Can dostlar Konak'ta emin ellerde
Sokak hayvanlarının bakımını üstlenen vatandaşlara düzenli olarak destek veren Konak Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir günde 2 ton mama dağıtırken, öğrencilere yönelik bir bilgilendirme semineri de düzenledi.
Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla kentte mahalle mahalle dolaşarak, sokak hayvanlarına bakan vatandaşlara mama dağıttı. Bir günde dağıtılan mama miktarı 2 tonu bulurken, hayvan severlere mama kapları ile sokakta yaşayan can dostlar için kullanılmak üzere kedi evleri de verildi.
Batur: Desteğimiz sürecek
İlçede yaşayan can dostlara büyük bir duyarlılıkla sahip çıkan hayvan severleri desteklemeye devam edeceklerini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Bizim bu yaklaşımımız sadece bir güne özel değil. Daha önce de yapıyorduk, bundan sonra da desteklerimiz sürecek. Bu konuda hizmet veren, toplumdaki bilinci yükseltmeye çabalayan tüm sivil toplum kuruluşlarıyla dayanışma halinde olmaya da devam edeceğiz. 28 Eylül’de 40’a yakın sivil toplum kuruluşunun destek verdiği, sokak hayvanları özelinde düzenlenen ilk festival olan Patival Konak’ı gerçekleştirdik. Bu etkinliklerimiz de sürecek; çünkü biz bu hayatı can dostlarımızla paylaşıyoruz ve bu kentin onlar için de daha yaşanılır bir yer haline gelmesini istiyoruz” dedi.
Seminerin gözbebeği Ceku
Konak Belediyesi, hayvan bakımı, beslenmesi ve sağlığı konusunda bir bilgilendirme semineri de düzenledi. İzmir Türk Koleji’nde (İTK) 2. sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen seminerde çocukların soruları da yanıtlandı.
Veteriner Hekim Sinem Kıraytun Akceylan’ın seminere getirdiği köpeği Ceku ise miniklerin ilgi odağı oldu. Ceku’yu sokakta yaşarken sahiplendiğini söyleyen Akceylan, çocuklara seslenerek, “Bakımını yapamayacaksanız, sevginizi veremeyecekseniz hayvan sahiplenmeyin. Evde yaşamaya alışan hayvanları daha sonra sokaklara bırakmayın. Bu onlara yapabileceğiniz en büyük kötülük; çünkü hayatlarını tehlikeye atmış oluyorsunuz. Hayvan sahiplenmenin uzun yıllar sorumluluk istediğini lütfen unutmayın” dedi. Akceylan, evcil hayvanların belediyelere kaydettirilmesi gerektiğini de vurguladı.
Seminerin sonunda ise öğrencilere, Eda ve köpeği Ponpon’un maceralarını anlatan üç kitap ile magnet ve mini not defterleri olan çantalar hediye edildi.
Bir telefon kadar yakın
Konak ilçe sınırları içinde yaşayan sokak hayvanlarının her türlü sağlık işlemi için Konak Belediyesi’nin 0232 459 40 10 ve 459 24 11 numaralı telefon numaralarından Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne ulaşabilirsiniz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kortta Kazanan Can Dostlar Olacak
İzmir’de gençler bu kez kupa için değil, can dostlar için raket sallayacak. İzmir Interact...
CHP'li Mehmet Emin Işık'a bıçaklı saldırı
CHP Menderes İlçe Başkanı Mehmet Emin Işık, bıçaklı saldırıya uğradı.
Konak’ta kalpler patili dostlar için attı
Konak Belediyesi’nin “Hepimizin Kalbi Aynı Atıyor” sloganıyla Agora AVM’de düzenlediği...
GÜNDEM Haberleri
TümüBaşkan Güç: “Yeni Parti Halk Desteğiyle İktidara Yürüyecek”
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla İzmir’de bir araya gelen YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Mesajı: En Güçlü...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zaferi nedeniyle mesaj yayımladı.
Meteoroloji'den şiddetli yağış ve fırtına uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Ağustos Cumartesi gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı....
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)...
Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, bir kahramanlık destanıdır....
İZMİR VALİSİ DR. SÜLEYMAN ELBAN’IN 30 AĞUSTOS ZAFER...
Aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği eşsiz mücadelenin zaferle taçlandığı 30...
“ZOR ZAMANLARDA MÜCADELE RUHUMUZDAN ASLA VAZGEÇMEMELİYİZ”
30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan büyük zafer, milletimizin imkansızlıklar içinde dahi...
TÜRK DÜNYASININ GENÇ UZAY KAŞİFLERİ UZAY KAMPI TÜRKİYE’DE...
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve Uzay Kampı Türkiye iş birliğiyle düzenlenen ‘TUA Uzay Kaşifleri...
1.535 YÜZÜCÜ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDA ZAFER İÇİN KULAÇ ATACAK
39. Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda iki kıtayı bir kez...
Cumhuriyet’in yaşayan mirası Kültürpark 90 yaşında
İzmir’in simge mekânlarından Kültürpark’ın 90 yıllık geçmişi, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’de elektrik kesintisi alarmı! GEDİZ Elektrik...
GEDİZ Elektrik tarafından yapılan duyuruya göre, 29 Ağustos Cumartesi günü İzmir’in Aliağa,...
Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye’den Suriyeli...
Suriye Arap Cumhuriyeti'nin diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti...
İzmir yeniden kuraklık endişesiyle karşı karşıya mı...
İzmir’de yaz aylarının kavurucu sıcakları etkisini gösteriyor. Yaz ayları devam ederken kentin...


