BIST 100 11.547,89 %4,76 Altın 6.508,18 ₺/gr %3,24 Bitcoin - %1,15 Dolar 50,03 ₺ %0,05 Euro 56,37 ₺ %0,66 Sterlin 67,51 ₺ %0,58 Gümüş 83,95 ₺/gr %5,10 Ethereum $2.310,62 %1,87 İsviçre Frangı 61,33 ₺ %0,68 Kanada Doları 35,87 ₺ %0,47 Avustralya Doları 35,11 ₺ %0,80 Suudi Riyali 13,33 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,63 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,59 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kalleş saldırıyı lanetliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kalleş saldırıyı lanetliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lalahan'da, ROKETSAN Üretim Tesisleri Açılışı, Seri Üretim Teslimatları ve Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

0Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kalleş saldırıyı lanetliyoruz

Beşiktaş'taki saldırıya ilişkin konuşan Erdoğan, "kahraman güvenlik güçlerimizin başarılı müdahalesiyle boşa çıkarılan kalleş saldırıyı lanetlediğimizin bilinmesini istiyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: Bugün öğle saatlerinde İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve kahraman güvenlik güçlerimizin başarılı müdahalesiyle boşa çıkarılan kalleş saldırıyı lanetlediğimizin bilinmesini istiyorum. Menfur terör eyleminde biri ölü, ikisi yaralı olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirilmiş, müdahale sırasında 2 kahraman polisimiz hafif yaralanmıştır. Saldırıyla ilgili hem İstanbul Başsavcılığımız hem de emniyet ve istihbarat birimlerimiz gerekli tahkikatlarını süratle başlatmıştır. Yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Türkiye'nin güven iklimine zarar verilmesine müsaade etmeyeceğiz.Biz şehitleri ile yaşayan ve şehitlerinin de yaşadığına inanan bir milletiz. Bayrağımız şanla dalgalansın diye, milletimiz özgür olsun diye canlarını feda eden şehitlerimizi yad ediyorum. Tüm gazilerimize de şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Sektörü bu günlere taşıyan tüm mühendislere, akademisyenlere, işçilere canı gönülden teşekkür ediyorum.

Savunma Sanayii Başkanlığı'mızı da tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.Savunmada, tam bağımsız Türkiye yolunda önemli eşiği geride bırakıyoruz. Çelik kubbenin vurucu gücünü oluşturan bu sistemlerde hava savunmasını daha da tahkim etmiş olacağız. Bu yeni altyapı ile ordumuzun caydırıcılığını üst seviyelere çıkaracağız. Bugünkü yatırımlar kritik bir merhaleyi teşkil etmekte. Sektöre yeni ufuk çizen bu eserlerde emeği geçen her kardeşimi yürekten tebrik ediyor, ROKETSAN ailemize teşekkürlerimi iletiyorum.

Dijitalleşme ve yapay zeka temelli algoritmaların savunma sanayini sil baştan şekillendirdiği bir dönemi yaşıyoruz. Yanı başımızdaki bu kriz ve savaş ortamlarında buna çok yakından şahitlik ediyoruz. Hava kara ve deniz hakimiyetinin iç içe geçtiği bir çağdayız. Biz kuralların ve süreçlerin yeniden şekillendiği bu yeni nizamın kurucu aktörlerinden biriyiz. Siper savaşlarının yerini siber savaşlarının aldığı bu sisteme ayak uydurma sorunu yaşamıyoruz. Gidişatı biz de tayin ediyoruz. 23 yılda geliştirdiğimiz platformlarla, insan kaynağımız ve kapasitemiz ile bu alanda norm koyan ülke haline geldik. Türkiye kendi semalarını koruyan, kendi mühimmatını geliştiren bir ülkedir. Bunları kendi kaynaklarımızla yapabiliyoruz. Dünyada parmakla gösterilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün başımıza bir şey gelse kendi bileğimizin gücüne güveniyoruz. Bunları rakiplerimiz de hasımlarımız da iyi biliyor. Gurur verici bu seviyelere asla kolay gelmedik. Sınandık, yarı yolda bırakıldık, hak etmediğimiz kısıtlamalara maruz bırakıldık ama bunlara boyun eğmedik.Biz Sinop'ta füze testleri yaparken CHP genel başkanı, balıklar füze seslerinden korkup yuvalarını terk ediyor diyordu.

Bu zatın timsah gözyaşları ile uğurladığı selefi ise bunlara ne gerek var bize kim saldıracak diyordu. Biz Nuri Demirağ'ın yolundan gittik. Biz Özdemir Bayraktar ağabeyimizin mirasına sahip çıktık. Çağ açıp çağ kapatan sultan Fatih'in emanetini omuzladık. Savunmada dışa bağımlılık oranını yüzde 80'den yüzde 20'ye indirdik. Savunma ihracatımızı geçtiğimiz sene 10 milyar doların üzerine çıkardık.Savunma sanayinde dünyada ilk 10'a gireceğiz. Yakın çevremizdeki savaş sona erdikten sonra her alanda büyük bir şahlanışa imza atacağız. İnşallah bu büyük atılımı hep birlikte gerçekleştireceğiz.

Türkiye'nin stratejik aklını temsil eden kurumlarından ROKETSAN önemli bir misyonu yerine getiriyor. Ülkemizin teknoloji eksenindeki kalkınmasına çok önemli katkılar yapıyor. Türkiye olarak uzaya bağımsız hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Geniş bir alanda güçlü adımlarla ilerliyoruz. ROKETSAN'ın sektöre yaptıkları katkılardan dolayı şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.Hürriyet



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1

Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...

4 saat önce

Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi

Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...

1 gün önce

Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...

1 gün önce

Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi

Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...

1 gün önce

Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...

1 gün önce

Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı

Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...

1 gün önce

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...

Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...

1 gün önce

Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği

Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...

1 gün önce

İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...

Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...

1 gün önce

Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı

İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...

1 gün önce

YENİ Parti’den genel başkanlık önseçimi için üyelik çağrısı

YENİ Parti, 8 Kasım’da yapılacak genel başkanlık önseçiminde oy kullanmak isteyenlerin 5 Kasım’a...

1 gün önce

Bahçeli'den İsrail'de Arap partilerinin yer aldığı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'de Arap partilerinin de yer alacağı bir hükümet...

1 gün önce