Dikili’de 23 Nisan coşkusu
İzmir’in gözde tatil kenti Dikili’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Meydanı'nda düzenlenen görkemli törenlerle kutlandı. Çocukların bayram coşkusunu doyasıya yaşadığı törenlere Dikilili büyüklerde yoğun ilgi gösterdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri, saat 09.30'da Kaymakam Mustafa Nazmi Sezgin, Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Aslan’ın, Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören öğrencilerin gösterileriyle devam etti.
Minik Öğrenciler İzleyenlere Duygusal Anlar Yaşattı
Törende ilçede eğitim gören ilköğretim öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolasıyla muhteşem bir gösteri düzenleyerek izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Günün münasebetiyle çeşitli oyunların sahnelendiği gösterilerde minik öğrenciler hem kendilerini izlemeye gelen ailelerine hem de tüm konuklara keyifli vakit geçirtti. Sırasıyla sahneye çıkarak gösterilerini sergileyen minik öğrenciler, ortaya koydukları performans ile büyük beğeni topladı. Öğrenciler son olarak 23 Nisan ve Atatürk için şiirler okuyarak kendilerini izlemeye gelenlere duygusal anlar yaşatarak, dakikalarca ayakta alkışlandı.
“Bu Onurlu Günde Kararlıyız; Cumhuriyetimize Hep Sahip Çıkacağız”
Günün anlam ve önemine ilişkin bir açıklama yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, "Bugün tam bağımsızlığımızın ve milli egemenliğimiz sembolü olan TBMM’nin açılışının 95’nci yıl dönümünü olduğu gibi Atamızın başta Türk çocukları olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramın günüdür. Bu günü Türk ulusu olarak Atamızı şükran ve minnetle anarak Cumhuriyetimize hep sahip çıkma kararlılığımızla birlik, beraberlik, huzur ve güven duygularıyla kutluyoruz. Bu gururlu günümüzde tekrar tekrar söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diye konuştu.
Başkan Tosun Koltuğunu Minik Beren’e Devretti
Öte yandan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Dikili Atatürk İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Beren Esma Albayrak'a devretti. Çiçeği burnunda yeni başkan Albayrak, cadde ve sokaklarda çocukların rahatça yürüyeceği geniş kaldırımlar yapılması istedi. Ayrıca ilgili müdürlere de ilçedeki parklarda daha fazla oyuncak grubunun yer almasının sağlanması talimatını verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Dikili’de 30 Ağustos coşkusu meydanlara taştı
Dikili’de, Cumhuriyet tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer...
Konak’ta 23 Nisan coşkusu Karantina Meydanı’nda yaşanacak
Konak’ta çocuklar, 25 Nisan Cumartesi günü, Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve...
Dikili’de, 19 Mayıs coşkusu meydanlara taştı
Dikili’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, vatandaşların yoğun katılımı ve...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...