BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.627,30 ₺/gr %0,50 Bitcoin $65.050 %0,42 Dolar 47,73 ₺ %0,01 Euro 55,19 ₺ %0,04 Sterlin 64,44 ₺ %0,01 Gümüş 97,27 ₺/gr %0,31 Ethereum $1.922,37 %0,46 İsviçre Frangı 59,00 ₺ %0,14 Kanada Doları 34,20 ₺ %0,07 Avustralya Doları 33,71 ₺ %0,08 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,03 Çin Yuanı 7,07 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Deli Dumrul oyunu Bodrum Kalesi'nde ayakta alkışlandı

Deli Dumrul oyunu Bodrum Kalesi'nde ayakta alkışlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali (BOTİF) kapsamında Deli Dumrul ile sahnedeydi. Bodrum Kalesi’nde sergilenen oyun sanatseverlerden tam not alarak dakikalarca ayakta alkışlandı.

0Yorumlar
Deli Dumrul oyunu Bodrum Kalesi'nde ayakta alkışlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), sanatseverlere büyüleyici bir deneyim yaşattı. 1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali (BOTIF) kapsamında Bodrum Kalesi’nde sahnelenen "Deli Dumrul" oyunu, açılış oyunu olarak seyircilerle buluştu. Güngör Dilmen'in kaleminden çıkan ve Yücel Erten tarafından sahneye koyulan oyun daha önce ulusal ve uluslararası 8 farklı ödülün sahibi olmuştu.

“Festivale katkı sağladığı için mutluyuz”

Festivalin Eş Sanat Yönetmenleri Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran’ın açılış konuşmalarının ardından Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Coşkun festivalin ev sahibi olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras adına bir konuşma yaptı. Konuşmasında sanatın birleştirici gücüne vurgu yapan Coşkun, festivalin uzun ömürlü olması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Tunç Soyer’in selamını ileterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın bu festivale katkı yapmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Tugay,  Övül ve Mustafa Avkıran çiftine aldıkları sorumluluktan dolayı tebriklerini de dile getirdi.

Yücel Erten: “Paydaş olmak bizi çok mutlu etti”

Açılış konuşmaların ardından Türk tiyatrosuna verdikleri katkılardan ötürü yazar Seçkin Selvi,  yazar akademisyen Dikmen Gürün, oyuncu, yönetmen Haldun Dormen ve İzBBŞT Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten, BOTİF Onur Ödüllerine layık görüldü. Ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmasında Yücel Erten  “Çok genç bir tiyatro olarak, Bodrum Tiyatro Festivali’nin ilkinde ve ilk gecesinde paydaş olmak bizi çok mutlu etti. İzBBŞT adına teşekkürlerimi sunmak isterim. Bir de şunu hayal etmenizi istiyorum; 25-30 yıl sonra bu festivale emek veren diğer bileşenler seyirci koltuklarına oturup arkalarına yaslandıkları zaman duyacakları gurur bizim teşekkürümüzün bir simgesi olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Deli Dumrul oyununu Bodrum Kalesi’nin tarihi atmosferinde başarı ile sahneledi. İzmirli tiyatroseverlerden büyük destek gören Deli Dumrul, festivale katılan seyirciler tarafından da ilgi görüp dakikalarca alkışlandı.

1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali'nde büyük beğeni alan İzBBŞT,  Deli Dumrul’u ve diğer oyunlarını tüm sezon İsmet İnönü ve İzmir Sanat sahnelerinde oynamaya devam edecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...

5 saat önce

Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...

Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

1 gün önce

Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi

TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...

1 gün önce

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...

Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...

1 gün önce

Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...

2 gün önce

BASINA VE KAMUOYUNA Arınma, Liyakatla Başlar Mücadele...

Çok uzun yıllardır büyük bir inançla, hiçbir karşılık beklemeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne...

3 gün önce

Erdoğan'dan 'çerçeve yasa' değerlendirmesi: 'Millî birlik...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda "Türkiye’yi terör tehdidinden...

4 gün önce

Özgür Özel'den 'çerçeve yasa'ya ilk tepki: 'Tutumumuz...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 'sürecin' yol haritası sayılan çerçeve kanun teklifinin...

4 gün önce

Başkan Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı

CHP’den ayrılan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı.

4 gün önce

İzmir Esnafının Sesi Ankara’da yankılandı….

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, Ankara’da yaptığı...

4 gün önce

Ahbap Soruşturmasında Çarpıcı İddia: Paralar Peşin,...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Ahbaplar Suç Örgütü” soruşturmasında dördüncü dalga...

13 gün önce

İstanbul'daki Okullarda Yeni Dönem! Vali Davut Gül...

İstanbul Valiliği, İstanbul Valisi Davut Gül'ün imzasıyla okullarda mescit açılması hususunda 39...

13 gün önce