BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM DİSK'ten büyük ihale öncesi son uyarı

DİSK'ten büyük ihale öncesi son uyarı

Disk’e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi 2 bine yakın işçi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki hafta yapacağı hizmet alımı ihalesinden önce taşeronlaşmaya karşı yürüdü. Aralık ayında Park ve Yeşil alanlarda iş başı yapması beklenen Dermar Temizlik Firması’na da seslenen işçiler, “1170 işçi olarak 1 Aralık’tan itibaren çalışmayacağız” dedi

0Yorumlar
DİSK'ten büyük ihale öncesi son uyarı

CEREN KARLIDAĞ

Disk’ e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi 2 bine yakın işçi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki hafta yapacağı ve 7 bin işçiyi yakından ilgilendiren hizmet alımı ihalesi öncesi sokaklara indi. İhaleye girmeye hazırlanan firmalara “Gelmeyin” çağrısında bulunan işçiler Konak Pier’in önünde toplandıktan sonra İzmir Büyük Şehir Belediyesi önüne yürüdü. ‘’Zafer direnen emekçinin olacak’’‘ “Susma haykır taşerona hayır’’ “İş emek yoksa barışta yok’’ sloganları atan işçilere Kesk Şube başkanları, Birleşik Metal İş ve Lastik-İş de destek verdi. İşçiler ayrıca önümüzdeki hafta park ve abhçelerde iş başı yapması beklenen Dermar Temizlik Firması’na da seslenerek, 1170 işçi olarak 1 Aralık’tan itibaren çalışmayacaklarını da belirtti.

“ASIL SUÇLU BİZİZ”

İşçiler adına konuşma yapan Genel-İş 2 Nolu şube başkanı Taner Şanlı “Bu ülkenin asıl suçlusu biz işçileriz. Sadece basın açıklaması yapıyoruz. Artık basın açıklaması yapmanın da ötesine geçerek birleşe birleşe mücadeleyi büyütmeliyiz. Hep birlikte pazartesi gününden sonra gücümüzü göstermeli gerekirse sandığa bile gitmeyeceğimizi anlamalarını sağlamalıyız. Pazartesi günü bağlatacağımız grevde örgütlü gücümüzü göstermeliyiz’’ dedi.

“GELMEYİN!”

“İşçi sınıfının daha ne kadar emeğini sömüreceksiniz?” diye soran Şanlı, önümüzdeki hafta gerçekleşecek hizmet alım ihalelerine katılmaya hazırlanan firmalara çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Bu ülkede birileri doğruları yapsın. Siz de doğruları yapın, buralara gelip bu emekçilerin alın terlerini çalmayın. Bedeli ne olursa olsun, bizim ekmeğimizi kaybetmekten başka korkumuz yok. Bu işçilerin emeğini sömüren insanlara sesleniyoruz; buralar bizim, teslim etmeyiz”

“1 ARALIK’TAN İTİBAREN ÇALIŞMAYACAĞIZ”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise “Ekmeğimizi, işimizi, geleceğimiz elimizden almak için yeni yasalar çıkartıyorlar. Hizmet alım ihalelerinde taşerona dur diyeceğiz. 1170 işçi arkadaşımızı için 2,5 aydır alanlardayız. Bugün burada 24’ünde bu belediyeden içeriye kimseyi sokmayacağımızı göstereceğiz. İşimize, iş yerimize sahip çıkıyoruz. Örgütlüyüz, sendikalıyız, iş yerimizde taşeron istemiyoruz. Kimsenin biz burada sendika olduğunu bilmiyorduk deme hakkı yok. 1 Aralık’ta buraya gelecek taşeron firmayı çalıştırmayacağız demiyoruz, çalışmayacağız diyoruz. Burada 20 bin kişiyiz. Gerekirse 1170 kişiye bakarız. 1 ay çalışmasalar da biz destek olur onları yaşatırız, ama buraya taşeronu sokmayız. Dileriz ki firma bizim haricimizde buraya insan getirir, bizler gibi çalışmaz, daire başkanı da gerekeni yapmazsa burayı size dar ederiz” şeklinde konuştu.

EMEK ZİNCİRİ
Basın açıklamasının ardından belediye etrafında toplanarak zincir oluşturan işçiler, “Belediyeye taşeron sokmayacağız mesajı” vererek eyleme son verdi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce