Çilek karşılığı yayınevi alışveriş çeki
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Şemikler İlkokulu’nda eğitim gören öğrenciler ile bir araya geldi.
Geçtiğimiz aylarda Başkan Tugay tarafından kendilerine hediye edilen çilek fidelerini yetiştiren öğrenciler, Tugay’ı Karşıyaka Belediyesi’nde ziyaret etti.
Meclis Salonu’nda öğrenciler ile bir araya gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, onlarla sohbet etti. Çevre farkındalığı ve bilinçli tüketim ile ilgili edilen sohbette öğrenciler Başkan Tugay’a sorular sordu.

Tüketilen meyve ve sebzelerin sofraya ulaşım sürecine tanıklık etmelerini sağlamak amacıyla çilek fidesi hediye ettiğini vurgulayan Başkan Tugay, “Meyveleri yetiştirmek kolay değildir. Bazı insanlar bu işi iyi bildiği için sera ve tarlalarında üretim gerçekleştiriyorlar. Bazıları da daha çok meyve alabilmek için ilaç kullanıyor ama doğru ve sağlıklı değil. Meyveler, sebzeler ya da yiyip içtiğimiz her şey; emek ve bakım istiyor. Onların bize, soframıza, mutfağımıza ulaşması kolay olmuyor. Biz sizin bunu anlamanızı istedik. en önemlisi de yemeklerimizi çöpe atmamalıyız, bu bilince ulaşmalıyız; meyvelerimizi, sebzelerimizi bozulmadan yemeliyiz. Mümkünse de kendi mevsiminde yemeyi tercih etmeliyiz. Sizlerin bu doğruları kendiniz deneyimleyerek görmenizi istedim” dedi.
“İSRAFTAN KAÇINMALIYIZ”
Öğrencileri israf konusunda da uyaran Tugay konuşmasında şunları kaydetti: “Sadece yiyeceklerimiz konusunda değil, kullandığımız hiçbir şeyi israf etmemeliyiz. Örneğin giymediğimiz birçok kıyafet dolaplarımızda duruyor. Aslında onların üretim sürecinde de elektrik, su harcanıyor. Kullanmadığımız eşya bizim değildir, onları başka insanlara verebiliriz. Elektrik ve suyu çok dikkatli bir şekilde kullanmalıyız, kullanmayanları da uyarmalıyız. Çünkü hepimiz yanlış yaparsak kullanacak elektrik, içecek su hatta yiyecek bile bulamayabiliriz. Fidelerden meyve almak için gösterdiğiniz çaba ve sorumluluktan ötürü hepinizi tebrik ediyor, sizlere çok teşekkür ediyorum”

Tugay, sorumluluk gösterip fideleri yetiştiren öğrencilere verdiği hediye sözü tuttu. Öğrencilere, yaz tatilinde okusunlar diye kitap alabilecekleri alışveriş çeki takdim etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Büyükşehir’den domates ve çilek üreticisine iklim zırhı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, domates ve çilek üreticilerinin bir yıllık emeğini bir gecede yok...
Balçova’da yeni evlenen çiftlere alışveriş kartı desteği
Balçova Belediyesi, 2026 yılında ilçede ikamet eden ve nikâhını Balçova’da kıyan yeni evli...
Bornova’da kitapların ışığında kültür şöleni
Bornova Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği Kitap Günleri, 63 yayınevi ve 463 yazarı...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...