BIST 100 14.564,44 %0,32 Altın 7.077,43 ₺/gr %0,39 Bitcoin $79.464 %1,31 Dolar 48,14 ₺ %0,07 Euro 56,24 ₺ %0,22 Sterlin 65,65 ₺ %0,36 Gümüş 105,17 ₺/gr %0,21 Ethereum $2.495,50 %1,56 İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,25 Kanada Doları 34,73 ₺ %0,16 Avustralya Doları 34,63 ₺ %0,35 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,82 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,11 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,56 ₺ %2,53 Çin Yuanı 7,16 ₺ %0,11
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Doğancılar lavanta kokacak!

Doğancılar lavanta kokacak!

Köy ve kent kadınları arasında dayanışmayı geliştirmek ve kadın istihdamına katkı sağlamak için yeni bir yerelde kalkınma projesinin startını veren TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu, Buca Belediyesi ile birlikte Doğancılar’da 500 lavanta fidesi dağıttı.

0Yorumlar
Doğancılar lavanta kokacak!

Bucalı kadınlara yeni iş kolu olması hedeflenen projeye tam destek veren Buca Belediye Başkan Erhan Kılıç, tarıma kadın elinin değeceği projenin Türkiye’ye örnek olacağını söyledi. 

İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle hayata geçirmeyi planladığı kırsalı kalkındırma projesi, ilk olarak Buca’nın kırsal bölümünde yer alan Doğancılar Mahallesi’nde başladı. 

Doğancılar’ın kadın Mahalle Muhtarı Nebahat Coşkun’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç,  (TOBB) İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel ve çok sayıda kurul üyesi katıldı. 

KADIN ÜRETİCİLERE YENİ İŞ KOLU LAVANTA

Köy ve kent arasında işbirliği kurmayı hedefleyen proje kapsamında Doğancılar sakinleri tarafından yetiştirilmek üzere 500 tane yağlık lavanta fidesi dağıtıldı. 

Proje hakkında bilgi veren Kadın Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, ilk desteği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den aldıklarını ifade ederek, “Biz bu projeyle Doğancılar Köyü’nde yerel bir kalkınma modeline katkı sağlamak istiyoruz. Fideden başlayarak lavantanın burada bir iş kolu haline gelmesi amacıyla bir yerel kalkınma modeli oluşması amacıyla yağlık lavanta türlerinin dikimini gerçekleştireceğiz. Daha sonraki süreçte Büyükşehir Belediyemiz ve sizlerin desteğiyle bu lavantalardan yağ çıkarımı gibi konularda endüstriyel faaliyetlerde bulunacağız.  Umarım burada hep beraber kadınlarımızın başına olduğu bir iş modelini oluşturabiliriz” şeklinde konuştu. 

KÖY VE KENT ARASINDA KADIN DAYANIŞMASI

Köy ve kent arasında kadın dayanışmasını geliştirmek istediklerini söyleyen Öztezel, “Burada bir diğer konu ise köylü kentli kadın dayanışmasının bir örneğini gerçekleştirmek istiyoruz. Kentteki kadınlarımız köy kadınlarına destek vermek istiyorlar. Bizim hepimizin köye çiftçiye ihtiyacı var. Güzel şeyler yemek istiyoruz. Sağlıklı beslenmek istiyoruz.   Çiftçiye hak etiği prestiji geri vermek istiyoruz. Çok değerli bir konu Avrupa’da kentli köye sahip çıkıyor. Bizim de buna sahip çıkmamız lazım” diye konuştu. 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK KADIN İŞBİRLİĞİ

Projeye tam destek veren Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “İş kadınlarımıza özellikle böyle bir çalışma için Buca’yı seçmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Buca’nın bir köyünün burada yerel kalkınmada model haline getirilmesi bizim için gurur verici. Biz de bu konu ile ilgili elimizden ne geliyorsa İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte sunmaya hazırız. Doğancılar bizim için çok önemli. Doğancılar Buca’nın çiçek bahçesi, yaylası. Kadın muhtarımızın seçilmesiyle başlayan akımı, daha iyi bir aşamaya getirip tarıma da kadın elinin değmesini sağlayacağız.  Kadınlarımızın dokunduğu her yerde yarattığı sinerjiyi burada da oluştururuz. Kentli ve köylü kadınlarımızla sağlanan iletişimi buradan, Türkiye’ye örnek bir hale getirebiliriz” ifadelerini kullandı.  



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Türk gastronomisi GastroShow 2026 ile dünyaya açılacak

GastroShow 2026’nın tanıtımı İstanbul’da düzenlenen basın kahvaltısıyla yapıldı. Etkinlikte...

43 dakika önce

Güran ailesinin faili meçhul başvurusu reddedildi

Güran ailesinin Narin Güran cinayetinin “faili meçhul” kapsamında yeniden değerlendirilmesi için...

1 saat önce

2026 KPSS lisans sınav giriş yerleri erişime açıldı

2026 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılacak adayların sınav bina ve...

1 saat önce

Şamil Tayyar'dan seçim açıklaması: Son düzlüğe girdik

AKP'li eski milletvekili Şamil Tayyar, siyasette “son düzlüğe girildiğini” belirterek seçim...

9 saat önce

Melih Gökçek'ten ilginç çıkış: Mansur Yavaş'a teşekkür etti

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ arazisinden geçen yol projesinin...

9 saat önce

Meteoroloji'den sağanak yağış ve sıcaklık uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Ağustos Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

9 saat önce

CHP'de disiplin depremi: 49 isim için kesin ihraç süreci...

CHP Parti Meclisi, parti üyeliği devam ederken YENİ Parti'ye destek verdikleri belirtilen 49...

20 saat önce

İZTO’da seçim heyecanı başladı: Mahmut Özgener yeniden aday

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 1 Ekim’de yapılacak seçimlerde...

20 saat önce

Çok sayıda il için sağanak ve sıcaklık uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Ağustos Çarşamba gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

1 gün önce

30 Ağustos Zafer Bayramı Edremit’te coşkuyla kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. Yıldönümü Edremit Belediyesi tarafından gerçekleştirecek...

2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli bir araya geliyor

Malazgirt Zaferi’nin 955’inci yıl dönümü kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenecek...

2 gün önce

Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Ağustos Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

2 gün önce