BIST 100 14.012,42 %0,57 Altın 6.898,85 ₺/gr %0,74 Bitcoin $79.891 %0,15 Dolar 48,49 ₺ %0,22 Euro 56,36 ₺ %0,25 Sterlin 65,48 ₺ %0,22 Gümüş 103,13 ₺/gr %0,93 Ethereum $2.498,15 %0,82 İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,06 Kanada Doları 35,03 ₺ %0,10 Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,26 BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,25 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,23 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,37
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Büyükşehir'den Ramazan seferberliği

Büyükşehir'den Ramazan seferberliği

Paylaşma ve dayanışma geleneğini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu Ramazan'da da ihtiyaç sahibi 40 bin aileye erzak, 45 bin aileye nakit yardımı gerçekleştirecek. Büyükşehir ekipleri, bu kutsal ay için camilerde ve mezarlıklardaki temizlik çalışmalarına da hız verdi.

0Yorumlar
Büyükşehir'den Ramazan seferberliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerine, engelli vatandaşlara, yaşlılara, çocuklara, şehit yakını ve gazilere paket gıda yardımı ve para yardımı yapacak.

40 bin ihtiyaç sahibi aileye, içinde makarna, kuru fasulye, pirinç, nohut, un, şeker, çay, bulgur, bal, domates salçası, patates, peynir çeşitleri ve zeytinyağı bulunan gıda paketleri dağıtmaya başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 24 ilçede 22 bin 830 adet gıda pakedi dağıttı. Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka ve Menemen ilçelerinde ise 17 bin 170 adetlik gıda yardım paketi dağıtımının Ramazan ayının ikinci haftasına kadar tamamlanacağı bildirildi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 45 bin ihtiyaç sahibine Ramazan ve Kurban bayramlarında nakit yardımı yapmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, camiler ve mezarlıklardaki temizlik çalışmalarını da hız verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşevi'nin Sakarya, Yenişehir, Ege, Güney mahalleleri ile Emir Sultan Türbesi'nin bulunduğu bölgede Ramazan boyunca iftar yemeği dağıtımı yapacağı da gelen bilgiler arasında..

KİMSEYİ İNCİTMEDEN
Maddi durumu yetersiz ailelerin mutfak giderlerine “mütevazi bir katkı” olarak değerlendirdikleri gıda yardımlarını “sosyal belediyeciliğin bir gereği” olarak tanımlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, gerek bayramlardaki nakit ödemelerini gerekse erzak dağıtımlarını titizlikle gerçekleştirdiklerini ve yardımda bulunulan vatandaşların teşhir edilmemesine büyük özen gösterdiklerini belirtti.

CAMİLERDE BAKIM VE TEMİZLİK
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON Genel Müdürlüğü, cami temizlikleri konusunda 30 ilçede, 3 ayrı ekiple çalışmalarını sürdürüyor. Halıların yıkanmasından camların silinmesine, abdesthane ve tuvaletlerin dezenfekte edilmesinden avizelerin ve vitrayların temizlenmesine kadar çok kapsamlı çalışma yapan Büyükşehir ekipleri, bakım-onarım çalışmaları kapsamında çatı onarımı, bahçe düzenlenmesi, boya ve tadilat işleri yapılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON ekipleri, 2011 yılından bu yana 1500 caminin genel temizliğini yaptı. 200 caminin ise çevre düzenlemesi, bakım-onarım çalışmaları gerçekleştirildi.

MEZARLIKLARDA YOĞUN TEMPO
Ramazan öncesi mezarlıklarda temizlik, bakım ve onarım çalışmaları da son hızla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 30 ilçede yer alan 1800 mezarlığın otlarını temizleniyor, ağaçları buduyor, ilaçlama ve ağaçlandırma çalışmaları yürütüyor. Bazı mezarlıklarda yollar yenilenirken, istinat duvarları yapılıyor, gasilhaneler tamir ediliyor ve su sıkıntısı yaşanmaması için gerekli önlemler alınıyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...

Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...

14 saat önce

Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...

Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...

14 saat önce

Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...

14 saat önce

Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi

Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

1 gün önce

Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki

Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...

1 gün önce

Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...

1 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...

Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...

1 gün önce

Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...

1 gün önce

İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...

Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...

1 gün önce

Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...

2 gün önce

Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki

Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...

2 gün önce

Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti

Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...

3 gün önce