Çeşme Festivali'nde muhteşem final
Çeşme’nin dört bir yanında coşkuyla kutlanan festivalde konserden seminere, sergiden yemek yapım ve tadım atölyelerine kadar birçok etkinliğin gerçekleştirildi. Festivalin son gününde Boşnak, Rumeli ve Arnavut mutfağına özel lezzetler yapıldı.
Aya Haralambos Kilisesi’nde Moderatörlüğü’nü Feyyaz Sağlam’ın yaptığı Balkan Edebiyatı Söyleşisi ve Okuma Etkinliği gerçekleştirildi. Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda Suzan Kardeş, Cambo Aguşev, Alaçatı Meydan Sahnede Shukar Muzika eş zamanlı düzenlenen konserler ile Çeşme Festivali’ne veda edildi.
“Balkan kültürümüzün tüm renklerini yaşadık”
Çeşme Festivali’ni yeniden hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Balkan kültürümüzün tüm renklerini gururla festivalimize resmettik, tarihi değerlerimize, aile bağlarımıza sahip çıktık. Balkanlardan gelen misafirlerimizle kurduğumuz gönül bağlarıyla dostluk ve kardeşliğimizi perçinledik. Sürdürülebilir turizmin Türkiye’deki yıldızı kentimizde; uluslararası ses getiren festivallere ev sahipliği yapmanın, tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmanın, doğayı korumanın, dayanışma kültürünü büyültmenin haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Dünya Markası Çeşme’mizde hizmet aşkımızı, kentimize duyduğumuz bağlılıkla birleştiriyor; özgürlüklerin, sanatın, kültürün, insan haklarının kent hafızasına nüfus ettiği kadim şehrimizde vatandaşlarımızdan aldığımız güçle geleceğe yürüyoruz” dedi.
Konserler, sergiler, söyleşiler…
Festival kutlamaları kapsamında eş zamanlı başlayan konserlerde Balkan Paradice Orchestrası, Shantel, Cambo Aguşev, Shukar Muzika, Suzan Kardeş, Shukar Muzika, Cenk Bosnalı, Muammer Ketencoğlu, Yasemin Göksu, Kolektif İstanbul, Çalgıya İzmir gibi isimler sahne aldı.
Ünlü Tarihçi, Akademisyen ve Yazar İlber Ortaylı Balkan Göçü ve Türkiye’ye Etkileri, Cahit Berkay Ülke Ülke Balkan Müziği, Murat Meriç Balkan Müziği ve Türk Popu, Muammer Ketencoğlu Hikayeleriyle Balkan Şarkıları, Engin Güneysu Saraybosna’nın Gözyaşları, Yasemin Göksu Elveda Rumeli ve Balkan Edebiyatı üzerine söyleşiler gerçekleştirildi.
Boşnak, Rumeli ve Arnavut mutfağından özel lezzetlerin worksoplarının yapıldığı festivalde Engin Güneysu, Keçe Ali sergisi açıldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çeşme Festivali, iki gün süren coşku ve birliktelikle...
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen Çeşme Festivali, 5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen...
Bozalan İncir Festivali, muhteşem görüntülere sahne oldu
Menemen Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Bozalan İncir Festivali, ünlü...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...