Çamlık Parkı Çocuklarla Buluştu
Zafer Mahallesi’nde bulunan Çamlık Parkı yepyeni yüzüyle çocuklar ve mahalle sakinleriyle buluştu.
Çocuk Şenliği ile hareketlenen park içerisindeki kütüphaneye Efes Selçuk’un şehidi Uzman Çavuş Abbas Gezer’in adı verildi. Çamlık Parkı’nı yeniden mahalle sakinleriyle buluşturan Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel etkinlikte yaptığı konuşmada; “Herkes bilsin Abbas Gezer Efes Selçuk’un şehididir” dedi.
Efes Selçuk Belediyesi kentte bulunan parkları daha kullanılabilir hale getirmeye devam ediyor. Zafer Mahallesi’nde bulunan Çamlık Parkı yenilenerek Dr. Mustafa Tanman Çamlık Parkı adıyla Efes Selçuklu çocuklarla buluştu. Çocuklar etkinliğin ilk anından itibaren parkın tadını çıkararak kitaplarla buluştular, çocuk şenliğindeki eğlenceli etkinliklere katıldılar.
OYUN PARKI VE KÜTÜPHANE
Efes Selçuk’un önceki dönem belediye başkanlarından Dr. Mustafa Cahit Tanman’ın adının verildiği parkta düzenlenen çocuk şenliğinde konuşan Filiz Başkan, bir süredir bakımsız kalan parkta mahalle sakinlerinin talepleri üzerine düzenleme yaptıkların belirterek; “Herkesin hafızasında olan ve çok kıymetli olduğunu bildiğimiz Çamlık Parkı’nda güzel bir düzenleme yapalım dedik. Bu parkın oyun grubuna ihtiyacı vardı. Aslında biz birçok kararımızı ortaklaşa veriyoruz. Efes Selçuk Dayanıklı Kent Konferansı’nda bir velimiz “Bizim de kütüphaneye ihtiyacımız var ve bu kütüphane Çamlık Parkı’nda olursa çok iyi olacak” deyince hem çocuklarımızın ücretsiz wi-fi hizmetinden yararlanacağı hem de kitap okuyup çalışabilecekleri bir alan oluşturduk” dedi.
ŞEHİDİMİZİ ADI ÇOCUK CIVILTILARIYLA YAŞAYACAK
Şehit ailesi tarafından talep edilen ve Çamlık parkında yer alan kütüphanenin adı Şehit Uzman Çavuş Abbas Gezer olarak belirlendiğini belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Aslında hepimizin evladı olan Abbas’ımızı kaybettik. Yanımda Abbas’ın annesi Maviş Gezer ve babası Hasan Gezer var. Her ne kadar şehitliğine ilişkin bir belge verilmemiş olsa da Abbas Gezer bizim şehidimizdir. O yüzden şehidimizin ismi çocuk cıvıltılarıyla tekrardan yaşasın, bilgi yuvası ile tekrardan herkesin hafızalarına kazınsın istiyoruz. Bu anlamda Maviş Ablam benden Abbas’ın adının bir yere verilmesini istemişti. Oğlumun adı bir yerde yaşasın, unutulmasın demişti. O yüzden kütüphanemizin adını Abbas Gezer olarak belirledik” dedi.
Efes Selçuk halkının Çamlık Parkı ve Şehit Uzman Çavuş Abbas Gezer Kütüphanesi’ne sahip çıkacağına inandığını kaydeden Filiz Başkan; “Bundan sonra hem bu parka hem bu kütüphaneye hem de bu kentin evlatlarının yetişeceği Efes Selçuk’a sahip çıkmak hepimize düşüyor. Bundan sonrası için çocuklarımıza güzel yarınlarımız olsun. Şehit haberlerini almadığımız yarınlar olsun. Çocukların özgürce yaşayacağı yarınlar olsun, eşitçe yaşayacağı yarınlar olsun. Atatürk ile yaşayacağı yarınlar olsun” dedi.
O BİZİM GÖNLÜMÜZDE YAŞAYACAK
Filiz Başkan’ın daveti üzerine etkinliğe katılan Cumhuriyet Halk Partisi Milli Savunma Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Gezer ailesinin yanında olacaklarını belirterek; “Uzman Çavuş Abbas Gezer’e Allah’tan rahmet diliyorum. Filiz Başkanımın da belirttiği gibi şahadet için bir belgeye gerek yok. O bizim gönlümüzde yaşayacak, Efes Selçuklular’ın gönlünde yaşayacak. Selçuk için birbirinden önemli çalışmalara imza atan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Mutlu Kış Spor Okulları’nda çocuklarla buluştu
“Ücretsiz hizmetlerimizle yanlarında olmaya devam edeceğiz”
Mutlu Çocuklar Sokağı’nda eğlence devam ediyor
Konaklı çocukların sokaklarda özgürce oyun oynayabilmelerini sağlayan Mutlu Çocuklar Sokağı...
Başkan Mutlu Macera Parkı’nda çocuklarla bir araya geldi
Konak Belediyesi’nin Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’ndaki Macera Parkı, yeni sezonu...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...