BIST 100 14.172,26 %0,28 Altın 6.737,19 ₺/gr %0,68 Bitcoin $62.994 %0,22 Dolar 47,91 ₺ %0,10 Euro 55,51 ₺ %0,31 Sterlin 64,90 ₺ %0,26 Gümüş 99,62 ₺/gr %0,49 Ethereum $1.881,08 %0,38 İsviçre Frangı 58,94 ₺ %0,22 Kanada Doları 34,55 ₺ %0,52 Avustralya Doları 33,95 ₺ %0,45 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,75 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,86 Çin Yuanı 7,11 ₺ %0,11
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Dağlıca'da 4 askerimiz şehit

Dağlıca'da 4 askerimiz şehit

Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, Dağlıca Üs Bölgesi'nde çıkan çatışmada ağır yaralanan askerlerden birinin şehit olduğunu bildirdi.

0Yorumlar
Dağlıca'da 4 askerimiz şehit

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde, Irak sınırında bulunan Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda çatışma yaşandı. Çatışmada Özel Kuvvetler’e mensup Dağlıca Tabur Komutanı Bordo Bereli Yarbay İhsan Ejder (43) ile 2 astsubay şehit düştü. Çatışmada 1’i ağır 5 asker de yaralandı. Ağır yaralı asker kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. 

17 terör örgütü üyesi öldürülürken, çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Çatışmanın ardından Yüksekova 3. Tümen Komutanlığı’ndan havalanan çok sayıda askeri helikopter, operasyonun gerçekleştirildiği bölgeye sevk edildi. Diyarbakır’dan havalanan F-16 savaş uçakları da örgüt mensuplarının kaçış istikametlerini bombaladı.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR 

2 gündür süren operasyonlarla ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Açıklamada, “17 Ekim 2015 tarihinde, Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri ağır olmak üzere 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Söz konusu operasyonda şu ana kadar 17 terörist etkisiz hale getirilmiş olup çatışmalar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi. 

"BELKİ BİR DAHA GELMEM" DEMİŞTİ

Şehit olan Yarbay İhsan Ejder’in Ankara’daki evine ve Amasya’daki baba oca- ğına ateş düştü. Nalan Ejder ile evli olan ve 14 yaşında Altunay isminde bir kızı bulunan Yarbay Ejder’in Ankara Çankaya’da oturan eşi ve çocu- ğuna acı haber, sağlık ekipleri eşliğinde gelen askeri yetkililer tarafından verildi. Ejder Ailesi’nin oturduğu apartmana bayraklar asıldı. Kurban Bayramı’nı ailesinin yanında geçiren şehit Yarbay Ejder’in göreve dönerken kom- şuları ve yakınlarıyla helalleş- tiği belirtildi. Şehit Yarbay İhsan Ejder’in komşuları, “Terfi oldu, sevindi ama düşünceliydi. ‘Ben gidiyorum ama tekrar gelirim, gelemem’ diyerek bütün komşularıyla, annesiyle, babasıyla, çocu- ğuyla, eşiyle, herkesle vedalaştı. En son üzücü haberi aldık. Komutanlarımız geldi, haberi verince hepimiz yıkıldık. Ülke sağ olsun, vatan sağ olsun” dedi.

ACILI ANNE: NASIL GAFİL AVLADILAR?

1 yıl önce babasını kaybeden şehit Yarbay Ejder’in Merzifon Harmanlar Mahallesi’nde yaşayan annesi Fehmiye ile öğretmen olan kardeşi Abdullah, acı haberle yıkıldı. CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, aileye taziye ziyaretinde bulundu. Anne Fehmiye Ejder “Nasıl gafil avladılar? Kim gafil avladı?” diye feryat ederken, Milletvekili Tuncer de “Allah belalarını versin” diye konuştu. Amasya Merzifon nüfusuna kayıtlı yarbayın cenazesinin, bugün Kocatepe Camii’nden kalkması bekleniyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Ekrem İmamoğlu'ndan 'süreç' yorumu: 'Kimse kendisini...

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidarın "Terörsüz Türkiye"...

7 saat önce

Meteoroloji açıkladı: Sağanak ve fırtına geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini...

7 saat önce

Tarihi konuşmaya saatler kaldı! Erdoğan 4 yeni transfere...

AK Parti, kuruluşunun 25. yılını Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde 100 binin üzerinde teşkilat...

1 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün DEM Parti İmralı heyetini...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Avukat Özgür Faik Erol'dan...

2 gün önce

Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz

TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....

4 gün önce

Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum

TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...

4 gün önce

Çerçeve yasa TBMM’de 467 oyla kabul edildi

Çerçeve yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla...

4 gün önce

YENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...

İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...

5 gün önce

Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...

YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...

5 gün önce

Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...

5 gün önce

Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...

Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

6 gün önce

Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi

TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...

6 gün önce