Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yeniden doğuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova’daki Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nda yenileme çalışmalarını sürdürüyor.
. 2021 yılında yenilenen yüzüyle hizmete girecek alan, seyir terasları, FİFA standartlarında futbol sahası, her yaş grubuna uygun spor, eğlence ve dinlenme alanlarıyla kentin yeni cazibe merkezi haline geliyor.
Hayata geçirdiği yeşil alan düzenlemeleriyle kentlilere soluk aldıracak park ve rekreasyon alanları oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'da bir süredir atıl durumda bulunan Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı'nı da yenileme çalışmalarında yüzde 50 seviyesine geldi. 180 bin metrekarelik rekreasyon alanı, İzmirlilerin kenti seyredebileceği terası, çocuk oyun alanı, spor aktiviteleri ve dinlenme alanları ile kentin yeni cazibe merkezi olacak. Rekreasyon Alanı’nda FIFA standartlarında futbol sahası ve 500 kişilik tribün, 450 metre uzunluğunda koşu yolu ve bisiklet parkurları, çocuklar için trafik eğitim parkı, oyun, spor ve piknik alanları bulunacak. Kapalı girişler yeniden aktif hale getirilerek alanın güneyindeki Gültepe mahallesiyle bağlantı kurulması sağlanacak. Teraslara spor aletleriyle yeni işlevl er kazandırılacak. Var olan yapısal alanlar da kentsel donatılarla zenginleştirilerek seyir terasına dönüştürülecek. Park içerisinde düzenlenecek etkinlikler için çim alan bulunacak. Bin 600 metrekarelik çocuk oyun alanı kaydırak ve tırmanma gibi yeni nesil çocuk oyun grupları ile donatılacak. Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’ndaki yenileme çalışmaları 2021 yılının sonunda tamamlanacak ve 17.3 milyon liraya mal olacak.
Ağaçlar korundu
Yenileme projesinde, alanda bulunan 3 bin 150 ağaç korundu ve 496 yeni ağaç için ise yer ayrıldı. Geniş yeşil yüzeylerde kurakçıl peyzaj bitkileriyle su tasarrufunun sağlanması planlandı. Yapısal birimler alanın büyük bölümünün su koruma havzasında yer alması nedeniyle mobil olarak tasarlandı. Rekreasyon alanında şuana kadar 3.5 kilometrelik yağmursuyu hattı, 2.1 kilometre uzunluğunda betonarme duvar imalatı, yol kazıları, aydınlatma altyapısı, su deposu, tribün binası kaba inşaatı, terasların beton işleri tamamlandı. Toprak serimi, taş döşeme, yolların betonlama işleri sürüyor. Alan 2003 yılında dönemin belediye başkanı Ahmet Piriştina tarafından hizmete açılmıştı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova'da 8500 yıllık tarihin gölgesinde unutulmaz...
Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen gökyüzü gözlem etkinlikleri, Aşık Veysel Rekreasyon...
Basmane’de “Basma” sanatı yeniden doğuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Basmane semtine de adını veren Basma Atölyesi kültürünü yeniden...
Karşıyaka Belediyesi’nden 18 Mart’ta anlamlı gösteri:...
Karşıyaka Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde ‘Çanakkale: Bir Ulus...
GÜNDEM Haberleri
TümüBaşkan Fıçı AK Parti rozetini taktı
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katıldı. Fıçı’nın...
Foça Belediye Başkanı Fıçı, AK Parti Genel Merkezinde!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadın belediye başkanlarını kabul...
Torbalı’da otoban kavşağına kilitlendi
Torbalı’daki OSB’lere çıkarma yapan İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, sanayici için kritik...
Sanayi Üretimi Temmuzda Geriledi: TÜİK Verileri Açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Verilere...
İklim Krizi: Ağustos Ayı Sıcaklık Rekorlarıyla Tarihe Geçti
Dünya genelinde küresel sıcaklık artışı kritik sınırları zorlamaya devam ederken, geride...
YENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...
Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
