Çok sayıda hizmet tek merkezde veriliyor
Bornova Belediyesi’nin kısa sürede yapımını tamamladığı Doğanlar’daki Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi, çok yönlü hizmetleriyle vatandaşlarda büyük memnuniyet yarattı.
Dost Market, Kadın Danışma Merkezi, BELGEM ve düğün salonu gibi pek çok sosyal destek projesini de tek çatı altında toplayan Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi, kısa sürede Doğanlar ve çevresindeki vatandaşların pek çok ihtiyacını karşılamaya başladı.

Bornova Belediyesi’nin pekçok hizmetin bir arada verilebileceği bir merkez olarak planlayıp yapımını 1.5 yılda tamamladığı Doğanlar’daki Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi, ilk iki ayında bölge sakinlerinde büyük memnuniyet yarattı. 1994-1999 yılları arasında Bornova Belediye Başkanlığı yapan Prof. Dr. Aysel Bayraktar’ın ismini taşıyan Merkez’de Dost Market’in Doğanlar Şubesi hizmet veriyor. 1450 kişinin yararlardığı Dost Market’in bu şubesinden Doğanlar Mahallesi’nin yanısıra Mevlana, Naldöken, Ümit, Kemalpaşa, Yunus Emre ve Gürpınar mahallelerinde oturan ihtiyaç sahibi vatandaşlar da yararlanıyor.
Her katta ayrı hizmet
BELGEM, Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’ndeki faaliyetlerine bu yıl İngilizce kurslarıyla başladı. Kurslar, 4, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlendi. Bahar dönemi İngilizce kurs kayıtları 1 Şubat’ta baylayacak. Öğrenciler 11 Şubat’ta ders başı yapacak. Kadın Danışma Merkezi’nde, bölgede yaşayan kadınlara yönelik kültürel ve sosyal destekler sağlanmaya başladı. Merkez’in en üst katındaki 250 kişilik çok amaçlı salon düğün, nişan ve özel toplantılara ev sahipliği yapmaya başladı. Ayrıca hobi ve beceri edindirme kursları kapsamında kadınlara yönelik olarak ahşap boyama ve dekoratif ev aksesuarları yapımı kursları da devam ediyor.

Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nin projesini Doğanlar’daki vatandaşların görüşleriyle oluşturduklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Amacımız halkımızın gerçek ihtiyaçlarının karşılanmasıydı. Vatandaşlarımızın istemediği herhangi bir şeyi projeye eklemek istemedik. Bu nedenle anketler yaparak beklentileri öğrenip projeyi hazırladık. Henüz açılışın üzerinden iki ay geçmişken bu kadar verimli bir şekilde kullanılması ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Doğanlar Mahallesi ve çevresinde oturanların bu kültür merkezinden her geçen gün daha çok hizmet alabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Nazan Öncel telefonundan kişileri tek tek sildi:...
Ünlü şarkıcı Nazan Öncel, telefonundaki kişileri tek tek sildiği anları Instagram hesabından...
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Aras Bulut İynemli ve...
İstanbul'da düzenlenen narkotik operasyonunda aralarında ünlü oyuncular Aras Bulut İynemli ve...
İZMİR ADLİYESİ HALKAPINAR EK HİZMET BİNASI FAALİYETE BAŞLADI
İzmir Adliyesi bünyesinde oluşturulan Halkapınar Ek Hizmet Binası faaliyete başlamış olup,...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...