Dünya’nın yardımı Bornova’da toplandı
6.9 şiddetindeki deprem Bayraklı’yı vururken, komşu ilçe Bornova hem gönderilen yardımların önemli bir kısmının toplandığı, hem de depremzedelerin çoğunluğunu bağrına basan ilçe oldu.
İlk olarak öncelikli ihtiyaçları deprem mağduru vatandaşlara ulaştıran Bornova Belediyesi, oluşturduğu kriz merkezinde tutanak tutarak titizlikle teslim aldığı yardımların sayımlarını yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir Fuar Alanı’ndaki deposuna gönderdi. Operasyonu bizzat yürüten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili tüm kurumlarla uyum içinde çalıştıklarını söyledi. İduğ, milletvekillerinden oluşan CHP heyeti ile birlikte Bornova Şehir Stadı’ndaki çadır alanını da ziyaret ederek vatandaşlara moral de verdi.
Yardımlar güvenli ellerde
Deprem sonrası Türkiye’nin dört bir yanındaki kurum, kuruluş, belediye ve hayırseverlerden gelen yardımların büyük bir kısmı Bornova Büyükpark’ta bulunan Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi’nde toplandı. Oluşturulan kriz masasında tutanak tutularak teslim alınan yardımların bir kısmı acil ihtiyaçları olan depremzedelere dağıtılırken, kalanlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. Su, battaniye, ısıtıcı, yatak, kıyafet, gıda, yastık, çocuk bezi, biberon, bebek maması, oyuncak, dezenfektan, maske, kolonya, oyuncak, ateş ölçer, ıslak mendil, sıvı sabun, diş macunu ve fırçası gibi temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardımlar Gaziemir Fuar Alanı’ndaki depoda Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teslim edildi.
Çadırkent’te moral ziyareti
Depremin başından bu yana enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmalarını yerinde takip eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yardımların toplandığı kriz merkezinde de bizzat operasyonun başındaydı. Milletvekillerinden oluşan CHP heyeti ile birlikte Bornova Şehir Stadı’ndaki çadır alanını gezen Başkan İduğ, AFAD yetkilerinden bilgi alıp, nelere ihtiyaç duyduklarını sordu. Tüm imkanlarını depremin yaralarını sarmak için seferber ettiklerini söyleyen İduğ, çadırlarda kalan vatandaşları ziyaret edip, moral verdi.
Sorumluluğumuz büyük
Ardından CHP’li Milletvekilleri ile birlikte yardımların toplandığı kriz merkezine de geçen Başkan İduğ, büyük yıkımın yaşandığı bölgeye olan yakınlıklarının sorumluluklarını da arttırdığını ifade ederek, “Sorumluluğumuz büyük. Bu bilinçle yardımların alınması ve dağıtılmasını titizlikle yürütüyoruz. İki büyük çadırkent Bornova Şehir Stadı ve Aşık Veysel Rekreasyon Alanı olmak üzere ilçe sınırlramız içinde. Havaların soğumaya başladığı şu günlerde gıda yardımının yanında özellikle tüplü ısıtıcılar, yataklar ve battaniyeler çadırlarda kalan vatandaşlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu şeyler. Bizler vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda ihtiyaç haritamızı sürekli olarak güncelliyor ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Yardımları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Gençlik Merkezi’nde topluyoruz. Acil ihtiyaçları vatandaşlarımıza ulaştırıp, burada tutanakla teslim aldığımız bağışları koordinasyon içinde çalıştığımız İzmir Büyükşehir Belediyemize gönderiyoruz”dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
'Yeni parti'ye Hazine engeli: 90 vekil geçse de devlet...
CHP’nin seçilmiş lideri Özgür Özel’in yeni bir siyasi parti kurmak için harekete geçmesi ve...
AK Parti Menderes Danışma Meclisi’nde Toplandı
AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı, genişletilmiş ilçe danışma meclisinde toplandı.
Bornova’nın rotası dünya
Bornova Belediyesi, Avrupa Birliği projelerinden Birleşmiş Milletler programlarına, Hiroşima...
GÜNDEM Haberleri
Tümü31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1
Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...
Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi
Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı
Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...
Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi
Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...
Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...
Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı
Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...
Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...
Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...
Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği
Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...
İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...
Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...
Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı
İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...
YENİ Parti’den genel başkanlık önseçimi için üyelik çağrısı
YENİ Parti, 8 Kasım’da yapılacak genel başkanlık önseçiminde oy kullanmak isteyenlerin 5 Kasım’a...
Bahçeli'den İsrail'de Arap partilerinin yer aldığı...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'de Arap partilerinin de yer alacağı bir hükümet...

