Çiğli Belediyesi Öğretmenler Günü’nü Çifte Açılışla Kutladı
Çiğli Belediyesi, yenileme çalışmalarını tamamladığı parklara eski Milli Eğitim Bakanlarından Mustafa Necati Bey ve ressam-yazar Fikret Otyam’ın isimlerini verdi.
Öğretmenler Günü’nde düzenlenen İsim Verme Töreninde konuşan Başkan Utku Gümrükçü, “Atamızın açtığı çağdaş ve bilimsel eğitim yolundan asla dönmeyeceğiz” dedi.

Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde kaliteli sosyal alanlar yaratmak ve kentin yeşil alan kapasitesini artırmak için çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi, yenileme çalışmalarını tamamladığı iki yeni parkı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde düzenlediği İsim Verme Töreni ile hizmete açtı. Törene Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Genel Başkanı Prof. Dr. Ethem Duygulu, Mustafa Necati Bey’in yeğeni gazeteci yazar İsmail Uğural, öğretmenler, meclis üyeleri, muhtarlar, dernekler, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, Çiğli Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Ataşehir Mahallesi’nde yer alan parklara Cumhuriyet dönemi Milli Eğitim Bakanlarından Mustafa Necati Bey ve ressam-yazar Fikret Otyam’ın isimleri verildi.
Başkan Gümrükçü: “Değerlerimizi yaşatacağız”
İsim verme töreninde konuşan Başkan Utku Gümrükçü, “Öğretmenler toplumların öncüleridir. Öğretmenler, Cumhuriyetimizin kurtuluşunda ve kuruluşunda olduğu gibi bugünde toplumumuzu bilgilendirmek ve geliştirmek için canla başla mücadele etmektedirler. 24 Kasım’ı Çiğli’de açılışlarla taçlandırmak istedik. Seksenin üzerinde yeni ve yenilediğimiz park var. Pandemi dolayısıyla açılışları biraz gecikti. Vatandaşlarımızın sıklıkla kullanacağı bu yaşam alanlarını dünden bugüne milletimize hizmet etmiş değerli isimlerle yaşatacağız. Ataşehir Mahallemizde yapımını tamamladığımız bu iki parka İzmir’in yetiştirdiği önemli devlet adamlarından Kuva-i Milliyeci ve aydınlanmacı Mustafa Necati ile kitapları, resimleri ve makaleleriyle edebiyatımıza önemli katkılar vermiş Fikret Otyam’ın ismini verdik. Mustafa Kemal’in gençleri ve yoldaşları olarak çağdaş ve bilimsel eğitim yolundan yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gümrükçü’den “Kemal amcaya” teşekkür
Başkan Gümrükçü, Mustafa Necati Bey Parkı’nın yapımına başlandığı günden bu yana parkın bakım işleriyle gönüllü olarak ilgilenen mahalle sakini Kemal Biçer’e katılımcılar huzurunda teşekkür etti. Gümrükçü, “Yaklaşık bir buçuk yıl önce belediye olarak ‘Gönüllü Parkçılar’ içerikli bir duyuru yaptık. Görevli personellerimizin yanı sıra mahalle sakinlerinin de parklara sahip çıkmasını istedik. Bu anlamda bir dayanışma çağrısında bulunduk. Sağ olsun Kemal Amca da ilk günden bugüne bizlerle birlikte emek verdi. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Prof. Dr. Ethem Duygulu: “Mustafa Necati çağdaş eğitimin öncülerinden”
Açılışa katılan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Genel Başkanı Prof. Dr. Ethem Duygulu, “Tüm çocukların eğitime ulaşması için mücadele eden bir derneğiz. Bu doğrultuda ülkemizin birçok noktasında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın yanı sıra eğitim sistemimizin mevcut ciddi sorunlarını çözüme kavuşturmak için de emek harcıyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Çiğli’de düzenlenen bu anlamlı törende yer almaktan dolayı mutluyum. Açılışını yaptığımız parka ismi verilen Mustafa Necati, çağdaş ve bilimsel eğitim sistemimizin kurucularındandır. Batı dünyasındaki modern eğitim tekniklerinin ülkemize uyarlanması hususunda sayısız yönetmelik ve kanun hazırlamıştır. Atatürk’le bu uğurda mücadele arkadaşlığı yapmıştır. Eğitime ve eğitimciye verdiği değerden dolayı Çiğli Belediyesi’ne ve Başkanımız Utku Gümrükçü’ye teşekkür ediyorum” dedi.
İsmail Uğural: “İzmir’in yetiştirdiği önemli bir devlet adamı”
Açılışta Mustafa Necati Beyin ailesi adına yer alan gazeteci yazar İsmail Uğural, “Mustafa Necati İzmir’in yetiştirdiği ilk büyük devlet adamıdır. Devletin çeşitli kademelerinde milletimizin gelişimi için mücadele etmiştir. Mustafa Necati’nin başarılı hizmetlerini gören Atatürk, ‘Göreceksiniz Mustafa Necati çok daha başarılı hizmetlere imza atacaktır’ ifadeleriyle ona olan güvenini belirtmiştir. İsminin Çiğli’de yaşatılacak olması biz ailesi açısından çok kıymetli bir davranış. Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü’ye gösterdiği kadirşinaslık için müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.
Nesrin Erdoğan: “Parkın ötesinde kaliteli yaşam alanları”
Açılışı yapılan parkların mahalle sakinlerine kaliteli sosyal alanlar sunacağını belirten Ataşehir Mahalle Muhtarı Nesrin Erdoğan, “Sunduğu sosyal olanaklar ile böylesi değerli iki parkı mahallemize kazandıran Belediye Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü’ye teşekkür ediyorum. Açılışını yaptığımız parklara Öğretmenler Günü’nünde Atatürk’ün mesai arkadaşının ve edebiyatımızın usta yazarlarından birinin isminin verilmesinden dolayı onur duyuyoruz. Çocuklarımız bu güzel parklarda vakit geçirirken eğitimin öneminin de bilincine varacaklar” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
“Fotoğrafın 200 Yılı” Sergisi 20 Ekim’de Açılıyor
Görsel Kültür ve Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından hazırlanan “Fotoğrafın 200 Yılı”...
İzmir Oda Orkestrası yeni sezonu Zeytin Sahne’de açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Oda Orkestrası, 2026/2027 sezonuna Kültürpark Zeytin...
Menderes Belediyesi’nden Öğretmenler Günü Hediyesi
Menderes Belediyesi, Öğretmenler Günü münasebetiyle öğretmenler için Bergama gezisi düzenleyecek.
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...