BIST 100 14.393,85 %0,77 Altın 6.785,91 ₺/gr %1,10 Bitcoin $77.331 %1,83 Dolar 48,50 ₺ %0,03 Euro 56,49 ₺ %0,07 Sterlin 65,74 ₺ %0,00 Gümüş 100,09 ₺/gr %4,59 Ethereum $2.467,32 %1,09 İsviçre Frangı 59,70 ₺ %0,28 Kanada Doları 35,09 ₺ %0,11 Avustralya Doları 34,75 ₺ %0,73 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,92 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,21 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,36 Çin Yuanı 7,22 ₺ %0,09
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Çiğli Çanakkale Zaferinin 106. Yılında Atatürk'te Buluştu

Çiğli Çanakkale Zaferinin 106. Yılında Atatürk'te Buluştu

Çiğli Belediyesi tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümü anısına Atatürk Mahallesi'nde düzenlenen Atatürk Heykelinin açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

0Yorumlar
Çiğli Çanakkale Zaferinin 106. Yılında Atatürk'te Buluştu

 

18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümü kapsamında Atatürk Mahallesi’nde gerçekleştirilen Atatürk Heykeli açılış töreni, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenk sunma töreniyle başladı. Törenin açılış konuşmalarını Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Sevil Nazan Keskin ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Veli Aba yaptı. Törene Heykeltıraş Ekin Erman, Muharip Gaziler Derneği üyeleri, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşı ilgi gösterdi. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından Başkan Gümrükçü, heykeltıraş Ekin Erman’a plaket takdim etti. Törenin sonunda hep birlikte açılış kurdelesi kesildi. 

Başkan Gümrükçü: “Gururu ve coşkuyu birlikte yaşadık”

Açılış töreninde konuşan Başkan Gümrükçü, “Bugün burada solcu sağcı yok. Bugün burada genç yaşlı yok. Bugün burada esnafımız var, her partiden onlarca insanımız var. Bu insanlar burada Atatürk’ün arkasında birleşmiş durumda. Sizden aldığımız güçle, arkamızda Atatürk ve devrimleri olduğu sürece Çiğli’yi, İzmir’i ve Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Çanakkale geçmiş değil, bugündür. 83 milyon yurttaşımızın taşıdığı bağımsızlık ve özgürlük ruhudur. Biz de bu ruhla, güzel İzmir’in en hızlı büyüyen kenti konumundaki Çiğlimize iki yıldır canla başla hizmet etmeye devam ediyoruz. Bugün burada Atalarımızın 106 yıl önce gösterdiği kahramanlığın coşkusunu; kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına, her siyasi görüşten yurttaşımızla birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günü, Kurtuluş Savaşı’nda ordusunun başında kahraman askerleriyle birlikte ölüme yürüyen Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeliyle taçlandırmak istedik. Atamızın heykeli, şanlı al bayrağımızın yanına çok yakıştı. Heykelin yapımında emeği geçen değerli Heykeltıraş Ekin Erman’a ve bu anlamlı günde bizlerle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum. Bizim için gurur, mazlum milletler için ilham kaynağı olan Çanakkale Zaferini bizlere yaşatan Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi. 

Sevil Nazan Keskin: “Utku Başkanın Antiemperyalist duruşunu kutluyorum”

Açılışa katılan ADD Genel Sekreter Yardımcısı Sevil Nazan Keskin, “Böyle anlamlı bir günde Çiğli’nin ve İzmir’in aydınlık yüzleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Antiemperyalist duruşu belediyesinin yönetiminde gösteren Başkanımız Utku Gümrükçü’yü ve ona omuz veren tüm çalışma arkadaşlarını bu güzel eylemlerinden ötürü yürekten kutluyorum. 18 Mart sadece bir Zafer değildir, tüm dünyaya tam bağımsız bir ülke kurulacağının ilan edildiği gündür. Bir ulusun küllerinden doğarak emperyalizme dünya tarihindeki en büyük yenilginin yaşatıldığı gündür. Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulacağının müjdelendiği gündür. Bu heykel Atatürk Mahallesi’ne çok yakışacak. Çiğli Belediyesi, sahip olduğu duruş ile İzmir’in bu yüksek tepesinden tüm yurttaşları selamlayacak” dedi. 

Ekin Erman: “Mutluluk duydum”

Atatürk Heykelini yapan Heykeltıraş Ekin Erman, “Atamızı ve şehitlerimizi anmak için bir araya geldik. Heykelin mahalleye güzellikler getirmesini diliyorum. Toplumumuzun gelişimi için emek veren sanatçıları unutmamalıyız. Bu bizler için çok kıymetli” dedi.

Veli Aba: “Mahallemize çok yakıştı”

Sözlerine, anıtın yapımına öncülük eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye teşekkür ederek başlayan Atatürk Mahallesi Muhtarı Veli Aba, “Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü göreve geldiği günden bu yana mahallemizin her türlü ihtiyacıyla yakından ilgileniyor. Son olarak Atatürk heykeli talebiyle kendisiyle görüştük. Talebimize çok sıcak baktı ve Atamızın heykelini milletimiz için çok önemli olan 18 Mart’ta mahallemize kazandırdı. Mahallemizin farklı konulardaki ihtiyaçlarını da Başkanımız Utku Gümrükçü’nün destekleriyle kısa süre içerisinde çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Başkan Fıçı AK Parti rozetini taktı

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katıldı. Fıçı’nın...

2 saat önce

Foça Belediye Başkanı Fıçı, AK Parti Genel Merkezinde!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadın belediye başkanlarını kabul...

2 saat önce

Torbalı’da otoban kavşağına kilitlendi

Torbalı’daki OSB’lere çıkarma yapan İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, sanayici için kritik...

9 saat önce

Sanayi Üretimi Temmuzda Geriledi: TÜİK Verileri Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Verilere...

11 saat önce

İklim Krizi: Ağustos Ayı Sıcaklık Rekorlarıyla Tarihe Geçti

Dünya genelinde küresel sıcaklık artışı kritik sınırları zorlamaya devam ederken, geride...

11 saat önce

YENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...

YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...

1 gün önce

Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...

1 gün önce

İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...

9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...

2 gün önce

1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...

2 gün önce

Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...

Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...

4 gün önce

Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...

Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...

4 gün önce

Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...

4 gün önce