Çiğli’de Sağlık Emekçileri Anısına İlk Fidanlar Dikildi
Çiğli Belediyesi ile İzmir Tabip Odası iş birliğinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliği kapsamında, Pandemi sürecinde İzmir’de yaşamını yitiren 385 sağlık emekçisinin ismi Çiğli'de oluşturulan "Sağlık Emekçilerine Saygı Anı Ormanı'nda" yaşatılacak.
Çiğli Belediyesi, toplum sağlığını korumak adına Covid-19 salgınıyla en ön safta mücadele eden ve bu uğurda yaşama gözlerini yuman kahraman sağlık emekçilerinin hatıralarını yaşatmak adına örnek bir uygulamaya imza attı. İzmir Tabip Odası'nın katkılarıyla Atatürk Mahallesi'nde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Tabip Odası yöneticileri, TMMOB İKK Dönem Sözcüsü Aykut Akdemir, hekimler, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gönüllü vatandaşlar katılım gösterdi. Dikilen fidanlara, İzmir'de Covid-19 salgınına karşı verdikleri mücadelede yaşamını yitiren 385 sağlık emekçisinin ismi verildi. Kentin yeşil alan kapasitesinin artırılması amacıyla ilerleyen yıllarda da fidan dikim etkinliğinin devam edileceği ifade edildi.
Başkan Gümrükçü: “İsimleri nesiller boyu yaşayacak”
Sağlık emekçilerinin Pandemi sürecinde toplum için büyük fedakarlık gösterdiğini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Anadolu toprakları ve güzel İzmir’imiz tarih boyunca tıbbi gelişmelere öncülük etmiş önemli bir bölge. Çiğlimiz de hastanelerin yer aldığı bir sağlık kenti. Çiğli Belediyesi olarak, ilk Covid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden beri sağlık emekçilerimizle dayanışma içerisinde olduk. İlçemizdeki sağlık temsilcileriyle düzenli olarak görüşmeler gerçekleştirerek, ihtiyaçlarına çözüm üretmek için çalıştık. Son olarak da, İzmir Tabip Odası ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde salgınla mücadelede kaybettiğimiz sağlık emekçilerimiz için Atatürk Mahallemizde saygı anı ormanı oluşturmaya karar verdik. Geniş bir katılımla fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu süreçte verdikleri kahramanca mücadeleyle yarınlara dair umutlarımızı diri tutan ve salgın sebebiyle yaşama gözlerini yuman sağlık emekçilerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum. Mücadelelerini gelecek nesillere anlatmak için bu ormanı yaşatacağız” dedi.
Lütfi Çamlı: “İzmir’de bir ilk”
14 Mart Tıp Bayramı’nı buruk bir şekilde geçirdiklerini ifade eden İzmir Tabip Odası Başkanı M. Lütfi Çamlı, “Dünyada ve ülkemizde yaklaşık bir yıldır devam eden ve bir süre daha devam edeceği belli olan küresel bir salgınla karşı karşıyayız. Sağlık emekçilerimiz bu zorlu görevi sürdürürken yerel yönetimler; Büyükşehir Belediyemiz ve Çiğli Belediyesi her zaman yanımızda oldu. Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü’nün o günlerdeki desteklerini unutmuyoruz. Siperlik ve maske gibi ürünleri Çiğli Belediyesi bizzat üretip, Tabip Odamızın aktivistleri tarafından tüm İzmir’de sağlık emekçilerimize dağıtıldı. Bugün 14 Mart’ı kutluyoruz ama kaybettiğimiz arkadaşlarımızın acısını içimizde taşıyoruz. Çiğli Belediyesi ile birlikte, İzmir’de ilk, Türkiye’de ise sayılı olan bir uygulamayı hayata geçirerek Covid-19 salgınıyla mücadelede kaybettiğimiz arkadaşlarımızın isimlerini yaşatmak için Saygı Anı Ormanı oluşturduk. İlk fidan dikimini gerçekleştirdik. Anıları, bundan sonraki sağlık mücadelemizde bizlere ışık olacak. Bu anlamlı etkinlikte emeği olan Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çiğli Belediyesi’nden Ücretsiz Sağlık Taraması
Çiğli Belediyesi, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıran çalışmalarını...
İzmir’de iklim dayanıklılığı güçleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zurich Sigorta Grubu Türkiye, Z Zurich Foundation ve Sürdürülebilir...
Dr. Ergün Demir’in adı İzmir’de yaşayacak
Toplumcu hekimliğin ve sağlık emekçileri mücadelesinin simge isimlerinden Dr. Ergün Demir’in adı,...
GÜNDEM Haberleri
TümüAnkara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi
Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı
Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...
Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi
Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...
Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...
Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı
Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...
Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...
Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...
Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği
Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...
İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...
Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...
Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı
İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...
YENİ Parti’den genel başkanlık önseçimi için üyelik çağrısı
YENİ Parti, 8 Kasım’da yapılacak genel başkanlık önseçiminde oy kullanmak isteyenlerin 5 Kasım’a...
Bahçeli'den İsrail'de Arap partilerinin yer aldığı...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'de Arap partilerinin de yer alacağı bir hükümet...
Yeniden değerleme oranı yüzde 27,83 oldu
2027 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 27,83 olarak hesaplandı; vergi, harç ve cezalardaki...

