Çeşme ve Alaçatı’da kurtuluş coşkusu!
Çeşme Belediyesi 15 Eylül Alaçatı ve 16 Eylül Çeşme’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutladı.
Düzenlenen törene Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Burak Kocaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosu çaldığı marşlarla eşlik etti.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreninin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çeşme Belediye Başkanı M.Ekrem Oran, “Geçmişte gerçekleştirdiğimiz coşkulu kutlamaları, meşaleli yürüyüşlerimizi ve konserlerimizi, dünyada bir milyona yakın insanın hayatına mal olan covid-19 salgını nedeniyle maalesef gerçekleştiremiyoruz.

Ancak hiç birşey; ne Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde sayısız zaferlerle dolu kurtuluş destanımızın coşkusunu, ne de bağımsızlık aşkıyla vatanı için canını feda eden binlerce kahramanımızın aziz hatırasını aklımızdan, yüreğimizden silmeye yetmez. Dünya döndükçe kurtuluş günlerimizi kutlamaya, özgürlüğümüzün ve ulusal aydınlanmanın temeli Kemalist devrimler ışığında yılmadan, yorulmadan, yürümeye devam edeceğiz” dedi.

“Aydınlık yarınlara azim ve kararla yürüyeceğiz!”
“Sen, ben yok. Biz varız! diyerek sözlerine devam eden Başkan Oran, şunları söyledi:
“Çeşme’nin sahip olduğu tüm değerleri koruyarak geliştireceğiz. Birlikte üretip işimizi ve aşımızı büyüterek, tüm kesimlerin yüzünün güldüğü mutlu bir Çeşme inşa edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe, aydınlık yarınlara bayrağı bizden sonra gelecek Kemalist gençlere devredene kadar azim ve kararlılıkla yürüyeceğiz. Yeryüzündeki cennet Çeşmemiz; iklimi, pırıl pırıl denizi ve kumsallarıyla, binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirasıyla, termal suları, doğal zenginlikleri, yöresel lezzetleriyle, kongre merkezleri, sergi salonları festivalleriyle, güleryüzlü insanlarının sımsıcak yürekleriyle dünyanın en gözde tatil merkezi olacak. Alaçatı’yı doğal zenginlikleriyle, kültürel mirasıyla, eşsiz rüzgarı ve sörf alanlarıyla bütüncül bir planlama içinde 12 ay yaşayan bir turizm destinasyonu haline getireceğiz. Alaçatı sokaklarıyla, kendine has mimarisiyle, kültürüyle, eğlence ve dinlence dengesini kurmuş şekilde cumhuriyet sevgisiyle, bağımsızlık aşkıyla, yaşayacak. Yaşasın Tam Bağımsız ve Türkiye Cumhuriyeti! Doğum günün kutlu olsun Çeşme! Doğum günün kutlu olsun Alaçatı!

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çeşme’nin kurtuluş hikâyesi gençlerle yeniden yazılacak
Çeşme Belediyesi Çeşme Vizyon Ofisi, Alaçatı ve Çeşme’nin kurtuluş günlerinde gençleri...
Menemen’de kurtuluş coşkusu Sefo ile yaşanacak
Menemen'de kurtuluş coşkusu, muhteşem bir konserle yaşanacak.
Çeşme’de spora yeni yatırım: 16 Eylül Kurtuluş Parkı’na...
Çeşme Belediyesi, 16 Eylül Kurtuluş Parkı’nda yapımını tamamladığı yeni padel kortunu gençlerin...
GÜNDEM Haberleri
TümüBaşkan Fıçı AK Parti rozetini taktı
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katıldı. Fıçı’nın...
Foça Belediye Başkanı Fıçı, AK Parti Genel Merkezinde!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadın belediye başkanlarını kabul...
Torbalı’da otoban kavşağına kilitlendi
Torbalı’daki OSB’lere çıkarma yapan İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, sanayici için kritik...
Sanayi Üretimi Temmuzda Geriledi: TÜİK Verileri Açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Verilere...
İklim Krizi: Ağustos Ayı Sıcaklık Rekorlarıyla Tarihe Geçti
Dünya genelinde küresel sıcaklık artışı kritik sınırları zorlamaya devam ederken, geride...
YENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...
Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...