Çiğli'de flaş karar! İki tesis şirkete devrediliyor
Çiğli Belediyesi’nde olağan Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda belediye bütçesi ve mali yapısıyla ilgili yapılan düzenlemeler damgasını vurdu.
Meclis gündemine gelen önergeye göre Çiğli Gıda İnşaat Turizm Tic. Ltd. Şirketi’nin mali yapısının güçlendirilmesi amacıyla Akvaryum ve Pelikan Sosyal Tesisleri’nin Asliye Ticaret Mahkemesi’nin belirleyeceği değer üzerinden devrinin yolunun açılması kararını aldı.
“ÇİĞLİ BELEDİYESİ’NDE BÜYÜK BİR AÇIK VAR”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AKP’li Grup Başkanı Hüsnü Boztepe Çiğli Belediyesi’nin bütçe açığının çok olduğunu belirterek: “Çiğli Belediyesi’nin bütçesinde büyük bir açık var. Bu açığın en büyük sebeplerinin de belediyeye ait şirketlerdir. Hukuken bizim anladığımız belediye şirketin ortağı ve maddi bir destek vermek istiyor. Bunu yaparken de kendi mal varlığımızdan bir şey vereceğiz. Bu şirketler sermaye şirketi ve belediye de ortağı, o zaman biz para kazanacaksak yatırım yapalım yoksa yatırım yapmayalım. Biz intifa hakkını veriyoruz yani o malı alan kişi kiralayabilir, satabilir o nedenle bu devir örtülü anlamda mülkiyetin naklini doğurur o nedenle bana tehlikeli geliyor. Ayrıca ben limited şirketinin denetiminin zor olduğunu düşünüyorum o nedenle anonim şirket şeklinde değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
“BELEDİYE DAHA İYİ HALE GELSİN DİYE KAYNAK AKTARIYORUZ”
Başkan Gümrükçü ise, “Belediyenin 4 adet şirketi var ve hepsi de limited şirkettir. 1 ay önce Çiğli Gıda’nın Anonim Şirkete dönüştürülmesi yönünde talimat verdim ve çalışmalar sürüyor. Çiğli Gıda İnşaat Turizm Tic. Ltd. Şirketi 1 buçuk yıl önce kurulmuş. Öyle ciddi bir borcu yok, sadece piyasadan alınan mallar sonucu oluşan bir borç var. Çiğli Belediyesi daha iyi hale gelsin diye oraya kaynak aktarıyoruz” dedi.
“KOKUYU BİZ ÇEKTİK AMA GELİRİ BÜYÜKŞEHİR ALACAK””
Mecliste ayrıca geçtiğimiz günlerde tanıtım toplantısı yapılan Harmandalı Çöp Tesisi’nde elektrik üretimi yapmaya yol açan proje gündeme geldi. AK Partili Boztepe, “100 gün sonra elektrik üretilecek mi? Ve bir depolama tesisi kurulmayacak mı? Ayrıca buradan elde edilecek gelirin Çiğli’ye de aktarılması gerekiyor. Yıllarca kokusunu biz çektik ama geliri Büyükşehir alacak. Ben bizim almamız gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
“BU KONUYU BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE DİLE GETİRİN”
Gümrükçü de şunları söyledi: 10 milyon gelir olacak. Toplantıda aynı konuya değindim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’den elde edilecek gelirin bir kısmını Çiğli’ye aktarmasını istedim. Lütfen siz de bunu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dile getirin. Harmandalı, 1989’da projelendirildi ve 1992 de hayata geçtiğinde en iyi depolama merkeziydi ama ömrü doldu ve sorunlar yaşıyoruz. Büyükşehir bu konuda belli noktalarda çalışmalar sürdürüyor. Şu an mevcut proje ile mevcut ve gelecek olan çöplerden elektrik elde edilecek.15 Mayıs’ta ÇED Raporu geldi ve Eylül başında tam randımanlı olarak tesis çalışmaya başlayacak. Çiğli’nin tüketimine de eş değer bir elektrik üreteceğiz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Türkiye'nin dev zincir marketine milyonluk fatura! Tutar...
BİM hakkında Rekabet Kurumu tarafından yürütülen iki ayrı soruşturma tamamlandı....
İzmir’de deprem senaryolarına karşı yeni karar destek...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası bir depremin kentte yaratabileceği hasarı önceden tahmin...
İsyan ettiren SMS'ler için emsal karar: Şirkete 1 milyon...
Kayseri'de avukat Ahmet Şahin'in, kendisine "izinsiz SMS" attığı gerekçesiyle şikayet ettiği...
GÜNDEM Haberleri
TümüMansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...