Bucalı çocuklar toprakla tanışıyor
Piriştina, “Tırnağına toprak kaçmamış çocuk kalmayacak”
Bucalı çocukların elleri toprak kokuyor. Buca Kaynaklar’da kurduğu bağlarıyla Buca’nın kaybolan değeri üzümü topraklarıyla buluşturan Buca Belediyesi, çocukları doğa ve toprakla buluşturuyor. “Tohumdan Fidana Tarım Eğitimi” başlığıyla Buca Belediyesi Bağ Evi’nde düzenlenen eğitimlere katılan minik öğrenciler toprakla tanışıp, tarımsal üretimin aşamalarını ve bağ kültürünü öğreniyor. Minik öğrencilerle derse girip, çiçek eken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, çocuklarda toprağa, tarıma ve canlılara dönük bir aşk oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
Uzun yıllardır kaybolmuş değeri üzümü Kaynaklar’da 13 dönüm arazide kurduğu bağlarıyla topraklarına tekrar kavuşturan Buca Belediyesi, bağ içinde kurduğu Bağ Evi’nde çocuklara yönelik tarım eğitimlerine başladı.
Buca Belediyesi ve Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği “Tohumdan Fidana Tarım Eğitimi” başlığıyla Bağ Evi’nde düzenlenen eğitimler, çocuklara doğa ve toprakla baş başa saatler sunuyor. 4-5 ve 6’ncı sınıfta okuyan Bucalı çocukları kapsayan ve hafta içi her gün düzenlenen tarım eğitimlerinde önce teorik eğitim daha sonra pratik eğitim veriliyor.
Geçtiğimiz yıl üzüm bağı açılışında “ Buca’da tırnaklarına toprak kaçmamış çocuk kalmayacak” sözleriyle bir hayalini paylaşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, dileğini “Tohumdan Fidana Tarım Eğitimi” projesiyle gerçekleştirmenin mutluluğu yaşıyor. Buca İlçe Milli Eğitim Süleyman Can ile eğitim programını ziyaret eden Başkan Piriştina, çocuklarla birlikte ders dinleyip, dikilen çiçeklere can suyu verdi.
Bu projeyle çocuklarda doğaya, canlıya ve tarıma yönelik bir aşk yaratmaya çalıştıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, tüm Bucalı çocukları programa katılmaya davet etti. Başkan Piriştina, “ Üzüm Bağı projesini başlatırken ‘Buca’da tırnaklarına toprak kaçmayan çocuk kalmayacak’ demiştik. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bu projeyi başlattık. 4-5-6 sınıf çocuklarımız gelerek önce teorik sonra pratik eğitim alıp, toprağı, tohumu, fidanı can suyunu öğreniyorlar. Burada tabiatın, toprağın ne kadar önemli olduğunu aşılamaya çalışıyoruz. Çocuklarımız belki de hayatları boyunca ilk kez toprakla buluşuyor, toprağa değiyor, canlıya saygıyı biraz daha özümsüyor. Belki insanlar köyden kente giderken, bu çocuklar kentten köye gidip orada ekip, üretim yapacaklar” diye konuştu.
Hayatlarında ilk kez toprakla tanışıp, çiçek dikmeyi, doğayla baş başa kalıp üretim yapmayı öğrenen minik öğrenciler kendilerine bu imkanı sağlayan Buca Belediyesi’ne teşekkür ederken, ilk çalışmalarını gururla sergiledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca’da Dünya Doğa Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik
Bucalı kadınlar, Dünya Doğa Koruma Günü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden çevre dostu...
Bucalı kadınlardan spor kurslarına yoğun ilgi
Buca Belediyesi'nin yaz aylarında da hız kesmeden devam ettirdiği spor kursları, Bucalı...
Buca’nın minikleri mesleklerle tanışıyor
Buca Belediyesi, Çınar Anaokullarında hayata geçirdiği “Mesleki Farkındalık Eğitimleri” ile...
GÜNDEM Haberleri
TümüBakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...
Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki
Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...
Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti
Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...
