Başkan Kılıç, kullanılmayan ilaçları atık ilaç toplama noktasına atarak çevreci projeyi başlattı. Tüm Bucalı hemşehrilere atık toplama çağrısı yapan Kılıç, “Hepimizin bildiği gibi ilaç atıkları, doğamıza son derece ciddi zararlar veriyor. Bunun önüne geçebilmek için Buca Belediyesi olarak bir çalışma başlattık. Atık ilaçların bilinçsizce evsel atıklara karıştırılması ve bertaraf edilememesi doğal kaynaklarımızın üzerinde de oldukça olumsuz bir yük yaratıyor. Bunun önüne geçebilmek için tüm hemşehrilerimzi bu projeye ortak olmaya davet ediyorum” dedi. 

Buca Belediyesi’nden atık ilaçlara karşı çevreci proje

ÜLKEMİZE ÖRNEK OLACAK

ÇEKOOP Kurucu Başkanı Eczacı Şule İlkkurşunlu, “Atık ilaçların doğru şekilde imha edilememesi halinde ya çöpe ya da kanalizasyona atılarak doğaya karışmasına imkan sağlıyoruz.  Doğaya karışan ilaçlar da yer altı sularıyla canlılara geri dönecek. Çöpe atılan ilaçlar ise hem çocuklarımızın hem de hayvanların sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.  Bu anlamda Buca Belediyesi’ne bu yaptığı girişim için teşekkür ediyorum. Atık ilaçların toplanması, ülkemize çok önemli bir değer ve bir örnek olacak” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1

Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...

4 saat önce

Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi

Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...

1 gün önce

Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...

1 gün önce

Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi

Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...

1 gün önce

Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...

1 gün önce

Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı

Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...

1 gün önce

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...

Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...

1 gün önce

Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği

Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...

1 gün önce

İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...

Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...

1 gün önce

Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı

İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...

1 gün önce

YENİ Parti’den genel başkanlık önseçimi için üyelik çağrısı

YENİ Parti, 8 Kasım’da yapılacak genel başkanlık önseçiminde oy kullanmak isteyenlerin 5 Kasım’a...

1 gün önce

Bahçeli'den İsrail'de Arap partilerinin yer aldığı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'de Arap partilerinin de yer alacağı bir hükümet...

1 gün önce