Depremzedelere 1 yıllık kira desteği
Deprem sonrası evleri zarar gören vatandaşlara destek amacıyla Bayraklı Belediyesi; Hürriyet Emlak ve Ahbap Derneği ile iş birliği yaptı.
Bu kapsamda 20 ailenin 1 yıllık kira masrafları karşılanacak. Konuyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Sadece bu süreçte değil, kalıcı evlerine çıkana kadar ve sonrasında da yurttaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına yanıt vereceğiz. Yaralarımızı el birliğiyle sarıyoruz. Bize destek veren herkese sonsuz teşekkür ederim" dedi. Toplantıya ünlü Sanatçı Haluk Levent de katılarak firmalara destek çağrısında bulundu.
Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası'ndaki toplantıya Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yanı sıra Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, Ahbap Derneği Kurucusu ünlü Sanatçı Haluk Levent ve Ahbap Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akçelik katıldı. Kalıcı deprem konutlarının ailelere teslim edilmesi planlanan 1 yıllık süre zarfında 20 depremzede ailenin 1 yıllık kira masrafı üstlenildi.
Sadece bugün değil her gün...
Depremden etkilenen vatandaşlara sadece bu süreçte değil, kalıcı evlerine taşınınca da imkanlar dahilinde destek olacaklarını belirten Başkan Sandal, "Depremin yaralarını sarmakla ilgili attığımız adımlardan biri olarak Hürriyet Emlak, Ahbap Derneği ve Bayraklı Belediyesi olarak imzaladığımız protokol ile 20 ailemizin daha barınmasıyla ilgili sorununu çözüp, 1 yıllık kira masraflarını karşılayacağız. İzmir ciddi bir dayanışma örneği gösterdi. Gönüllü kuruluşlarımız, belediyelerimiz ve İzmirliler öncü yaraların sarılmasında oldu. Bu süreçte çadırlarda kalan yaklaşık 100'e yakın vatandaşımızın da geçici konutlara geçmesiyle ilgili üzerimize düşeni yapıyoruz. Bugüne kadar yardımsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla 259 ailemize barınma imkanı sağladık. Bugün bu sayı 279'a çıktı. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yurttaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını sadece bu süreçte değil, kalıcı konutlarına geçinceye kadar karşılamak için elimizden geleni yapacağız ve ondan sonra da kimseyi yalnız bırakmayacağız. 'Biz bu yaraları el birliğiyle sarabiliriz' dedik ve büyük dayanışma örneği gördük. Yardımlarını esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.
Aynı çatı altındayız
Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, 20 aileye 1 yıl süreyle kesintisiz kira desteğiyle attıkları adımın, daha büyük bir hareketin ilk adımı olması açısından örnek olmasını ve bir çağrı niteliği taşımasını istediklerini söyledi. Tandoğan, "Hepimiz aynı çatı altındayız ve bu çatı altında hep birlikte iyileşeceğiz. Sıcak bir yuvanın aileler için önemini biliyoruz. En iyi bildiğimiz işi yaparak, mümkün olduğu kadar çok ailenin ağır kış koşulları gelmeden evlerine kavuşmasını istiyoruz” diye kaydetti.
Depremin yıkım üssü Bayraklı oldu
Ahbap Derneği Kurucusu Sanatçı Haluk Levent, "Depremin ardından ilk dakikalardan itibaren AFAD ile birlikte harekete geçerek bölgedeydik. Afet platformu oluşturduk. STK'ları toplayarak belediyelerle entegre olduk. Depremin üzerinden geçen 17 günde biz hala buradayız. Destekleri ulaştırmaya devam ediyoruz. Elimizden geldiğince İzmir'in yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bu sırada Bayraklı Belediye Başkanımız ile de görüştük, neler yapabiliriz diye düşündük. Depremin ana üssü olarak görünmese de; yıkım üssü olarak deprem, Bayraklı'daydı. Bir çok bina yıkılmıştı. Hürriyet Emlak'ın bize ilettiği teklifi başkanımıza getirdim ve çok duygulandı. Bu çalışma, 'Biz deprem için neler yapabiliriz' diyen birçok firmaya da öncü olacaktır. Başka firmalarımızdan da destekler bekliyoruz" dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Milyonlarca kiracı ve ev sahibi bu tarihi bekliyor! Eylül...
Eylül ayı ile birlikte kira sözleşmesi yenilenecek olan milyonlarca konut ve iş yeri kiracısı...
Eylül ayı kira zam oranı yüzde 31,79 oldu
TÜİK'in ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla eylül ayında konut ve iş yerlerinde...
İzmir’de emeklilere yaklaşık 90 milyon TL’lik destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin emeklilere yönelik aylık alışveriş ve kira desteği 4 bin TL’ye...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

