Çeşme “Masal Evi” hizmete açılıyor!
Göreve geldiği günden beri verdiği sözleri tek tek gerçekleştiren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, çocukların sosyal gelişimleri için uygun koşulları sağlamak, annelerin ekonomik hayata katılımını sağlayacak mesleki eğitimler vermek için kurulan okul öncesi eğitim ve bakım merkezlerinden ilkini Reisdere’de hayata geçiriyor.
Sosyal belediyecilik anlayışı ile gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekleyen Başkan Oran, Çeşme Belediyesi bünyesindeki ilk Masal Evi olma özelliğini taşıyan Reisdere Masal Evi’nde çocukları eğitim alırken gerçekleştirecekleri mesleki kurslarla Çeşmeli kadınların da ekonomik hayata katılmasını hedefliyor.
“Hem eğitim, hem istihdam”
Çeşme’nin her yerine yayılması planan “Masal Evi” hakkında konuşan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Sosyal belediyecilik anlayışının gereği olarak ‘Masal Ev’lerimizin ilkini hayata geçiriyoruz. Çalışan, ekonomik geliri düşük olan ailelerimiz çocuklarını belediyemizin Masal Evlerine bırakabilecekler. Çocuklar sosyal etkinliklerden faydalanırken, annelerimiz de aile ekonomisine katkı sağlayacak eğitimler alacaklar. Böylece Masal Evler’i hem eğitim hem de istihdama katkı işlevi görecek” dedi.
Her mahalleye bir “Masal Evi”
Bir kentte en önemli işin çocuklara yapılan yatırım olduğunu dile getiren Başkan Oran,
“Her çocuğun yeteneklerini keşfetmesi, becerilerini geliştirmesi, nitelikli eğitim alması ve gelecekte söz sahibi olması için eşit eğitim alması gerekiyor. Sosyal belediyeler olarak bizim en öncelikli görevimiz onlara bu imkânı sunmak. Bu düşünceden yola çıkarak Çeşme’de her mahalleye “Masal Evi” açacağız” dedi.
Eğitim ve eğlence bir arada
40 kişi kapasiteli Reisdere Masal Evi Merkezi, ihtiyaç ve talep doğrultusunda çocuklar ve ailelere yönelik sanatsal atölye çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetler, eğitmen - psikolog - ebeveyn destekli çalışmalar, doğa ile tanışma atölyeleri, çocuk hakları farkındalık çalışmalarının yanı sıra, çeşitli eğitim ve seminerler düzenleyecek.
4-6 yaş arasındaki çocukların sosyal ilişkiler kurması, farklılıklara saygı duyması, paylaşma, dil gelişimi, psiko-motor becerilerinin gelişmesi, özgüven ve benlik algılarının güçlenmesini amaçlayan Masal Evi merkezinde bu yönde çeşitli faaliyetler bulunuyor. Merkezin amaçları doğrultusunda çocuklara yönelik, dil gelişimi etkinlikleri, kavram çalışmaları, beden koordinasyon etkinlikleri, resim atölyesi, el sanatları atölyesi, müzik atölyesi, masal dinletileri, mutfak atölyeleri, doğa atölyeleri ve çocuk haklarına göre faaliyetler sağlanacak. Kadınlara yönelik meslek edindirme ve beceri kurslarının da verileceği Masal Evlerinde İlk olarak alanında uzman kişiler tarafından Aşçı yardımcılığı ve Kat hizmetleri eğitimleri verilecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Efes Selçuk’ta tarım işçisi kadınların çocukları Deppo...
Tarım işçisi kadınların çocuklarını güvenle emanet edebildikleri Deppo Efes Masal Evi, 2019...
Edremit’te Abdulcebbar Bülbül Taziye Ve Kültür Evi...
Edremit Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında İbrahimce Mahallesi’ne...
Ayışığı Masal Evi İçin Anket Başlatıldı
Efes Selçuk Belediyesi, sosyal belediyecilik kapsamında, çalışan annelerin destekçisi olacak...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

