BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM ‘Cumhuriyet ve onun kazanımlarını savunmaya devam edeceğiz’

‘Cumhuriyet ve onun kazanımlarını savunmaya devam edeceğiz’

İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Birlik ve beraberlik vurgusunda bulunan Başkan Türkmentepe, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği tam bağımsız, laik ve demokratik bir Türkiye için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

0Yorumlar
‘Cumhuriyet ve onun  kazanımlarını savunmaya devam edeceğiz’

İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Gürol Türkmentepe, “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak anti emperyalistlere karşı başlattığı Kurtuluş Mücadelesinin sonucunda bu bayramı kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir” sözlerinden yola çıkarak bizlere miras kalan Cumhuriyet’e sahip çıkacağız. Cumhuriyet, gelecek nesillerimize aktaracağımız en güzel mirasımız olacaktır” diye konuştu.

 

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

 

Bizler Balkan ve Rumeli göçmenleri olarak dernek çatısı altında din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın herkesin yardımına koştuklarının altını çizen Başkan Türkmentepe, “Dernek olarak, tüm ihtiyaç sahiplerinin, toplumun her kesiminin yanında olmak için mücadele veriyoruz. Diyarbakır Sur’da sokağa çıkma yasağı varken gıda malzemesi dağıtırken, Tunceli’deki gençlerle İzmirli gençlerin kaynaşmasını sağladık. Ayrıca Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Uluslararası İşitme Engelliler Halk Dansları Festivali’ni gerçekleştirdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere miras bıraktığı Nutuk kitabını da 25 bin adet dağıtarak, çocuklarımıza ulaştırdık. Biz bütün bu projelerle birlikte ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ diyerek ülkenin batısının da doğusunun da kuzeyi ile güneyinin de birlikte olduğunu söyledik” dedi.

 

‘Çocuklarımıza Gemicikler Değil, Tam Bağımsız Bir Ülke Armağan Edeceğiz’

AKP iktidarının milli bayramların coşkuyla kutlandığı bir Türkiye’den, stadyumlara sıkıştırılmış resmi kutlamaların yaşandığı bir ülkeye dönüştürüldüğünü belirten Türkmentepe, “Faşist rejime karşılık, Cumhuriyet ve onun kazanımlarını savunmayı sürdüreceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını her alanda savunmaya devam edeceğiz. Bizler, çocuklarımıza gemicikler değil Tam bağımsız, laik ve demokratik bir Türkiye armağan edeceğiz “ dedi.

 

Adalet Yürüyüşüne Destek

 

Adalet olgusunun toplumda sarsıldığını ve muhalefet partisi tarafından gerçekleştirilen yürüyüşü de değinen Türkmentepe, “AKP’nin iktidara geldiği günden beri yarattığı hukuksuzluk ve toplumu bölmeye çalışan zihniyete karşı bizler hep birlik ve beraberlik mesajları verdik. Bu anlamda da ‘Adalet’ olgusu toplumun ihtiyaçlarına ses verdi. Bu adaletsizliklere karşı Cumhuriyet’i ve onun kazanımlarını sonuna kadar savunmak zorundayız. Bizler bu ülkede kardeşçe yaşamın mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.

 

Başkan Türkmentepe son olarak Cumhuriyet Bayramı’nı stadyumlarda değil, coşkuyla sokaklarda kutlamaya davet etti. 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce