Büyükelçilerden Buca Metrosu temel atma törenine övgü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun temel atma töreni vesilesiyle İzmir’e gelen büyükelçileri makamında ağırladı.
Arjantin Büyükelçisi Patricia Salas ve Meksika Büyükelçisi Jose Luis Martinez Hernandez, Buca Metrosu gibi tarihi yatırımın kente kazandırılmasının önemli bir adım olduğunu ifade ederek, ‘Çok kalabalık ve görkemli bir gündü’ dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu’nun temel atma törenine katılmak için kente gelen Arjantin Büyükelçisi Patricia Salas’ı ve Meksika Büyükelçisi Jose Luis Martinez Hernandez’i ağırladı. Arjantin Büyükelçisi Salas ile İzmir ve Arjantin arasında ekonomik, bilimsel ve kültürel iş birlikteliklerinin geliştirilmesiyle ilgili konular görüşüldü. Meksika Büyükelçisi Hernandez ile ise Meksika kültürünün İzmir’de tanıtılması için yapılacak çalışmalar belirlendi.
“Buca Metrosu için tebrik ederim”
Toplantıda Buca Metrosu yatırımından dolayı İzmir’i ve Başkan Soyer’i tebrik ederek sözlerine başlayan Büyükelçi Salas, “Çok kalabalık ve çok başarılı bir gündü. Yeni metro hattının 4 yılda tamamlanacağını söylediler. Bu çok kısa bir zaman. Sizi tebrik ederim” dedi. Salas, Arjantin ile Türkiye ilişkilerinin çok iyi düzeyde olduğunu söyleyerek,”Kardeş kent ilişkisi kurmak da isteriz. Bu konuda bir çalışma yapacağım" diye konuştu.
“Kentler birbirlerinden öğrenmeli”
İzmir ile Arjantin arasında kurulan bağın güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Soyer ise şunları söyledi: ”Biz bu kardeşlik ilişkilerini verimli kullanmaya ve canlandırmaya çalışıyoruz. Kentler birbiriyle paylaşımda olmalı. Birbirlerinden öğrenmeli. İklim krizi ile mücadele, akıllı kentler gibi konularda iş birliktelikleri yapılabilir. Ortak kültürlerle etkileşimlerde bulunabiliriz. Arjantin’den gruplarımızı İzmir’de ağırlayabilir, burada gösteriler yaptırabiliriz.”
Meksika günleri yapılacak
Büyükelçi Salas'ın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Meksika Büyükelçisi Jose Luis Martinez Hernandez ve İzmir Fahri Konsolosu Kemal Çolakoğlu’nu makamında ağırladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ilk kez ziyaret ettiğini ifade eden Meksika Büyükşelçisi, Buca Metrosu gibi büyük bir yatırımın kente kazandırılmasından dolayı Başkan Tunç Soyer’i tebrik etti. Kardeş kent uygulaması konusunda adımlar atılması gerektiğini söyleyen Büyükelçi Hernandez, Meksika günlerinin İzmir’de yapılabilmesi için de Başkan Soyer’den söz aldı.
Meksika’nın tanıtılması için iş birliğine hazırız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Meksika’nın kültürel etkinliklerinin tanıtılması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu yaz ortak işler yapabiliriz. Müzik, sanat, opera, gastronomi gibi hangi alanlar olursa olsun ev sahipliği yapmaya hazırız” dedi. İzmir Fahri Konsolosu Kemal Çolakoğlu’nun tavsiyesi üzerine de Başkan Tunç Soyer, Meksika Sokağı’na Meksika’yı tanıtıcı fotoğrafların asılmasını da sağlayacaklarını söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Özgür Özel: İzmirlilerle olmaktan gurur duyuyorum
CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir Büyükşehir...
Özgür Özel'den Urla'da önemli mesajlar: Selçuk Başkan...
Urla Belediyesi tarafından hayata geçirilen 12 açılış, 12 temel atma törenine CHP Genel Başkanı...
Buca Metrosu projesinde en zorlu aşamalar geride kaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Metrosu için yerin ortalama 30 metre...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...