Dicle Dilan Salman Doğal Beslenmeyi Yaşam Köyü’nde Anlattı
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde, “Mevsiminde Doğal Beslenme ve Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yolları” konulu söyleşi düzenlendi.
Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Diyetisyen Dicle Dilan Salman katılımcılarla mevsiminde doğal beslenmenin önemi ve bağışıklık sistemini güçlendiren etmenler üzerine önemli bilgiler paylaştı.
DOĞA MEVSİMSEL İHTİYAÇLARIMIZA CEVAP VERİYOR
Beslenmenin temel bir insan hakkı olduğunun altın çizen Salman; “Beslenme en kısa tanımıyla vücudumuz için gerekli olan besin maddelerinin tüketilmesidir” dedi. Mevsiminde doğal beslenmenin insan sağlığı ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemine değinen Salman; “ Doğal beslenmek ve mevsiminde beslenmek vücudumuzun ihtiyaçlarını daha fazla karşılıyor. Nasıl daha fazla karşılıyor. Vücudumuzun ihtiyaçları mevsime göre değişiyor. Doğa bize karşılık olarak ona göre besinler veriyor. Bu nedenle aslında mevsiminde beslenmek bizim ihtiyaçlarımızı çok daha fazla karşılıyor. Yaz mevsiminde vücudumuzun çok daha fazla suya ihtiyacı oluyor. Bu noktada doğa bize aslında sudan zengin besinleri veriyor. Karpuzu, şeftaliyi, kavunu, çilek, salatalık gibi sebze ve meyveleri veriyor. Bunların su oranları kışın yetişen ürünlere göre çok daha yüksek. Kış mevsimine bakacak olursak daha fazla üşürüz. Doğa da bize aslında nişastası daha yoğun sebzeleri veriyor. Ispanak, lahana, brokoli gibi… Kışın ayrıca soğuk ortamda aktifleşen mikroorganizmaların daha fazla artışıyla aslında vücudumuzun bağışıklık sistemi aslında daha fazla düşmeye başlıyor. Orada da C vitamininden zengin besinler çok daha fazla yetişiyor. Greyfurt, mandalina, portakal gibi… “ dedi.
TABAKLAR RENGÂRENK OLMALI
Bağışıklığı vücudumuza dışardan gelecek etken maddelerin zararlı maddelere karşı oluşan bir savunma mekanizması olarak tanımlayan Diyetisyen Salman; “ Trans yağ ve şekerden uzak, tam tahıllı, bitkisel proteinlerden zengin sebze ve meyve içeren tabaklarla bağışıklık sistemini güçlendirebiliriz. Tabağımıza baktığımızda tek renk varsa orada bir sorun vardır O yüzden renkleri arttırmak, biraz yeşil katmak, biraz mor sebzeleri katmak, biraz tahıl eklemek, kuru baklagiller eklemek, eğer et tüketiyorsak biraz et eklemek, tabağımızı renklendirecek ve bu sayede belki üstlerine baharat eklemek eğer mide problemi yoksa bağışıklık sistemimizi geliştirmiş olacağız hem de sağlıklı bir vücuda sahip olabileceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Dilan Çiçek Deniz: Dünyaya daha farklı bakıyorum,...
Dilan Çiçek Deniz, Numéro dergisinin ilk sayısı için Paris’te özel bir çekim gerçekleştirdi. Ünlü...
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Üretim Ve Lezzet Bir Arada
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde her hafta kurulan Üretici Pazarı, üreticiler ile tüketicileri...
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Bokaşi Ev Tipi Kompost...
Efes Selçuk Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı iş...
GÜNDEM Haberleri
TümüYENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...
Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...