BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Çiğlili Çocuklar Ağız ve Diş Sağlığı Taramasından Geçiyor

Çiğlili Çocuklar Ağız ve Diş Sağlığı Taramasından Geçiyor

Çiğli Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde toplum sağlığını korumak amacıyla başlatılan Önleyici Sağlık Hizmetleri çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kasım ayında 1000 çocuğun ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

0Yorumlar
Çiğlili Çocuklar Ağız ve Diş Sağlığı Taramasından Geçiyor

İBB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Çiğli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce organize edilen çalışmalar kapsamında haftanın iki günü Çiğli sınırları içerisinde ikamet eden anaokulu ve ilkokul öğrencileri ziyaret ediliyor. Kasım ayı içerisinde Diş Tarama Tırı ile yapılan ziyaretler kapsamında 1000 anasınıfı ve ilkokul öğrencisinin ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Diş macunu ve fırçası dağıtılarak uygulamalı olarak diş fırçalama teknikleri öğretildi. Tarama sonuçları belli olan öğrencilerin sağlık durumlarıyla ilgili ailelere bilgi verildi.

Başkan Gümrükçü: "Önceliğimiz çocuklarımızın sağlığı”

Ağız ve diş sağlığı taraması hakkında açıklamalarda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Sağlık sistemimizde yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurduğumuzda toplum sağlığının korunması noktasında yerel yönetimlere önemli sorumluluklar düşüyor. Çiğli Belediyesi olarak, kadınlara ve yaşlılara yönelik önleyici sağlık hizmeti çalışmalarımızın ardından çocuklarımız için de ağız ve diş sağlığı taraması başlattık. Kasım ayı için belirlediğimiz 1000 çocuk hedefimize ulaşarak 2022 yılı Ocak ayından bu yana toplam 8 bin 469 öğrencimizin taramasını tamamladık. Taramalar sonucunda çocukların sağlık durumlarıyla ilgili ailelere bilgi veriyoruz. Tedavi edilmesi gereken ancak maddi sıkıntılar sebebiyle tedavisi yapılamayan çocukların masraflarını da biz üstleneceğiz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sürdürdüğümüz uygulama kapsamında çocuklarımıza erken yaşta diş fırçalama alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

“Önleyici sağlık hizmetlerimiz devam edecek”

Uygulamanın geleceğiyle ilgili de bilgi veren Başkan Gümrükçü, “Bir toplumun gelişmişlik seviyesi, o toplumda yaşayan çocukların mutluluğuyla doğru orantılıdır. Biz de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığını korumak ve doyasıya gülebilmelerini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uygulamamızın daha geniş kitlelere ulaşması için ağız ve diş sağlığı taraması çalışmalarına ilçemizdeki tüm anaokulu ve ilkokullar ile devam edeceğiz. Gösterdikleri iş birliğinden ötürü Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce