BIST 100 14.151,59 %0,99 Altın 6.913,62 ₺/gr %0,78 Bitcoin $79.384 %0,67 Dolar 48,47 ₺ %0,07 Euro 56,45 ₺ %0,15 Sterlin 65,71 ₺ %0,12 Gümüş 104,29 ₺/gr %1,22 Ethereum $2.501,71 %0,08 İsviçre Frangı 59,95 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,12 ₺ %0,16 Avustralya Doları 34,98 ₺ %0,02 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,20 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,05 Çin Yuanı 7,22 ₺ %0,07
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Çiğli’de Afet Eylem Planı Çalışmaları Başladı

Çiğli’de Afet Eylem Planı Çalışmaları Başladı

Çiğli Belediyesi, olası doğal afetlere karşı dirençli ve güvenli kent oluşturmak amacıyla Afet Eylem Planı hazırlıklarına başlıyor.

0Yorumlar
Çiğli’de Afet Eylem Planı Çalışmaları Başladı

Çiğli Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok çevre ilde yıkıma sebep olan deprem sonrası Afet Eylem Planı çalışmalarının startını verdi. Başkan Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde başlatılan çalışmalar, bilim insanları, meslek odaları, arama kurtarma ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde yürütülecek. Çalışmalar neticesinde ilçenin doğal afetlere karşı risk analizi yapılarak, alınması gereken tedbirlerle ilgili vakit kaybedilmeden çalışmalara başlanacak.

Başkan Gümrükçü: “Bilimi referans almalıyız”

Afet Eylem Planı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçü, “Ülkemizi yasa boğan bir deprem yaşadık. On binlerce canımızı kaybettik. Deprem bölgesinde yer alan bir ülke olarak hemen hemen bütün şehirlerimiz bu riski taşıyor. Depremle veya diğer doğal afetlerle mücadele bir kişinin ya da kurumun tek başına üstesinden gelebileceği bir konu değil. Bilimin ışığında kolektif bir bilinçle hareket edilmesi gereken ciddi bir durum. Bu sebeple Kahramanmaraş depremini milat kabul edip yerel yönetimlerden merkezi yönetime, bilim insanlarından sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarından vatandaşlarımıza tüm paydaşların iş birliği içerisinde çalıştığı bir süreç başlatmalıyız” diye konuştu.

“Önceliğimiz deprem ve heyelanla mücadele”

Çiğli’de yürütülen afetle mücadele çalışmalarına da değinen Gümrükçü, “Genel itibariyle deprem, bölgesel olarak da heyelan gerçekliğiyle karşı karşıya olan bir ilçeyiz. Çiğli Belediyesi olarak, bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021 yılında başlattığımız ve Kahramanmaraş depremi sonrasında hızlandırdığımız yapı stoku çalışmaları kapsamında ilçemizdeki 30 bin yapının taramasını tamamlamayı hedefliyoruz. Belediye bünyesinde oluşturduğumuz gönüllü vatandaşlarımızdan oluşan 150 kişilik Mahalle Arama Kurtarma ekibimizi büyütmek için eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Harmandalı bölgesinde Çöp Tesisinden kaynaklanan heyelanlar meydana geliyor. Bu durumun can ve mal kaybına yol açmaması için tesisin kapatılmasına yönelik girişim ve görüşmelerimiz devam ediyor. Son olarak, ilçemizin risk haritasını çıkarmak için Afet Eylem Planı çalışmalarımızı başlattık. Bilim insanları ve meslek odalarının katkılarıyla çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp, ilçemizi bekleyen riskler doğrultusunda gerekli önlemleri almak için harekete geçeceğiz” ifadelerini kullandı. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...

Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...

1 gün önce

Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...

Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...

1 gün önce

Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...

1 gün önce

Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi

Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

2 gün önce

Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki

Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...

2 gün önce

Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...

2 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...

Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...

2 gün önce

Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...

2 gün önce

İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...

Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...

2 gün önce

Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...

3 gün önce

Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki

Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...

3 gün önce

Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti

Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...

3 gün önce