Bucalı gençler 'önce eğitim' diyor
Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi, genç ve üniversiteli nüfusu ile dikkat çeken Buca’da işlevsellik ve teknik donanımıyla üniversiteli gençlerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.
Üye sayısı 14.000’e ulaşan, gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği çamaşırhaneden, fitness salonuna, kütüphaneden sinema salonlarına kadar kompleks bir tesis olarak düzenlenen merkezin en yoğun talep gören bölümü ise kütüphane oluyor. ‘Önce eğitim’ diyen gençler 38 bin 921 kez kütüphaneyi kullanarak gurur veren bir tablo ortaya koydu.
Üniversiteli gençlerin kültürden spora, eğitimden sanata kadar A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılayan ‘Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi’, gençliğe hizmet vermeye devam ediyor. Buca Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği Merkez, çamaşırhaneden fitness salonlarına, cep sinemalarından workshop alanlarına kadar gençlerin tüm aktivitelerine ev sahipliği yapıyor. Aralık 2016’da kapılarını açan Merkez, 14.000 üyeye ulaşarak gençliğin ikinci adresi haline geldi.
Gençler 38 bin 921 kez kütüphane dedi
18- 25 yaş arası Buca’da ikamet eden gençler ve 18-29 yaş arası üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini ağırlayan Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin yapılan son değerlendirmede en yoğun kullanımının kütüphane alanında olduğu belirlendi. Önce eğitim diyen gençler derslerinde ve araştırmalarında kaynak sorununu ortadan kaldıran, yüzlerce kitabın yer aldığı kütüphaneye akın ediyor. Merkezin Mart 2018 sonu itibariyle yaptığı değerlendirmede 38 bin 921 kez kullanımla kütüphane yine birinci sırada yer alıyor. Özellikle yurtlarda kalan üniversite öğrencilerinin ders çalışma ortamı ihtiyacını karşılayan kütüphaneye gösterilen büyük ilgi üzerine, bazı toplantı ve atölye odaları da yeniden düzenlenerek ek çalışma salonları oluşturuldu.
Önce eğitim, sonra spor
Rahat, sessiz ve donanımlı ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler kütüphaneyi doldururken, zinde ve sağlıklı kalmak isteyen öğrenciler 21 bin 374 kez spor salonunu, çamaşırlarını konforlu bir ortamda yıkamak isteyen öğrencilerse 19 bin 277 defa çamaşırhane hizmetlerini kullandığı belirlendi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bucalı gençler istedi Başkan Tugay düğmeye bastı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’daki parkların yenilenmesine ilçenin simgelerinden...
Bucalı kadınlardan spor kurslarına yoğun ilgi
Buca Belediyesi'nin yaz aylarında da hız kesmeden devam ettirdiği spor kursları, Bucalı...
Bucalı Avşin Cumhuriyet Kütüphanesi ile hayaline yürüyor
Buca Belediyesi Cumhuriyet Kütüphanesi, ileride doktor olmak isteyen Bucalı minik Avşin Elif...
GÜNDEM Haberleri
TümüBakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...
Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki
Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...
Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti
Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...

