Çiğli Belediyesi'nden kent sempozyumu
Çiğli Belediyesi Kent Sempozyumu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcıları Yunus Emre ve Yıldırım Kaya ile 33 uzman ve akademisyenin katılımıyla 2 – 4 Ağustos tarihlerinde yapılacak.
Çiğli Belediyesinin “Ekolojik Sürdürülebilir Bir Kent ve Adil Bir Yaşam” temasıyla düzenlediği Çiğli Belediyesi Kent Sempozyumu 2 – 4 Ağustos tarihlerinde Çiğli Belediyesi konferans salonunda düzenlenecek. Sempozyumda İzmir’in farklı üniversitelerinden akademisyenler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından uzmanlar, Çiğli’nin kentsel, ekolojik, sosyal ve ekonomik sorunlarına yönelik bilimsel sunum ve konuşmalar yapacak.
AÇILIŞ KONUŞMASINI TUNÇ SOYER YAPACAK
2 Ağustos Cuma günü saat 10.00’da açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yapacağı sempozyumda 33 uzman ve akademisyen üç gün boyunca saat 10.00 – 17.30 arasında sunum yapacak. Çiğli’de ilk kez düzenlenecek kent sempozyumunda, kentsel dönüşüm, sürdürülebilir çevre, yenilenebilir enerji, Gediz Deltası ekolojisi, kooperatifçilik, kültür, sanat, eğitim ve spor gibi başlıklar altında bildiriler sunulacak.
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI YUNUS EMRE VE YILDIRIM KAYA GELİYOR
İklim, tarım, yenilenebilir enerji, eğitim gibi temel konuların anlatılacağı sempozyumun ikinci gününde CHP Genel Başkan Yardımcıları Yunus Emre “Yerel Yönetimlerin Eğitim ve Gençlik Politikası”, Yıldırım Kaya da “Yerel Yönetimlerin Eğitim Politikası Nasıl Olmalı?” konularında konuşma yapacaklar.
BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: İLK KEZ DÜZENLENİYOR
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli’nin kentsel, ekolojik, sosyal sorunlarına yönelik bilimsel sunum ve konuşmaların yapılacağı önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Çiğli’nin geleceğini planlama konusunda çalışmalar yaptıklarına değinen Başkan Gümrükçü, “Çiğlimiz ilk kez bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Düzenleyeceğimiz sempozyumu, bilimsel ve katılımcı bir anlayışla ve birlikte yönetilen bir Çiğli yaratma yolunda önemli bir adım olarak görüyoruz. Sempozyuma İzmir’deki üniversitelerden akademisyenler, vakıf, oda, kooperatif ve derneklerimizden katılan konuşmacılar üç gün boyunca değerli birikimlerini bizlerle paylaşacaklar. Bizler inanıyoruz ki kentimiz, ancak ona sahip çıktığımız ölçüde doğru, sağlıklı, planlı ve güvenli bir şekilde gelişebilir. Çiğli’de kent bilincinin oluşması ve Çiğlillerin bu bilinçle kentlerine sahip çıkmalarının önem taşıdığını düşünüyoruz. Çevre, yenilenebilir enerji, Gediz Deltası, eğitim, sağlık gibi çok temel konularda sunumların gerçekleştirileceği etkinliğimize tüm halkımızı bekliyoruz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Türkiye Muhasebe Standartları Sempozyumu İzmir’de yapıldı
İzmir’de düzenlenen 20. Türkiye Muhasebe Standartları Sempozyumu, muhasebe ve finans dünyasının...
İzmir İleri Yaş Sempozyumu’nda gündem: Afetlerde...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Geriatri Derneği iş birliğinde düzenlenen 5. Uluslararası...
Başkan Tugay’dan Otizm Sempozyumu’nda müjde
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Farkında Olalım Birlikte Olalım” sloganıyla 1. Uluslararası Otizm...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...