EFEST 2024’ten Farkındalık Mesajları
Efes Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen 54. Kültür Sanat ve Yaşam Festivali EFEST renkli etkinlikler, konserler ve yoğun katılımla gerçekleşti.
6-7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleşen EFEST’TE çevre il ve ilçelerin yanı sıra yurt dışından da gelen katılımcılar eğlenip keşfederken, can dostları, lösemili çocuklar ve ormanlar için farkındalık oluşturuldu.26 Ağustos’ta Zafer Haftası etkinlikleriyle başlayan EFEST 2024, Efes Selçuk’un kurtuluşunun 102. Yıl dönümü kutlamalarına kadar devam etti. Özellikle 6-7-8 Eylül tarihlerinde birçok ziyaretçiyi ağırlayan EFEST’TE üç gün boyunca sanat sokağından eğitime, spordan çocuk oyunlarına, gastronomi ve müziğe kadar geniş bir yelpazede gerçekleşen festival etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde ayrıca toplumsal mesajlara da yer verildi.Üç gün boyunca festival coşkusunu doyasıya yaşayan Efes Selçuklular ve festival ziyaretçileri her etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgi ve minnetlerini dile getirmenin yanı sıra 8 Eylül akşamı Norm Ender Konserinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıl marşı Parla’nın söylendiği anlarda bayraklarla unutulmaz görüntülere imza attılar.Yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçiler, festivalin zengin içeriği ve her detayı özenle düşünülmüş organizasyon karşısında memnuniyetlerini dile getirdiler.
EFEST STANDLARINDAN: SATIN ALMA SAHİPLEN MESAJI
Can dostları için EFEST 2024’TE stant açan hayvan severler de sokak hayvanları için festivale katıldıklarını belirterek; “Sokak hayvanları için buradayız. Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel’e sokak hayvanlarının sahiplenilmesi için yürüttüğü çalışmada verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederiz. Sokaktan ve barınaktan canlıları sahiplenmeyi unutmayın” çağrısında bulundular.Efes Selçuk Belediyesi Hayvan Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Veteriner Teknikeri olarak görev yapan Pelin Bozhöyük; “Ücretli sahiplenmeye karşı olduğumuzu, herkesin satın alma yerine sahiplenerek bir cana yuva olabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Satın almayıp sahiplenerek siz de canlara yuva olabilirsiniz. Bize SELBİM üzerinden ulaşabilirsiniz” dedi.Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Efes Selçuk Belediyesi Hayvan Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’mizde can dostlarımız için ciddi çalışmalar yapılıyor. Can dostlarımız tedavi ediliyor. Yasaya karşı olarak veterinerlerin hepsi ile birlikte neler yapabileceğimizi uzun uzun tartıştığımız kimi toplantılar gerçekleştiriyoruz. Barınağımızın iyileştirmesini isterken sizlerde de bir ricada bulunmak istiyoruz. Lütfen satın almayın. Sahiplenin” dedi.
YANAN ORMANLARA EL EMEĞİ DESTEĞİ
Yaz aylarında Ege Bölgesi ve Türkiye’nin birçok yerinde çıkan orman yangınları sonrasında ağaçlandırma çalışmalarına destek olmak için EFEST 2024’te stant açtığını belirten Mediha Akgün; kardeşinin ördüğü bebek kıyafetleri ve battaniyeleri satıyorum. Yanan ormanların yeniden ağaçlandırılmasına destek olmak için EFEST 2024’E katıldım. Ağaç dikip tekrar yanmış ormanlarımızı çocuklarımıza teslim etmek istiyoruz. Selçuk Belediyesi’ne ve Filiz Başkan’a bu imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.
EFEST, HAYATA DOKUNAN BİR YAŞAM FESTİVALİ OLDUĞUNU KANITLADI
Festivalde yer alan LÖSEV standını ziyaret eden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “LÖSEV uzun yıllardır lösemili çocuklarımızın gülümsemesi ve sağlığı için çalışan bir sivil toplum örgütü olarak EFEST 2024’TE yer aldı. EFEST 2024 can dostları için oluşturduğu farkındalıkla, yanan ormanlara verdiği destekle ve lösemili çocuklara el uzatmasıyla gerçek anlamda bir yaşam festivali olduğunu, kültür sanat, eğlence, çocuklar ve gençler, kadınlar, emekçiler başta olmak üzere herkes EFEST 2024’te yer aldı. EFEST 2024 kurtuluş coşkusunu yaşarken hayata da dokundu. Efes Selçuk’un kurtuluşuna EFEST markasıyla adadığımız bu festivalin daha da güçlenerek devam edecek” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak’ta Otizm Farkındalık Günü’nde ‘Biz de Varız’ dediler
Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde düzenlenen Otizm Farkındalık Günü etkinliğinde ‘Biz de Varız’ diyen...
Rojin Kabaiş'in Babası ile görüşecek
Van’da 27 Eylül 2024’te kaybolan ve 15 Ekim’de 2024'te Tuşba Mollakasım’da ölü bulunan 21...
Gastro Efest İle Efes Selçuk’ta Lezzet Ve Sohbet Bir Arada
Efes Selçuk Belediyesi’nin “Geçmişi Hisset, Geleceği Keşfet” sloganıyla, bu yıl 55.’sini...
GÜNDEM Haberleri
TümüTürkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...
Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...
Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....
Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi
TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...
Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...
Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...
Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...
BASINA VE KAMUOYUNA Arınma, Liyakatla Başlar Mücadele...
Çok uzun yıllardır büyük bir inançla, hiçbir karşılık beklemeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne...
Erdoğan'dan 'çerçeve yasa' değerlendirmesi: 'Millî birlik...
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda "Türkiye’yi terör tehdidinden...
Özgür Özel'den 'çerçeve yasa'ya ilk tepki: 'Tutumumuz...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 'sürecin' yol haritası sayılan çerçeve kanun teklifinin...
Başkan Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı
CHP’den ayrılan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı.
İzmir Esnafının Sesi Ankara’da yankılandı….
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, Ankara’da yaptığı...
Ahbap Soruşturmasında Çarpıcı İddia: Paralar Peşin,...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Ahbaplar Suç Örgütü” soruşturmasında dördüncü dalga...
İstanbul'daki Okullarda Yeni Dönem! Vali Davut Gül...
İstanbul Valiliği, İstanbul Valisi Davut Gül'ün imzasıyla okullarda mescit açılması hususunda 39...