Çeşme Ilıca Plajı’na çifte sertifika
Pandemi nedeniyle turizmdeki önceliğini güvenlik ve hijyen olarak belirleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavi Bayraklı plaj ve Turuncu Çemberli işletme sayısını artırmaya devam ediyor.
Çeşme Ilıca Plajı’ndaki Ilıca Plaj Kafe Turuncu Çember’e dâhil oldu. Plaj ise Mavi Bayrak sertifikasını yarın törenle alacak.
İzmir’in turizmindeki önceliğini tarihi ve kültürel değerlerin yanı sına güvenlik ve hijyen olarak belirleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavi Bayrak ve Turuncu Çember çalışmalarını eşzamanlı sürdürüyor. İzmir’de bu yıl Mavi Bayrak almaya hak kazanan beş halk plajından Çeşme Ilıca Plajı’nda yarın törenle Mavi Bayrak göndere çekilecek. Plajdaki Ilıca Plaj Kafe ise hijyen kriterlerini yerine getirerek Turuncu Çember’e dâhil oldu.
Çeşme Belediyesi’nin iştiraki Çeştur tarafından işletilen Ilıca Plaj Kafe, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi tarafından oluşturulan değerlendirme ekibinin incelemesi sonucunda Turuncu Çember sertifikası almaya hak kazandı. Çeştur’a ait Seyir Kafe, Kale Kafe, Meydan Kafe, Tekke Restoran ve Şifne Termal Otel de değerlendirmelerden geçerek Turuncu Çember’e dâhil oldu. Büyükşehir Belediyesi, hem plajlarda hem de içindeki kafe ve restoranlarda sağlık ve güvenlik kriterlerinin karşılanması için çifte sertifika çalışmalarını büyütmeyi hedefliyor.

İzmir’de Mavi Bayraklı halk plajları artıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2019 yılı Kasım ayında kurulan Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi çalışmalarına başladı. Birimin yürüttüğü koordinasyon çalışmaları sonucunda yeni mavi bayraklı plajlar tesis edildi ve uluslararası garanti içeren mavi bayraklı plaj sayısı İzmir’de 52’ye yükseldi. Bu sene ilk defa mavi bayraklı olarak hizmet verecek beş halk plajı şöyle: Çeşme - Ilıca Halk Plajı, Güzelbahçe - II. Liman Halk Plajı, Urla – Mavi Plaj, Urla – TCDD Urla Eğitim ve Dinlenme Tesisleri ve Urla – Çamlıçay Halk Plajı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, küresel salgın süresince turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için Turizm Hijyen Kurulu’nun oluşumuna öncülük etmiş; ayrıca Kasım 2019’da kentteki mavi bayraklı halk plajı sayısını artırmak için Türkiye’de ilk kez Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi’ni kurmuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ilıca Raket Sporları Tesisi açıldı
Çeşme Belediyesi tarafından hayata geçirilen, tenis, padel ve pickleball kortlarının yer aldığı...
Akdeniz Dilleri Merkezi’nden sertifika coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi bağlı İzmir Akdeniz Akademisi bünyesindeki Akdeniz Dilleri...
Meslek Fabrikası’nda sertifika sevinci
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meslek edindirme ve istihdama kazandırma hedefi doğrultusunda...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu’ndan fon soruşturmasına tepki: Hırsızlığın...
Kemal Kılıçdaroğlu, fon soruşturmasıyla ilgili açıklamasında temiz siyaset ve Siyasi Ahlak...
Sigara yasağı için yeni düzenleme Meclis’e geliyor
Türkiye’de sigara kullanımına yönelik yeni kısıtlamalar hazırlanıyor; park, plaj ve duraklarda...
31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1
Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...
Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi
Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı
Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...
Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi
Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...
Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...
Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı
Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...
Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...
Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...
Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği
Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...
İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...
Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...
Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı
İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...