BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Çiğli’nin banklarını ve çöp konteynerlerini öğrenciler ür...

Çiğli’nin banklarını ve çöp konteynerlerini öğrenciler üretecek

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ilçede bulunan okulların ihtiyaçlarını gidermeye çalışırken bir taraftan da okullarla ortak proje geliştirmek için çalışma başlattı.

0Yorumlar
Çiğli’nin banklarını ve çöp konteynerlerini öğrenciler üretecek

 Başkan Gümrükçü Çiğli’nin bank ve çöp konteynerlerini öğrencilerin üretmesi için ilk olarak meslek lisesini ziyaret etti.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ortak proje geliştirmek üzere ilk olarak ilçede bulunan 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ve Aydoğan Yağcı Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) ziyaret etti. Ziyaretlerde öncelikle okulların ihtiyaçlarının karşılanması konuşuldu.

Okulda Üretilen Ürünler İncelendi

75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapılan görüşmede okul bünyesinde bulunan mesleki bölümlerin ürettiği ürünler incelendi. Okul Müdürü Oya Adataş, okullarında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Devlet Hastanesi gibi birçok kamu kuruluşunun ve özel sektörün talep ettiği mobilya ürünleri üretildiğini belirterek, okul bünyesindeki döner sermaye işletmesi sayesinde yapılan bu üretimlerden elde edilen gelir ile öğrencilerine katkı sağlayacak ücretler ödediklerini belirtti.

Banklarımızı ve Çöp Konteynerlerimizi Öğrenciler Üretsin, Tamir Etsi

Atölyeleri gezen ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Gümrükçü, belediyenin ihtiyaç duyacağı mobilya, bank ve çöp konteynerlerini okulun üretmesini ve tamir etmesini önerdi ve “Bazı ürünleri geri dönüşüm malzemeleri kullanarak üretelim. Bu üretim sayesinde hem öğrencilerimize maddi destek sağlayalım hem de dönüşüm ekonomisine katkı sağlayarak çevreyi koruyalım” dedi.

Çiğli’nin banklarını ve çöp konteynerlerini öğrenciler üretecek

Meslek Lisesi Memleket Meselesi

Başkan Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü; “Meslek liselerinin sonuna kadar desteklenmesi gerekiyor. Meslek lisesi memleket meselesidir. Ülkenin teknik eleman ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Bu nedenle meslek liselerinin üzerine titrememiz, elimizden gelen desteği vermemiz gerekiyor. Çiğlimiz büyük bir sanayi bölgesi. Sanayimizin de ara eleman ihtiyacı çok fazla. Biz meslek liselerinin güçlenmesini sağlayacağız ki sanayimiz buralardan beslensin. Önümüzdeki günlerde 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile protokol yaparak çok güzel işlere imza atacağımıza eminim.” dedi. 

Özel Yetenekli Çocuklar

Başkan Gümrükçü diğer okul ziyaretini ise halk tarafından üstün yetenekli çocukların okulu olarak bilinen Aydoğan Yağcı Bilim Sanat Merkezi’ne (BİLSEM) yaptı. Okulun ihtiyaçları üzerine idari ve akademik kadro ile görüştü. Okul Müdürü Gözde Aydoğan, “Okulumuz en fazla öğrenciyi Çiğli ve Karşıyaka’dan alıyor. Bergama’dan gelen öğrencilerimiz var. Özel yetenekli öğrencileri tanımak, yeteneklerini fark ettirerek en üst seviyede geliştirmek için çalışıyoruz. Ayrıca toplumumuzun kültürel ve manevi değerlerini yaşayan kazanımlarını ülkesi ve milletinin faydası için kullanan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, özgüvenli, yenilikçi, üretken, demokratik ve mutlu bireyler olmalarını sağlayan, araştırmacı, sorun çözme yeteneğine sahip gençler yetiştirmek hedefindeyiz. Çocuklarımızın bilim ve sanat alanlarında lider ve geleceği yönlendiren bireyler olmaları için gereksinim duydukları özel eğitim ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilişsel duyusal ve sosyal olarak gelişimlerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak her türlü ortamı sağlamak için çabalıyoruz” dedi.

Başkan Gümrükçü, “BİLSEM Karşıyaka’dan itibaren İzmir’in tüm kuzey bölgesindeki öğrencilere hizmet veriyor. Bine yakın öğrencisi var. Dolayısıyla ihtiyaçları çok fazla. Sınırlarımızın içinde olması Çiğlili çocuklar için büyük şans. Bu şansı Çiğli dışındaki çocuklarımızın da en iyi şekilde kullanabilmesi için okulumuzu destekleyeceğiz. Verimli bir görüşme geçirdik” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce