BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Erdoğan'dan Belgrad'da Batı'ya mesaj

Erdoğan'dan Belgrad'da Batı'ya mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belgrad'a yaptığı ziyarette Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin mesajlar verdi

0Yorumlar
Erdoğan'dan Belgrad'da Batı'ya mesaj

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç ile Belgrad'daki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Görüşmelerimizde ilişkilerimizi kapsamlı şekilde ele aldık. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımları değerlendirdik. Bölgesel ve uluslararası konularda fikir alışverişinde bulunduk. Sırbistan'la ilişkilerimiz her geçen gün değişiyor. Kimlikle seyahat konusunda imzalanan protokol ilişkilerimizi farklı bir noktaya taşıyacaktır.

Bu yıl şu ana kadar Sırbistan'dan ülkemize 300 bin turist geldi. Kimlikle seyahat başlayınca bu sayı yükselmekle kalmayacak, iş adamlarımızın seyahati de kolaylaşacaktır.

Ticaret hacmimiz istikrarli büyümesini salgına rağmen sürdürdü. Geçtiğimiz yıl 2 milyar dolarlık seviyeye yaklaştık. Ortak hedefimiz 5 milyar dolara ulaşmak için aynı kararlılıkla çalışacağımıza inanıyorum.

Sayın cumhurbaşkanı ile birlikte iştirak edeceğimiz Türkiye-Sırbistan iş forumu niyetimizin göstergesidir.

BALKANLAR'DAKİ GERİLİM

Erdoğan: Bu gerginliği aşabilmek için her türlü desteğe hazır olduğumuzu söyledim. Temennim şu an yakalanan olumlu ivmeyi devam ettirmek. Balkanlar artık bu tür sıkıntılara tahammül edemez.

ENERJİ VE GIDA KRİZİ

Erdoğan: Öncelikle Türkiye olarak Rusya ve Ukrayna arasında hep denge politikasını güttük. Bundan sonra da yine denge politikasını gütmeye devam edeceğiz. Zira şu anda Batı'nın takındığı tavrı doğru bulmadığımı çok açık söyleyebilirim. Tahrik üzerine kurulu bir politika güden Batı var. Böyle bir savaşı tahrik üzerine yürütmeye gayret ettiğiniz sürece oradan netice almak mümkün olmayacaktır. Bu savaşın kazananı var diyebilir miyiz? Kazananı yok ama kaybedeni çok. Bunca insan ölüyor. İşin parasal boyutuna da girdiğimiz zaman, birisi diyor ki ben Ukrayna'ya şu kadar destek verdim, öbürü diyor ki ben bu kadar destek verdim. Peki nerde bu para? Bu da sıkıntılı. Silahlar gönderildiği söyleniyor. Ne kadar hurda varsa bu hurdaları Ukrayna'ya gönderiyor. Ben Rusya bu işin galibidir, Ukrayna bu işin galibidir diyemem. Şu ana kadar bizim politikamız, bu savaş bir an önce bitsin gayretidir. Bu iş çok kısa zamanda biteceğe de benziyor. Rusya'yı hafife alanlara söylüyorum, yanlış yapıyorsunuz. Rusya hafife alınacak bir ülke değil. Ne oldu Rusya gazı kesti. Herkes bu kışı nasıl atlatacağız diye düşünüyor. Niye bunu daha önceden düşünmediniz. Şu anda stoklar ne durumda diye bunun tartışması yapılıyor. Burada tabiki Rusya herkes ona saldırınca, elindeki silahlarını imkanlarını kullanacaktır. Olay bu kadar basit. Temennimiz bir an önce bu işin bitirilmesidir.

Vuçiç: Çok soğuk bir kış geçmesini bekleyebiliriz. Burada askeri çözüm hızlı bir şekilde olmayabilir. AB açısından bakacak olursak, bu açıdan neler yapılabileceğinin gözden geçirilmesi gerekmekte. Avrupalılarla daha fazla iletişim gerekmekte. Arnavutlukla birlikte ortak mektup yazacağız AB'ye. Bazı önlemler alarak varlıklarımızı daha iyi değerlendirmemiz gerekmekte. Bunları detaylı şekilde yarın görüşeceğiz. Kış her zaman olduğundan daha zor olacak. Mayıs ve haziranda bunları ifade etmiştim. Bazıları bunu ciddiye almadı ama bizler büyük bir felaketle karşı karşıya olabiliriz demiştim. Şayet anlaşılmazsa uzlaşılmazsa bizler elektrik kesintileri olabileceğini söylemiştik. Novisad şehrindeki santralden karşıladığımız belli enerji imkanı söz konusu. Bunları daha verimli kullanabiliriz. Hepimiz için zorlu bir süreç olacak. Süreci birlikte ele alıp gözlemlemeliyiz. Olabilecek en iyi şey savaşın sona ermesi. Her iki tarafın uzlaşmaya varması. Bunun da hemen olmayacağı görülebilir.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce