Büyükşehir’den eğitime 40 milyona yakın destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019-2021 döneminde eğitime yönelik destek faaliyetlerine 40 milyon liraya yakın bütçe ayırdı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çocuklar ve gençler bu ülkenin geleceği. Onlar için ne yapsak az” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eğitimde eşitlik ilkesi doğrultusunda 2019-2021 döneminde eğitime yardım faaliyetleri için 39 milyon 383 bin liralık kaynak ayrıldı. Okullara bakım onarım çalışmalarından çevre düzenlemesine, öğrencilere dağıtılan tablet, bot ve monttan spor malzemelerine kadar birçok alanda destek sağlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer eğitim için ellerinden gelen her şeyi yapmaya devam edeceklerini söyleyerek “En başından beri eğitime destek vermeyi bir öncelik olarak kabul ettik. Çünkü geleceğimizi başka türlü inşa edemeyiz. Büyükşehir olarak pek çok alanda proje ve yatırımlarımızı sürdürürken eğitimden elimizi çekmiyoruz. Hatta yaptığımız en kıymetli ve kalıcı işlerden biri olarak bunu görüyoruz. Okulların onarım çalışmalarından tutun öğrencilere verilen tablet ya da kırtasiye malzemesi desteğine kadar biz her konuda çocuklarımızın, gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Hijyen paspasından tablete
İzmir Büyükşehir Belediyesi eğitime destek çalışmaları kapsamında 2019-2021 döneminde okul bakım onarım ve dış cephe inşaat işleri için 15 milyon 963 bin liralık, tadilat ve tamirat çalışmaları için ise 3 milyon 100 bin liralık kaynak ayırdı. Öğrenciler için 7 milyon 459 bin liralık bot ve mont satın alınarak dağıtıldı. Online eğitime destek olmak için 3 milyon 50 bin liranın üzerinde bir bedelle tablet alımı yapıldı. 2 milyon 449 bin liralık spor malzemesi dağıtıldı. İhtiyaç sahibi öğrencilere Eğitim Kart dağıtılarak 4 milyon 935 bin liralık kırtasiye malzemesi desteği sağlandı. Gençlere Kitap Kart, internet paketi ve Gençlik Merkezi’nde çeşitli branşlarda atölye çalışmaları için 430 bin lira harcandı. Okulların çevre düzenlemesi ve park bahçe bakımı için bir milyon 404 bin lira ayrıldı. 2020 yılında İzmir genelindeki bin 542 okula 594 bin 868 liralık hijyen paspası, paspas dezenfektanı ve dijital ateş ölçer dağıtıldı. Toplamda İzmir’in 19 ilçesinde 83 okulda zemin döşemeden çocuk oyun parkına kadar pek çok alanda çalışma yapıldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmirli firmalardan ABD çıkarması! Beş günde 140’a yakın...
İzmirli baskı ve ambalaj firmalarından oluşan 18 kişilik heyet, ABD’nin Chicago kentinde beş...
BALÇOVA’DA EĞİTİME GÜÇLÜ DESTEK
Balçova Belediyesi, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde öğrencilerin okul heyecanına ortak...
Bornova, eğitime desteğiyle fark yarattı
Bornova Belediyesi, eğitime verdiği destek ve genç odaklı çalışmalarıyla İzmir Sınav Eğitim...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

