BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM CHP'li Kılıç, PIKTES öğretmenlerinin durumunu Meclis günd...

CHP'li Kılıç, PIKTES öğretmenlerinin durumunu Meclis gündemine taşıdı

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, PIKTES öğretmenlerinin durumunu Meclis gündemine taşıdı.

0Yorumlar
CHP'li Kılıç, PIKTES öğretmenlerinin durumunu Meclis gündemine taşıdı

 

Av. Kılıç, konuyla ilgili, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesinin (PIKTES), geçici koruma altındaki çocukların, Türkiye’deki eğitime erişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bir eğitim projesi olduğunu belirten Av. Kılıç, PIKTES bütçesinin tamamının AB tarafından hibe yöntemiyle karşılandığını kaydetti. 

PIKTES öğretmenlerinin; KPSS ve mülakat puanı üstünlüğü esasına dayalı olarak atamaları yapılan, sözleşmeli öğretmenlerle aynı şartlarda atanmış ve güvenlik soruşturmaları yapılmış “geçici süreli öğretmenler” olduğunu dile getiren Av. Sevda Erdan Kılıç, sayıları 4 bin civarında olan PIKTES öğretmenlerinin Sınıf, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Arapça ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunları olduğunu bildirdi. 

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, PIKTES öğretmenlerinin, 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında kendileriyle imzalanan "Belirli Süreli İş Sözleşmesi" kapsamında çalıştıklarını belirtti. 

Av. Kılıç, “4 yıllık bir tecrübeye sahipler ve proje bittiğinde de en az 5 yıl görev yapmış olacaklar. Fonlar sona erdiğinde, bunca emeklerini göz önüne alarak devletin onları kalıcı olarak kendi branşlarında istihdam edeceğinin, kendilerini yüzüstü bırakmayacağının sözünü almak istiyorlar.” dedi.

“Dört yıldır mücadele eden PIKTES öğretmenleri gelecek kaygısı duymak istemiyor” 

CHP Milletvekili Av. Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu şekilde seslendi:

“Bu öğretmenlerimiz sizden, gelecek kaygısının mesleki motivasyonlarını etkilemediği, umut ve güvenle geleceğe bakabilecekleri bir açıklama bekliyorlar; dershane öğretmenleri ve ücretli öğretmenler gibi kadroya alınmak istiyorlar.Emek ve dayanışma olmadan yaşam olmaz. 4 yıldır canla başla emek veren, mücadele eden PIKTES öğretmenlerinin de gelecek kaygısı duymadan yaşamlarını sürdürmeleri haklarıdır. Devlet de onlara bu hakkı en kısa sürede vermelidir. Öğretmenin işçici olmaz, öğretmenin kadrolusu olur. Hepsi de Eğitim Fakültesi mezunu olan bu öğretmenler; KPSS, mülakat, güvenlik soruşturması… Bütün bu şartları yerine getirdiler ve 4 yıldır çalışıyorlar, artık gelecek güvencesi istiyorlar. 

Savaş bataklığında olan ülkelerinden kopup kaçarak gelen o küçücük kalplerin umudu oldular, onların yüreklerine dokundular. Yaptıkları işi de zevkle, severek yapıyorlar ama gelecek kaygılarını içlerinden atamıyorlar. Bin bir emekle o çocukların kalplerine sevgiyi, barışı yerleştirdiler.  Onlar (işçi öğretmen) olarak değil, (kadrolu öğretmen) olarak ders anlatmak istiyorlar. Sayın Bakan, onların bu sesine kulak verin, onları duyun.”

Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, bu öğretmenlerin dört yıldır yaz-kış demeden çalıştıklarını fakat şu an geleceklerinin ne olacağını bilmediklerini vurgulayarak, “Bu belirsizlikleri daha ne kadar sürecek?” sorusunu yöneltti. 

“Sınır kapılarından sınıf kapılarına” getirdikleri binlerce mülteci çocuğa umut olan PIKTES öğretmenlerinin, emeklerinin karşılığında kadro talep ettiğini ifade eden Av. Kılıç, dört bin PİKTES öğretmeni ve ailelerinin bakanlıktan gelecek müjdeli haberi beklediğine işaret etti. 

 

“Kadro, omuzlarına daha motive bir şekilde çalışmanın azmini yükler”

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Dört bin öğretmene kadro vermek mali açıdan devlete çok büyük bir yük getirmez ancak onların omuzlarına daha motive bir şekilde çalışmanın azmini yükler. Mülteci çocuklar PIKTES öğretmenlerini sadece öğretmen gibi değil; anne gibi, baba gibi, en önemlisi de o öğretmenlerin gönüllerini yurtları bildiler. Onlar çok mağduriyet ve zorluklar yaşadılar. Ama bir gün karşılığını alacakları için sabrettiler. 4 yıl geçti, o bir gün gelmedi mi acaba?” ifadesini kullandı. 

Onların öğretmen olarak kabul edilmeyip, “öğretici” adıyla anılmak istemediklerini vurgulayan Av. Sevda Erdan Kılıç, “Savaş mağduru çocuklara fedakarca eğitim veriyorlar. Öğretmen unvanını almalarının zamanı gelmedi mi?” diye sordu. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce