Dikili organik tarımın merkezi olacak
Dikili Belediyesi, 30 Mart yerel seçimlerinden önce köy statüsünde iken seçimden sonra yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası ile mahalleye dönüşen yerleşim bölgelerinde organik tarımı desteklemek ve ilçeyi ekolojik üretim merkezi haline getirmek için harekete geçti.
Dev İşbirliği
Dikili Belediyesi ilçe genelinde organik tarımı yaygınlaştırmak ve kimyasal ilaçlama yapmadan ürün yetiştirmeyi teşvik etmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğü ile önemli bir işbirliğine imza attı. Yapılan işbirliği kapsamında tarıma elverişli bölgelerdeki çiftçilere, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden temin edilen zeytin ve meyve fidanlarının dağıtımına başlanıldı.
471 Üreticiye Meyve ve Zeytin Fidanı Dağıtıldı
Organik tarımın yaygınlaştırılması ve gerçekleştirilmesi konusunda vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışma yapan Dikili Belediyesi, Katıralanı, Mazılı, Merdivenli, Yahşibey, Demirtaş, Kabakum, Bahçeli, Kıroba, Kıratlı, İsmetpaşa, Yaylayurt, Kızılçukur, Esentepe, Bademli, Çukuralanı, Nebiler, İslamlar, Yenice, Salihler ve Salimbey Mahallelerinde zeytin ve meyve fidanlarının dağıtımını gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük desteğiyle yürütülen çalışmada Dikili ilçesinde yaşayan 471 üreticiye toplamda 7.400 adet zeytin ağacı fidanı ile elma, armut, erik, badem, dut, kayısı, şeftali, ayva ve vişneden oluşan 3640 adet meyve ağacı fidanı hediye edildi.
"Aziz Başkan Hep Yanımızda"
Dikili'de organik tarım için her şeyin uygun olduğunu ifade eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 'İlçemiz genelinde organik tarımın en üst standartlarda yapılması için üreticilerimizden mahalle muhtarları aracılığıyla taleplerini aldık. Aldığımız bu talepler ve de yaptığımız bilimsel çalışmalar çerçevesinde en verimli fidan ve fide çeşitlerini belirleyerek, İzmir'imizin çalışkan, yürekli, üretici dostu Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kapısını çaldık. Sağ olsun büyük başkanımız Kocaoğlu, her zamanki gibi desteğini bizden esirgemedi ve il genelinde gerçekleştirdikleri fidan dağıtımı çalışmalarında bizlere öncelik sağladı. Aziz Başkanımızın desteğiyle Büyükşehir'den temin edilen ilçemizin florasına uygun, daha fazla verim alınabilen,pazar payı ve ekonomik getirisi olan zeytin fidanı ile meyve fidanlarını üreticilerimize dağıtarak onların lokmasını büyütmek için önemli bir projeyi hayata geçirdik. Eminim ki, önümüzdeki yıllarda Dikili'de üretilecek bu ürünler önemli bir marka olacaklardır. Bu önemli çalışmada büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Muhtarlardan Teşekkür
Öte yandan, fidan dağıtımının gerçekleştirildiği mahallelerin muhtarları da, kimyasal ilaç kullanmadan yapılan doğal üretimin önemine değinerek, kendilerine bu konuda büyük destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tarımın kalbi SAGREX’te atacak
İlk yılında üreticiden sektör temsilcilerine kadar geniş ilgi gören SAGREX, ikinci buluşmasında...
Foça’da tarımın geleceği konuşulacak
Foça Belediyesi ile Tez-Koop-İş Sendikası iş birliğinde düzenlenen “Gelenekten Geleceğe Foça...
Organik atıklar evde bokaşi ile dönüşecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi organik mutfak atıklarını kaynağında ayrıştırarak toprağa...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...