Çiğli’de Abdullah Baştürk İşçi Kitaplığı Açıldı
Çiğli Belediyesi tarafından, personellere yönelik sürdürülen kurum içi sosyalleşme çalışmaları kapsamında Şantiye Tesisinde projelendirilen Abdullah Baştürk İşçi Kitaplığının açılışı yapıldı.

Başkan Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde belediye personellerinin mesai saatleri dışında kalan vakitlerini verimli değerlendirmeleri amacıyla başlatılan sosyalleşme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Daha önce voleybol sahasının inşa edildiği Şantiye Tesisinde son olarak Abdullah Baştürk İşçi Kitaplığının açılışı yapıldı. Açılış törenine Başkan Utku Gümrükçü, İzmir Milletvekili Kani Beko, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel-İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Genel-İş DİSK 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ve diğer şube başkanları ile başkan yardımcıları, meclis üyeleri, işyeri sendika temsilcileri ve personeller katılım gösterdi.
Abdullah Baştürk’ün ismi yaşatılacak
Açılışı yapılan işçi kitaplığına iki dönem milletvekilliği yapmış ve ömrü sendikal mücadele ile geçmiş Genel-İş sendikasının kurucularından ve eski genel başkanlarından olan Abdullah Baştürk’ün ismi verildi.
Başkan Gümrükçü: “İş verimliliği artacak”
Belediye personeline yönelik sosyalleşme çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Mesai arkadaşlarımızın iş verimliliğini yükseltmek amacıyla başlattığımız çalışmalar sürüyor. Kısa süre önce voleybol sahamızın yapımını tamamladık. Son olarak, işçi kitaplığımızı açtık. Kitaplığımıza ülkemizdeki sendikal mücadelenin öncülerinden Abdullah Baştürk’ün ismini verdik. Belediye halkın örgütüdür, sendika da işçinin örgütüdür. Belediye ile işçinin örgütü bir araya gelirse oradan hem bir enerji doğar hem de hizmet kalitesi ve çalışma kalitesi iyileşir. Şantiyemize işçi arkadaşlarımızın talebiyle Atatürk büstü yerleştirdik. Voleybol sahamızı da açtık. Benim de çok önem verdiğim konulardan biri de kütüphane. Sınıf bilinci yoksa, yurttaşlık bilinci yoksa ne demokrasi oluşabilir, ne sol gelişebilir ne de başka bir şey konuşabiliriz. Ben masanın iki tarafında oturan biri olarak bir taraftan emeğin temsilcisi bir siyasi partinin ilçe başkanlığını yapan diğer taraftan da o partinin görevlendirmesiyle belediye başkanlığı biri olarak bun bir görev olarak gördüm ve bugün Abdullah Baştürk’ün adrıyla, İzmir’de bir ilk belki de Türkiye’de bir ilk şantiyede bir işçi kütaphanesi açıyoruz. Hem kendi olanaklarımız hem de ülke çapında bir dayanışma ile oluşturuldu. Didim ve Köyceğizden kitap geldi. İşçilerimz ve ben evlerimizden kitap getirdik. İşçinin olduğu yerde üretim vardır. Üretimin gelişmesi artı değerin çoğalması sosyal demokratların görevi de onun halka doğru yansıtılmasıdır. Kurum içi sosyal aktivite alanlarını çeşitlendirmeye devam edeceğiz” dedi.
Kani Beko: “12 Eylül’de mücadele verdi”
Abdullah Baştürk’ün sıradan bir insan olmadığını belirten CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Demokrasinin kalbinin attığı bir yer Çiğli. Abdullah Baştürk ile birlikte yıllarca sendikal mücadelede bulunduk. 12 Eylül faşist cuntasına karşı mücadele verdi, cesur bir adamdı. Bu güzel kütüphaneye Abdullah Baştürk’ün ismini verildikleri için Utku Gümrükçü Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Remzi Çalışkan: “Türkiye’de bir ilk”
Çiğli Belediyesi Şantiye Tesisinde açılan bu kitaplığın Türkiye’de Abdullah Baştürk ismiyle açılan ilk kütüphane olduğunun altını çizen Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Ülke olarak içerisinden geçtiğimiz bu karanlık sürece denk düşen bizim için çok anlamlı bir proje oldu kütüphane. Bu bir ilk Türkiye’de bir ilk. Abdullah Baştürk adına ilk kütüphane Çiğli Belediyesi’nde açılıyor. Utku Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.
Konuşmalarından ardından Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Başkan Utku Gümrükçü’ye çiçek takdim etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Farah Zeynep Abdullah’a doğum gününde altın ve para takıldı
Farah Zeynep Abdullah, 37’nci yaşını yakınlarıyla kutladı. Doğum gününde arkadaşlarının oyuncuya...
DEM Parti İmralı heyeti duyurdu: Abdullah Öcalan 'yasal...
DEM Parti İmralı heyeti, dün İmralı'da görüştüğü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın mesajını...
Bornova’da çalgı yapımının büyüsü yaşandı
Bornova Belediyesi tarafından Atatürk Kitaplığı Bahçesi’nde düzenlenen “Çalgı Yapım Tanıtım...
GÜNDEM Haberleri
Tümüİzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)...
Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, bir kahramanlık destanıdır....
İZMİR VALİSİ DR. SÜLEYMAN ELBAN’IN 30 AĞUSTOS ZAFER...
Aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği eşsiz mücadelenin zaferle taçlandığı 30...
“ZOR ZAMANLARDA MÜCADELE RUHUMUZDAN ASLA VAZGEÇMEMELİYİZ”
30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan büyük zafer, milletimizin imkansızlıklar içinde dahi...
TÜRK DÜNYASININ GENÇ UZAY KAŞİFLERİ UZAY KAMPI TÜRKİYE’DE...
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve Uzay Kampı Türkiye iş birliğiyle düzenlenen ‘TUA Uzay Kaşifleri...
1.535 YÜZÜCÜ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDA ZAFER İÇİN KULAÇ ATACAK
39. Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda iki kıtayı bir kez...
Cumhuriyet’in yaşayan mirası Kültürpark 90 yaşında
İzmir’in simge mekânlarından Kültürpark’ın 90 yıllık geçmişi, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’de elektrik kesintisi alarmı! GEDİZ Elektrik...
GEDİZ Elektrik tarafından yapılan duyuruya göre, 29 Ağustos Cumartesi günü İzmir’in Aliağa,...
Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye’den Suriyeli...
Suriye Arap Cumhuriyeti'nin diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti...
İzmir yeniden kuraklık endişesiyle karşı karşıya mı...
İzmir’de yaz aylarının kavurucu sıcakları etkisini gösteriyor. Yaz ayları devam ederken kentin...
İzmir'de musluklar ne zaman akacak? İZSU açıkladı: 28...
İzmir Bölgesel Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından 28 Ağustos 2026 Cuma gününe ait...
Trabzonspor teknik direktörü Fatih Tekke görevinden...
Kadrosuna Muhammed Salah ve Fabinho gibi dünya yıldızlarını katan Trabzonspor'da teknik direktör...
İzmir Fuarı için geri sayım başladı! "İzmir'in fuarlarla...
95.İzmir Enternasyonal Fuarı'nın lansmanında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil...