Buca Belediyesi’nden Yıldızlar ormanı açıklaması
Buca Belediyesi, Yıldızlar Mahallesi’ndeki kimliği belirsiz kişiler tarafından moloz ve hafriyat tepesine dönüştürülen ormanlık alanda yürütülen çalışmalar hakkında duyuru yaptı.
Duyuruda, moloz kaldırma çalışmalarına ormanlık alanda devam edildiği, bazı bölümlerdeki çalışmalara ise olumsuz hava, balçık zeminin elverişsizliği ve bölgedeki ekili arazilere zarar gelmemesi nedeniyle ara verildiği ifade edildi.
Buca’nın Yıldızlar Mahallesi’nde yer alan ormanlık alanın kimliği belirsiz kişiler tarafından moloz ve hafriyat döküm alanına dönüşmesi üzerine vatandaşların sesine kulak veren Buca Belediyesi’nden süreçle ilgili açıklama geldi.
Önceki gün, inşaat ve evsel atıklar yüzünden moloz tepesine dönüşen alana çıkarma yapan belediye ekipleri, ormanlık alanı yeniden yeşil haline kavuşturabilmek için çalışmalar başlatmıştı. Yürütülen çalışmalar hakkında Buca Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaptı.
TARIMA ZARAR VERİLMEMESİ İÇİN ÖNLEM ALINDI
Buca Belediyesi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Dün (9 Ocak 2020 Cumartesi) Yıldızlar Mahallemizdeki ormanlık alana kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçak yollarla moloz döküldüğü ihbarı alınınca, alana çıkarma yapan ekiplerimiz moloz kaldırma çalışmalarına başlamıştır. Gelinen süreçte, ekiplerimizin orman içerisinde çalışmaları sürerken, yamaçlık alanda kontrollü yürütülen çalışmaların ise o noktanın yağışlardan dolayı zeminin balçık haline gelip çalışmaya geçit vermemesi nedeniyle riskler değerlendirilmiştir. Ayrıca Mahalle Muhtarımız İsmet Dirbisoğlu’ndan gelen talep de göz önüne alınarak bu noktaya çok yakın bölgede geçimini tarımla sağlayan vatandaşlarımızın ekili ürünlerinin zarar görmesini engellemek için söz konusu yamaç alandaki çalışmalarımıza, olumsuz hava-zemin ve çalışma koşulları düzelinceye kadar ara verilmiştir. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını, ormanlık alanlarda vicdansızlar tarafından çevre ve doğamıza kasteden kaçak moloz dökümünün yapıldığının görülmesi anında verdiğimiz mücadeleye destek olmalarını ve belediyemizin 0232 439 10 10 numaralı telefonu ile birlikte 156 Jandarma İmdat ve İhbar Hattı’na ihbarda bulunmalarını önemle rica ediyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
GÜLBEN ERGEN KONSERİNDE BÜYÜK SÜRPRİZ UNIQUE LIFE STYLE...
Kuşadası’nın yaşam destinasyonu Unique Life Style Hotel, 5. kuruluş yılını yıldızlar geçidiyle...
Tiyatronun yeni yetenekleri Karşıyaka’da yetişiyor
Tam 30 yıldır kentin kültür sanat yaşamına katkı sunan Karşıyaka Belediyesi Tiyatrosu, sahneye...
Atakent’te “VUD Hatıra Ormanı” kuruldu
Daha yeşil bir kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, Voleybolun...
GÜNDEM Haberleri
TümüÖğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...
Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....
Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi
TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...
Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...
Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...
Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...
BASINA VE KAMUOYUNA Arınma, Liyakatla Başlar Mücadele...
Çok uzun yıllardır büyük bir inançla, hiçbir karşılık beklemeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne...
Erdoğan'dan 'çerçeve yasa' değerlendirmesi: 'Millî birlik...
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda "Türkiye’yi terör tehdidinden...
Özgür Özel'den 'çerçeve yasa'ya ilk tepki: 'Tutumumuz...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 'sürecin' yol haritası sayılan çerçeve kanun teklifinin...
Başkan Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı
CHP’den ayrılan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı.
İzmir Esnafının Sesi Ankara’da yankılandı….
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, Ankara’da yaptığı...
Ahbap Soruşturmasında Çarpıcı İddia: Paralar Peşin,...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Ahbaplar Suç Örgütü” soruşturmasında dördüncü dalga...
İstanbul'daki Okullarda Yeni Dönem! Vali Davut Gül...
İstanbul Valiliği, İstanbul Valisi Davut Gül'ün imzasıyla okullarda mescit açılması hususunda 39...
Uğur Mumcu Dosyası Raftan İniyor! 33 Yıllık Suikastta...
24 Ocak 1993'te suikasta uğrayan gazeteci Uğur Mumcu'nun failleri hala bulunamadı.

