Çiğli’de sökülecek ağaçlar tramvay gelince dikilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihale ettiği Çiğli Tramvay Hattı yapım işi kapsamında, Karşıyaka Çevreyolu üzerinden geçecek hat bağlantı köprüsünün bulunduğu bölgedeki ağaçlar sökülecek ve inşaat tamamlanıncaya kadar Buca Fırat Fidanlığı’na nakledilecek.
Hat hizmete girdiğinde ağaçlar güzergâhtaki uygun noktalara tekrar dikilecek. Ayrıca yeni ağaçlandırmalar da yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı tarafından ihale edilen Çiğli Tramvayı’nın yapım işi hızla devam ediyor. Yüklenici firmanın çalışmaları kapsamında, Karşıyaka Çevreyolu üzerinden geçecek bağlantı köprüsünün inşaatı da başlıyor. Yaklaşık 12 ay sürmesi planlanan çalışmalar öncesinde, bölgede bulunan ağaçlar, uygun mevsim koşulları gözetilerek sökülecek ve Buca Fırat Fidanlığı’na nakledilecek. Burada yaşatılacak ağaçlar, çalışmaların bitmesiyle birlikte yeniden hat çevresindeki uygun yerlere dikilecek. Peyzaj düzenlemeleri doğrultusunda ekstra ağaçlandırmalar da yapılacak.

Hat 11 kilometre, 14 istasyon
İki yıl içinde tamamlanması planlanan 11 km uzunluğundaki Çiğli Tramvayı, Karşıyaka Tramvayı’nın devamı olacak. Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak hat, bağlantı köprüsü ile Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’ne bağlanacak. Yaklaşık 500 metrelik bağlantı köprüsü, çevre yolunun üzerinden geçecek ve köprüde tramvay hattının yanı sıra yaya ve bisiklet yolları da bulunacak. Güzergâhın büyük bölümü, mevcut cadde ve yolların orta refüjlerinden geçecek şekilde çift hat olarak planlandı. 14 istasyonun yer alacağı hat güzergâhı Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu, Ataşehir, Çiğli İstasyonaltı Mahallesi, Çiğli İzban Durağı, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayi Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet edecek şekilde planlandı. Ayrıca Karşıyaka Tramvayı yapımı esnasında, mülkiyet problemleri nedeni ile yapılamayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki Ataşehir-Mavişehir İZBAN bağlantısı da bu hattın yapımı çerçevesinde gerçekleştirilecek.
Uzunluk 33,6 kilometreye çıkacak
2017 yılında 8,8 kilometrelik Karşıyaka, 2018’de de 12,8 kilometrelik Konak hatlarının devreye girmesi sonrası, tramvay, İzmir’de toplu ulaşımın önemli unsurlarından biri oldu. Çiğli Tramvayı’nın da hizmete alınmasıyla birlikte İzmir’de tramvay hatlarının uzunluğu 33,6 kilometreye ulaşacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka’da budama seferberliği: Ağaçlar bahara...
Karşıyaka Belediyesi, kent genelindeki ağaç varlığının sağlıklı gelişimini desteklemek amacıyla...
Ösen'den Saygılı'ya yanıt: İşine gelince 'Un Fabrikası',...
CHP İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Meslek Fabrikası binasının Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne...
İzmir Metrosu’ndan öğrencilere metro ve tramvay eğitimi
İzmir Metro AŞ Gazi Osman Paşa İlkokulu’ndaki 320 öğrenciye metro ve tramvay sistemlerinin...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...