BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.589 %0,07 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.345,26 %1,14 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Efeslim Kart Mehmetçikle de dayanışma ağı örecek

Efeslim Kart Mehmetçikle de dayanışma ağı örecek

Efes Selçuk Belediyesi tarafından 26-29 Aralık tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Yeni Yıl Panayırı, Kuzey Irak’ta 12 askerin şehit düşmesi sebebiyle iptal edildi.

0Yorumlar
Efeslim Kart Mehmetçikle de dayanışma ağı örecek

 Kentte faaliyet gösteren küçük üreticiye ve kent esnafına katkı sunmak amacıyla planlanan panayırın iptalinin ardından Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel düğmeye bastı. Yaşanan bu zorlu süreçte belediye çalışanlarının kullanmış olduğu personel kartlarına 1000 TL yükleme yapılacağını ve bu parayla Efeslim Kart sahibi olan esnaflardan alışveriş yapılabileceğini belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, ayrıca Efeslim Kart sahibi olan esnaflarla farklı bir sözleşme yaptıklarını kaydetti. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, yapılan sözleşme kapsamında belediye çalışanlarının personel kartına yüklenen miktarın yüzde 5’inin Mehmetçik Vakfı’na bağış yapılacağını duyurdu.

BAĞIŞA DÖNÜŞECEK BİR DAYANIŞMA AĞI KURDU

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efeslim Kart ile Mehmetçik Vakfı’na da bağışa dönüşecek bir dayanışma ağı kurdu. Kentte faaliyet gösteren küçük üreticiye ve kent esnafına katkı sunmak amacıyla düzenlenecek panayırın iptalinin ardından sosyal belediyecilik uygulamalarıyla Türkiye’ye örnek olan Efes Selçuk Belediyesi Mehmetçikle dayanışma sağlayacak. Efeslim Kart aracılığıyla yapılan bu uygulama, hem belediye emekçilerine destek sağlamak, hem de kent esnafına ve Mehmetçik Vakfı’na katkı sunmak adına toplumsal dayanışmayı güçlendirme adına örnek olacak.

BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL: KALBİMİZ MEHMETÇİKLERİMİZLE BİRLİKTE

Şehit haberleri sonrası iptal edilen yeni yıl panayır etkinlikleri sebebiyle kent ekonomisine yılbaşı öncesi katkı sunarken, Mehmetçik adına da bir çalışma yapmak istediklerini kaydeden Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; ülkeyi yasa boğan 12 şehit haberi ile büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi. Etkinliklerin iptal edilmesinin ardından yeni yıla girerken ilçe esnafının mağdur olmaması ve ilçe ekonomisinin de biraz hareketlenmesi adına bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Efes Selçuk Belediyesi 4,5 yıldan beri canla başla çalışıyor. Ve bu çalışmayı emekçi kardeşlerimizin emekleri karşılığında yapıyoruz. Dedik ki, çalışma arkadaşlarımız aileleri ile birlikte yeni yılda keyifli vakit geçirsinler. Efeslim Kart; yani onların personel kartlarına bir sefere mahsus olmak üzere 1000’er lira yükleme kararı aldık. Yüklediğimiz bu parayla Efeslim Kart sahibi olan esnaflarımızdan alışveriş edecekler. Ama bunun yanında bir şey daha yapmalıydık. Çünkü kalbimiz Mehmetçiklerimiz ile birlikteydi. İşte o yüzden esnafımızla yapmış olduğumuz anlaşma neticesinde emekçi kardeşlerimize yatırmış olduğumuz bu paralar harcanırken yüzde 5 oranında da Mehmetçik Vakfı’na bağış yapma şartıyla bu sözleşmeyi gerçekleştirdik” diyerek; acıların yaşanmayacağı bir yıl diledi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce